V urputné hokejové partii zdolala táborská parta silný Žďár a v tabulce už je druhá

11.01.2017 22:13, autor: Pavel Šácha

Středečnímu druholigovému střetnutí mezi táborským týmem a silným protivníkem se Žďáru nad Sázavou se nuda vyhnula obloukem. Urputnému souboji sice chyběla výraznější gólová příchuť, na druhé straně ale nepostrádalo nasazení, emoce ani pohledné hokejové okamžiky. Pro domácí fanoušky se navíc stalo sladkým bonusem tříbodové domácí vítězství s vychytaným čistým kontem brankáře Tomáše Klestila.

V urputné hokejové partii zdolala táborská parta silný Žďár a v tabulce už je druhá

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Středa, 11.1.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 1. Seidl (Matušík, Havran), 3. Mrkvička (Točík), 30. Březina (Heršálek).

Rozhodčí: Volf - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 5:8   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 36:31   Diváci: 1071

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Havran, Duben, Hlaveš, Černý, Heršálek, Dvořák, Tesař - Vaniš, Mrkvička, Točík - Severa, Matušík, Seidl - Březina, Krátoška, Kýhos - Blažek, Pechánek, Krätzer.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Ťehoř (Sláma) - Pleva, Hort, Staněk, Kolda, Smejkal, Rašner, M. Vítek - Střecha, D. Vítek, Kovářů, Červenka, Krupka, Bureš, Kunstmüller, Kaňka, Kuřítko, Juráň, Pazourek.

Táborské mužstvo prožilo do obávaného střetnutí snový start. Už po osmačtyřiceti vteřinách hry se zrodila blesková akce po ose Havran – Matušík – Seidl a posledně jmenovaný hráč dovedl svůj dravý průnik kolem mantinelu až k úspěšnému bekhendovému zakončení – 1:0. O necelé dvě minuty později burácely ochozy znovu, to když se po zaváhání Plamenů ocitl v příznivém palebném prostoru kanonýr Mrkvička a Řehoř se za jeho střelou jen smutně ohlédl – 2:0. Dvoubrankové vedení táborské družiny bylo lichotivým vyústěním prvních minut utkání, ve kterých dominovaly ofenzivní řady nad obrannou hrou. Také Žďárští si totiž dokázali vytvořit neméně zajímavé příležitosti, v nich ale ztroskotali na výtečném brankáři Klestilovi. Ten měl v úvodní části hry dokonce více práce než jeho protějšek, přesto zůstal průběžný stav 2:0 v platnosti. Nejblíže k navýšení skóre se na domácí straně ocitl kapitán Matušík, napoprvé mu ale zkazil radost Řehoř a podruhé zakončil pěknou individuální akci střelou z úhlu, která však odkrytou branku minula.

 V prostředním dějství náboj zápasu neochabl, na jediný gólový moment si ale museli diváci počkat až do chvíle, kdy se utkání chystalo zlomit do své druhé poloviny. V čase 29:02 se rázně prodral mezi dvojicí obránců domácí štírek Březina, důsledně sledoval zdánlivě ztracený puk a v pravý čas ho stihl posunout pod padajícím Řehořem do žďárské klece – 3:0. Jen o pár desítek vteřin později se mohli hosté vrátit zpátky do hry o příznivý výsledek, ale Klestilovi přispěchala na pomoc paní Štěstěna a postavila puku do cesty levou tyč jeho svatyně. Ve druhé polovině třetiny hráči od Sázavy ve snaze zlomit vývoj střetnutí viditelně přitvrdili. V metru sudího Volfa se to nikterak neodrazilo, ale odnesl to domácí bek Dvořák, jenž musel po zbytečném a ostrém „dohrání“ za táborskou brankou odstoupit ze hry.

 Závěrečná dvacetiminutovka přinesla více boje a urputnosti než pohledných hokejových okamžiků. Jednou z mála výjimek se stala nádherná souhra Matušíka na Severu, jemuž ale při zakončení zkazil radost Řehoř. Při dalším souboji obou mužů z 51. minuty pomohla žďárskému gólmanovi konstrukce jeho branky. A protože domácí Kohouti dvakrát pohrdli dvojnásobnou početní výhodou a na druhé straně ledové plochy úřadoval skvělý Klestil, proměnil se průběžný stav 3:0 v konečný výsledek zápasu. Díky němu se mužstvo od Jordánu posunulo v tabulce na druhou příčku, přičemž na vedoucí Havlíčkův Brod ztrácí jediný bod.

Z táborské šatny

Arpád Györi, asistent trenéra: "Měli jsme výborný vstup do zápasu, a právě první třetina nás nasměrovala k vítězství. Mohli jsme ji vyhrát i vyšším rozdílem, ale na druhé straně si tři vyložené šance vytvořil i soupeř a nás při nich podržel Tomáš Klestil. Za stavu 3:0 se nás hosté snažili tvrdou hrou rozhodit a znepříjemnit nám to, ale myslím si, že jsme to zvládli. Dělali jsme sice i chyby, ale vyplývalo to v podstatě hlavně z přemíry snahy. Důležité je, že kluci utkání odmakali a vítězství si rozhodně zasloužili, i když byl Žďár hodně těžkým soupeřem."  


.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality