Úterní svátek opepří další druholigová bitva na táborském ledě, Kohouti v ní vyzvou Draky z Trutnova

16.11.2015 22:58, autor: Pavel Šácha

Ani úterní sváteční podvečer se neobejde bez tučné porce druholigového mistrovského hokeje. Příležitost navštívit jeden ze zápasů šestnáctého kola budou mít i táborští fanoušci, jejichž mužstvo přivítá od 18 hodin soupeře z Trutnova.

Úterní svátek opepří další druholigová bitva na táborském ledě, Kohouti v ní vyzvou Draky z Trutnova

HC Tábor - HC Trutnov

4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Úterý, 17.11.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Kanov (Vaniš, Seidl), 11. Březina (Vaniš), 40. Kellner (Kanov, Vaniš), 58. Seidl (Krätzer) - 20. Fedulov (Poul, Karlík).

Rozhodčí: Valenta - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 5:8   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 4:1   Střely: 44:36   Diváci: 1236

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička (41. Zayml), Polodna - Krätzer, Matušík, Seidl - Březina, Vaniš, Severa.

HC TRUTNOV: Čáp - Beneš, Poul, Karlík, Chaloupka, Suvorov, Vácha, Kubica - Fedulov, A. Půlpán, Luštinec, Kastner, Malý, T. Půlpán, Cetkovský, Perutek, Chytráček, Šamolin, Uchin, Janoušek, Smékal.

Dobří známí

Oba celky se stihly dokonale poznat v průběhu předešlé sezony, kdy si to spolu rozdaly nejen v základní části, ale také v úvodním kole play-off. V domácím prostředí neměli táborští hráči s východočeským soupeřem výraznější starosti a pokaždé mu povolili jen jeden vstřelený gól (6:1 v základní části, 7:1 a 6:1 v osmifinále). To na trutnovském ledě to měli Kohouti nesmírně těžké. V duelu o body prohráli nečekaně 1:4 a vyřazovací zápas pro sebe urvali až v prodloužení, po kterém si domů odvezli vítězství 3:2 a druhý bod v sérii.

Vizitka soupeře

K Jordánu tentokrát zavítají hokejisté Trutnova v roli devátého týmu tabulky, který zatím vykazuje velmi nečitelné výsledky. Na kontě má sedm ryzích tříbodových vítězství, ale také stejný počet porážek při celkovém skóre 49:51.
 Podobně jako poslední domácí soupeř Táborských z Havlíčkova Brodu vsadilo také trutnovské mužstvo na „ruskou kliku“. V současném kádru Draků sbírají starty v české třetí nejvyšší soutěži obránce Alexander Suvorov a útočníci Alexej Šamolin, Pavel Fedulov a Jaroslav Uchin.
 Hodně zajímavou postavou hostů je bezesporu dvaatřicetiletý forvard Jiří Cetkovský, který má na kontě 436 extraligových zápasů a ještě v minulé sezoně válel za Pardubice. Soupisku Trutnova obohatilo i jméno exreprezentačního obránce Aleše Píši, ten však zatím odehrál v zeleno-bílém dresu pouze sousedské derby ve Vrchlabí.
 Produktivitě týmu vládne s 15 body další novic v barvách Východočechů Pavel Malý, který přišel do Podkrkonoší z pražské Kobry. V brance se dostává poměrně rovnoměrné důvěry dvojici Josef Čáp – Oto Jeschke, přičemž poslední vítězný duel s Nymburkem odchytal velmi dobře druhý jmenovaný.

Z domácí šatny

Táborští hokejisté mají za sebou velice peprný souboj na ledě druhých Klatov, ze kterého nakonec vytěžili bod za porážku 4:5 po nájezdech. Zda to byla ztráta či zisk, to se naplno ukáže až v celkovém bodovém součtu. Jisté je, že v současnosti to umožnilo vedoucímu Kolínu i Klatovům zvýraznit svůj náskok před táborským týmem na pět, resp. dva body, přičemž zezadu se ke Kohoutům přiblížil na tři body Stadion Vrchlabí.
 Sobotní šlágr si kromě odlivu dvou bodů nevyžádal žádnou zdravotní daň. Po pondělním předzápasovém  tréninku obohaceném o týmové focení tam mohou trenéři vyslat do boje s Trutnovem téměř nezměněnou sestavu. Jednu výraznou posilu ovšem v úterý velmi rádi přivítají: tradičně skvělou podporu  táborských příznivců.     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

Starší aktuality