Táborští hráči získali cennější skalp, než by se mohlo zdát, Draci z Trutnova totiž neprodali kůži lacino

17.11.2015 17:48, autor: Pavel Šácha

Úterní sváteční večer opepřil u Jordánu zápas šestnáctého kola druhé ligy, ve kterém táborské mužstvo přivítalo na svém ledě devátý tým tabulky z Trutnova.

Táborští hráči získali cennější skalp, než by se mohlo zdát, Draci z Trutnova totiž neprodali kůži lacino

HC Tábor - HC Trutnov

4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Úterý, 17.11.2015 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 9. Kanov (Vaniš, Seidl), 11. Březina (Vaniš), 40. Kellner (Kanov, Vaniš), 58. Seidl (Krätzer) - 20. Fedulov (Poul, Karlík).

Rozhodčí: Valenta - Vavruška, Oudes.   Vyloučení: 5:8   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 4:1   Střely: 44:36   Diváci: 1236

HC TÁBOR: Klestil (Novák) - Semrád, Havran, Klíma, Kanov, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička (41. Zayml), Polodna - Krätzer, Matušík, Seidl - Březina, Vaniš, Severa.

HC TRUTNOV: Čáp - Beneš, Poul, Karlík, Chaloupka, Suvorov, Vácha, Kubica - Fedulov, A. Půlpán, Luštinec, Kastner, Malý, T. Půlpán, Cetkovský, Perutek, Chytráček, Šamolin, Uchin, Janoušek, Smékal.

I. třetina

Domácí hokejisté vlétli do zápasu s obrovským elánem a zatlačili trutnovský celek do hluboké defenzívy. Už úvodních pět minut naservírovalo divákům dvě neproměněné tutovky Matušíka, několik dalších slibných příležitostí, nevyužitou přesilovku táborského týmu a sedm střel jeho hráčů, které ani do cíle nedorazily. Hradby hostující pevnosti povolili až na konci 9. minuty při dvojnásobné početní převaze Kohoutů, to když se ujala tvrdá rána Kanova od modré čáry - 1:0. V 10. minutě se po chybě na modré poprvé výrazněji zapotil i táborský gólman Klestil proti tutovce Kastnera. Po ní se vrátila hra do původních kolejí a pokračoval nápor domácí družiny, ze kterého se narodila celá řada dalších šancí. Pohříchu se však ujala jen jediná, to když Vaniš ideálně načasoval přihrávku na Březinu, a ten u tyče pohodlně zvýšil na rozdíl dvou branek. Jak už to tak bývá, festival zahozených šancí v kombinaci s občasnou laxností táborské defenzívy nezůstaly bez trestu. Samostatný únik Luštince ještě brankou neskončil. Pak se ale ocitli v tuplované početní výhodě i Draci a ruský forvard Fedulov ji jen půl minuty před koncem přetavil ve snížení na 2:1.

II. třetina

Prostřední epizodu svátečního střetnutí nerozehráli Kohouti podle představ svých ani fanoušků. Po několika nevýrazných minutách se na trestné lavici sešli obránci Heršálek se Semrádem a před Draky se už podruhé otevřela minutová přesilová hra pěti proti třem. Domácí celek v ní pustil soupeře do jediné vyložené šance, se kterou si poradil výtečný Klestil. Když pak nejproduktivnější hráč Trutnova Malý nepřelstil táborského brankáře ani v další šanci, rozvzpomněli se Jihočeši na úvodní dějství zápasu a znovu se chopili otěží střetnutí. Dlouho marně bojovali s urputnou a kompaktní defenzívou hostů, minutu před koncem se přesto radovali z branky, která se stala zřejmě klíčovým momentem zápasu. V další přesilovce pěti proti třem se Kanovova střela odrazila na hůl Kellnera, a ten dokázal zblízka zvednout puk mimo dosah gólmana Čápa - 3:1.

III. třetina

Závěrečná dvacetiminutovka se obrazem hry od těch předchozích příliš nelišila, s tím rozdílem, že se domácí soubor daleko více soustředil na svou obrannou práci. V 51. minutě chvilkově selhala a Kastner se ocitl sám před táborskou brankou, její strážce ale předvedl jeden ze svých nesmírně důležitých zákroků a ukryl puk ve své výstroji. O necelé dvě minuty později se elegantně protáhl mezi třemi hostujícími hráči Krätzer, ale také trutnovský gólman Čáp svůj tým podržel. Pohasínající plamínek dračích nadějí na bodový zisk definitivně utlumila 58. minuta hry - Krätzer se natlačil do střelecké pozice, svým bekhendem ještě brankáře hostů nepřekonal, ale Seidl už se z opakované střely nemýlil - 4:1. V samém závěru ještě pojistil pozorný Klestil výsledek při další šanci soupeře a oslavy zaslouženého, ale těžce se rodícího vítězství mohly začít.

Ohlas trenéra

Tomáš Matušík, HC Tábor: "Do zápasu jsme šli s pokorou, protože jsme od minulé sezony věděli, jak těžké zápasy jsme byli nuceni s Trutnovem odehrát. Přesto musím říct, že to nakonec bylo ještě těžší, než jsme si mysleli. Předchozí utkání v Klatovech na nás zanechalo daleko větší jizvu, než jsem očekával. V první třetině jsme přesto hráli výborně a klidně to mohlo být třeba 5:0. Bohužel jsme neproměnili spoustu šancí a vlastními nesmysly jsme si komplikovali situaci. Soupeř při své přesilovce pět na tři vyrovnal, což bylo hodně nepříjemné. Hrabali jsme se z toho ještě v polovině druhé třetiny, kde to bylo z naší strany vyloženě špatné. Až potom jsme se vrátili ke hře z první třetiny a bylo hodně důležité, že se nám povedlo soupeři odskočit na 3:1. Ve třetí třetině jsme dobře bránili, hráli obětavě a zápas jsme zvládli. Nakonec jsme spokojeni, protože to pro nás bylo opravdu hodně náročné utkání se soupeřem, který je silově výborně vybavený a v naší třetině uměl být hodně nebezpečný."      

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality