Výtečně! Hráči Tábora zůstali ve vítězném módu i na ledě nepříjemných Klatov

06.11.2021 20:52, autor: Pavel Šácha

Do sezonní sbírky táborských hokejistů přibyla po sobotním večeru jedenáctá, a tentokrát mimořádně cenná výhra. Narodila se na ledě tradičně houževnatého soupeře z Klatov, který si před utkáním hýčkal šňůru šesti vítězných vystoupení v řadě.

Výtečně! Hráči Tábora zůstali ve vítězném módu i na ledě nepříjemných Klatov

HC Klatovy - HC Tábor

1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Sobota, 6.11.2021 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 55. Eret (Michel) - 17. Šulek (Matušík, Endál), 17. Endál (Hasman, Radoš), 28. Seidl (Matušík, Šulek), 59. Šulek (Matušík, Černý)

Rozhodčí: Němec - Rubáš, Charvát.   Vyloučení: 7:8 - navíc Kolda (Klatovy) a Kříž (Tábor) 5+OK   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:3, 1:3, 1:4   Střely: 28:34   Diváci: 220

HC KLATOVY: Polívka (Brtník) - Sysel, Houdek, Houfek, Walter, Kovářík - Kolář, Tulačka, D. Roubal, Kaiser, Eret, Michel, Kuchárik, J. Roubal, Kolda, Procházka.

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Radoš, Mazanec, Čížek - Škoda, Zayml, Prášek - Seidl, Matušík, Šulek - Hasman, Dančišin, Endál.

Na klatovském ledě se hrála od úvodních minut velmi svižná a rušná hokejová partie. Táborští byli pilnější v počtu střeleckých pokusů, řada z nich ale končila na výstrojích příkladně clonících protihráčů. Domácí mužstvo zaměstnalo gólmana Koláře sedmi střeleckými pokusy, hned tři z nich ale spadaly do kategorie vyložených šancí. Na brankáři, který klatovské prostředí velmi dobře zná, si v úvodu zápasu i na konci první části vylámal zuby Eret, a neuspěl ani J. Roubal, jenž se ve 13. minutě v oslabení svého týmu řítil na Koláře zcela sám. Posledních zhruba šest minut zahajovací periody si vzali hosté pod svůj patronát a rázně vykročili za pozdějším vítězstvím. Na začátku 17. minuty se v jejich početní výhodě ujala nepříliš „přesilovková“, leč povedená kombinační akce, na jejímž konci stálo nekompromisní a hlavně přesné zakončení Šulka – 0:1. Jen o čtyřiapadesát vteřin později vyrazil domácí gólman Polívka Hasmanovi pouze na hůl Endála, jenž ho velmi pohotově usměrnil do klatovské klece – 0:2. Třetí ostrý úder mohli Západočeši od kohoutů inkasovat na konci 19. minuty, ale střela obránce Pařízka pouze zazvonila na tyč Polívkovy branky.

Čeho se táborský soubor nedočkal na konci první třetiny, to dokázal po sedmi minutách hry ve druhé periodě. Jeho druhá formace znovu bleskově zakombinovala v útočném pásmu a Seidl po přihrávce Matušíka pálil z hranice kruhu nejen pohotově, ale hlavně tvrdě a přesně – 0:3. S přestupem do druhé poloviny zápasu se do hry vloudila častá vyloučení, a také emoce, které vyústily mimo jiné i v ráznou potyčku několika hráčů. A protože se hokejisté od Jordánu netěšili valné přízni rozhodčího Němce, ocitli se hned dvakrát v krátkém sledu v početní nevýhodě tří proti pěti. V této nepříjemné situaci strávili v součtu více než minutu a půl, ale cestu ke gólové kořisti mladým domácím dravcům neprodyšně uzavřeli. V posledních minutách však sami pohrdli vítanou přesilovou hrou a průběžné skóre se před druhou sirénou neměnilo.

Oboustranný důraz ve hře i v soubojích vykazoval i průběh závěrečné dvacetiminutovky. V její první půli musel jihočeský tým čelit třem přesilovkám svých hostitelů, a přestože se v nich párkrát ocitl v soupeřově sevření, defenzíva v čele s výtečně chytajícím Kolářem jim bez velkých starostí odolala. Nový náboj vnesl do závěrečných fází zápasu konec 55. minuty, kdy domácí Eret potrestal jednu z mála viditelných táborských chyb a přesnou střelou nad Kolářovo rameno oživil naděje domácích hráčů na výsledkový zvrat – 1:3. Víc už toho ale diváci od klatovského souboru neviděli. Skupinu táborských fans naopak dokázaly zahřát ještě dva radostné momenty. První z nich byla vítězná šarvátka Kříže s Koldou, druhým pak Šulkova pojišťovací trefa do odkryté klatovské branky při power play soupeře 1:4.

ARPÁD GYÖRI, trenér HC Tábor:

„Odehráli jsme výbornou první třetinu, která byla s ohledem na konečný výsledek klíčová. Důležité bylo, že jsme ve druhé třetině dokázali přidat třetí gól, a hlavně poté dvakrát velmi dobře ubránili soupeřovu přesilovku pět na tři. Náš výkon působil uceleným a koncentrovaným dojmem, byť pak bylo utkání značně rozkouskované častými oslabeními. Naše vítězství nad nepříjemným a bruslivým soupeřem je každopádně zasloužené a kluky musím za výkon pochválit. Výborně zachytal Kristián Kolář. Jsme rádi za tři body, a teď už se budeme připravovat a těšit na sobotní zápas na Kobře.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality