Turnaj hokejových fanoušků v malé kopané ovládli Nymburští, domácí tým skončil šestý

20.07.2014 21:56, autor: Pavel Šácha
Turnaj hokejových fanoušků v malé kopané ovládli Nymburští, domácí tým skončil šestý

Hřiště s umělým povrchem na sezimoústeckém Soukeníku se  o víkendu stalo dějištěm neoficiálního mistrovství České republiky hokejových fanoušků v malé kopané.

 Ze soubojů jedenácti zúčastněných mužstev vyšli vítězně reprezentanti Nymburka, a ukončili tak tříletou nadvládu kolínských fans. Ve finále si poradili s příznivci Spartaku Soběslav. Ti v utkání prohrávali  už 0:2, ale minutu před koncem dostali skóre do rovnovážné podoby. Panující horko nakonec přimělo aktéry zápasu ke zrušení prodloužení a rovnou přišel na řadu penaltový rozstřel, ve kterém byli šťastnější Středočeši. Pořádající tým fanoušků HC Tábor si z domácího turnaje odnesl šestou příčku, absolutorium si ovšem Táborští vysloužili v roli vstřícných organizátorů a hostitelů.

 „Chtěl bych touto cestou poděkovat všem zúčastněným hráčům a samozřejmě i všem, kteří pomáhali při organizaci a průběhu turnaje. Zvláštní dík patří činovníkům FC MAS Táborsko, kteří nám poskytli tak parádní zázemí,“ říká za pořadatele Radomil Veleba. Ten měl původně naskočit do sestavy domácího mužstva, nakonec se ale ujal role sudího. Spolu s ním řídili turnajové zápasy jeho dva kolegové z řad rozhodčích Okresního fotbalového svazu Tábor Milan Makovička a Jaroslav Pinc. Vzácným hostem mezi fanoušky byl extraligový čárový rozhodčí Evžen Kostka, který předával ceny nejlepším.

 KONEČNÉ POŘADÍ: 1. Nymburk, 2. Soběslav, 3. Litoměřice, 4. Žďár nad Sázavou, 5. Slavia Praha, 6. Tábor, 7. Sokolov, 8. Pelta („volní“ fanoušci Tábora + jeden fanda Pelhřimova), 9. Kolín, 10. Pelhřimov, 11. Vítkovice.

 Z víru víkendového turnaje se vynořilo několik pozoruhodných záležitostí. Překvapením se stalo umístění trojnásobných vítězů z Kolína, kteří museli tentokrát strávit zklamání z deváté příčky. Za zmínku jednoznačně stojí počin vítkovických hokejových fandů, kteří dostáli svému slibu a dorazili na Soukeník alespoň ve čtyřech. Už před turnajem naopak zrušili svou účast přívrženci královéhradeckého Mountfieldu, ale svého reprezentanta – přesněji řečeno reprezentantku – na turnaji měli. Nika Matějíčková na Táborsko dorazila a našla azyl v týmu pražské Slavie. V domácím držení zůstala jedna individuální trofej – nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Michal Veleba.

 V pořadí už dvanáctý fanouškovský šampionát v malé kopané uvítá v příštím roce Sokolov.

 Sestava týmu HC Tábor: P. Mráz – J. Veleba, M. Veleba, Koktavý, Zb. Mráz, Riedl, Hronek, Plachař, Koktavá. V týmu Pelta hráli mimo jiné Kučera, Soldát, Umlauf a Kuldan.         

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality