Všichni se shodují v jednom: Diváci byli fantastičtí a neskutečně nám celou sezonu pomáhali!

09.04.2015 00:27, autor: Jiří Jelínek

Tomáš Matušík, hlavní trenér HC Tábor

Měli jsme výborný nástup do zápasu. Ve druhé polovině první třetiny jsme se dostali pod tlak, do kterého je dostali přesilovky, které teda hráli výborně. My jsme hloupě faulovali a oni krom přesilovek neměli nic. Zbytečně jsme je tím dostávali do tlaku. Do druhé části jsme vstoupili opět skvěle, když jsme hned ve druhé minutě využili přesilovku. Ale pak nás neuvěřitelně vyčerpala šestiminutová přesilovka soupeře. Tu jsme výborně ubránili a chybělo nám dvacet vteřin! To věřím, že kdybysme ustáli, tak jsme zápas zvládli. To oslabení nám vzalo strašně moc sil. Na konci druhé třetiny nám tam spadli nešťastné góly, takže jsme smutní. Na začátku třetí třetiny jsme po incidentu, který vyprovokoval soupeř, dostali pětiminutový trest, když Andrýsek tam napadl Klestila a Krätzer se ho zastal, oni dvou a hráli další přesilovku. Tam nám pak dali druhý gól. Na Krätzera se ani nemůžeme zlobit, protože se šel zastat brankáře. Tohle kdyby Andrýsek udělal v Kanadě, tak skončí v nemocnici. Tohle je prostě hnus. Pak už jsme to tlačili hodně do kopce, musím tedy smeknout před klukama, že dál šlapali a jeli jako pily. Chtěli jsme se rozloučit líp, ale už jsme toho měli plné zuby....dali jsme do toho fakt všechno, víc to nešlo. Teď se musíme zmobilizovat a připravit na Sokolov. Moc děkujeme fanouškům, dnes byli opět báječní, stejně jako celou sezonu. Byla to s nimi fantazie.

Tomáš Klestil, brankář HC Tábor

Jak bys hodnotil to utkání?

Myslím, že do 18. minuty druhé třetiny jsme hráli s Přerovem vyrovnanou partii. Vedli jsme o dva góly, o gól a pak nám v naší přesilovce, po naší chybě, ujeli 2 na 1 a z dorážky dali gól. A potom hned za půl minuty jsme dostali na 2:3 a to rozhodlo celý ten zápas. A také můj výbuch před začátkem třetí třetiny, kdy jsem neunesl urážky a plivanec od hráče Přerova. Kuba Krätzer mě pomstil a já mu můžu jen poděkovat, protože si toho vážím. Rozhodně to byla má chyba a né jeho. To oslabení nás pak už stálo zápas, protože jsme dostali čtvrtý gól.

Spousta lidí určitě přesně neviděla, co se stalo. Co se tedy přihodilo těsně před startem třetí třetiny?

Bylo to těsně před buly, když hráč číslo 8 přijel těsně přede mě a začal mi nadávat, urážet a odplivl si přede mnou. Já jsem to prostě neunesl...bohužel...mívám klidnou hlavu, ale v tenhle moment, v tomto vyhroceném zápase, kdy nám šlo o všechno...jsem to prostě nezvládl a tým jsem oslabil.

Na konci zápasu už bylo hodně protiútoku měl jsi se tam stále co ohánět.

To už bylo vabank, my jsme to nechtěli zabalit. Chtěli jsme to uhrát pro ty lidi, kteří přišli a celou sezonu nás tlačili dopředu a hlavně si to s námi užívali celý rok. A to ať byly zápasy dobrý nebo špatný. Celý rok byli fantastičtí a my se jen díky nim dostáváme tak daleko. Protože když už nemůžeme, tak oni nám vždycky pomůžou a popotlačí nás kupředu.

Které utkání bylo pro tebe v zatím probíhající sezoně nejtěžší?

Pro mě osobně nejtěžší zápas asi nemám. Ale řeknu spíše celou sérii. A to byla ta se Žďárem, který pro mě byl lepším soupeřem než Kobra. Měli jsme obrovské štěstí, že jsme ji zvládli na tři utkání. Protože všechna ta utkání byla hrozně vyrovnaná a stálo při nás to štěstí v rozhodujících momentech.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality