Táborští hráči si přivezli z Kotliny cennou tříbodovou kořist. Rozhodla druhá třetina

20.10.2021 23:34, autor: Pavel Šácha

Táborští mají tradičně obávaný duel v havlíčkobrodské Kotlině zdárně za sebou. O svém vítězství rozhodli především povedeným nástupem do druhé třetiny, kdy zmrazili bojovný výkon domácího týmu i velmi dobře chytajícího brankáře Martina Nedvěda. Na druhé straně výrazně přispěl k tříbodovému úspěchu velmi pozorný gólman Tadeáš Dvořák.

Táborští hráči si přivezli z Kotliny cennou tříbodovou kořist. Rozhodla druhá třetina

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

1:6 (0:1, 1:3, 0:2)

Středa, 20.10.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 31. Bulín (Mlynář) - 4. Hasman (Škoda, Kříž), 22. Dančišin (Hasman), 26. Seidl (Škoda, Šulek), 28. Havelka (Šulek, Škoda), 55. Seidl (Hajič, Havelka), 57. Hajič (Prášek, Havelka).

Rozhodčí: Mejzlík – Nechvátal, Berger.   Vyloučení: 9:8 - navíc Nepokoj (H. Brod) 5+OK.   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Průběžné skóre: 0:4, 1:4, 1:6   Střely: 31:34   Diváci: 336

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (Chaloupek) – Čermák, Klodner, Nepokoj, Benák, Kliment, Zvěřina, J. Ludvík – Holenda, Mlynář, Tecl – Pártl, Čejka, Bulín – D. Košťál, T. Ludvík, Kuchta – Kalač, Vacík, Voříšek.

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) – Hajič, Kříž, Havelka, Zíb, Radoš, Mazanec, Čížek – Endál, Dančišin, Hasman – Šulek, Škoda, Seidl – Chocholoušek, Zayml, Prášek.

 

Táborský tým odcestoval do Havlíčkova Brodu bez pěti hráčů. V obranných řadách postrádali trenéři Kamila Černého s Tomášem Pařízkem, v ofenzívě se museli obejít bez tria Jakub Matušík, Jan Bárta a Jan Matiášek. Druholigovou premiéru si tak odbyli mladíci Pavel Chocholoušek a Adam Čížek.

Už po necelé minutě hry se provinila domácí střídačka špatným střídáním a před táborským celkem se otevřela výhoda první přesilové hry. Dvě minuty v početní převaze sice nevyužil, téměř vzápětí se ale dostal ke střele z levého kruhu Hasman a brankář Nedvěd neměl nárok – 0:1. Zbytek prvního dějství rozbila série dalších vyloučení na obou stranách, ale ke druhému gólovému zápisu to nevedlo, byť se na obou stranách narodilo několik vyložených šancí. Táborský gólman Dvořák se nejvíce zapotil při příležitostech Kuchty, Tecla a T. Ludvíka, daleko těžší práce ale čekala na jeho brodský protějšek. V polovině 14. minuty úspěšně čelil samostatnému úniku Hajiče a v čase 17:00 dokonce čelil trestnému střílení za faul na unikajícího Práška. Jeho exekuce se ujal Šulek, ale mezeru mezi Nedvědovými betony nenašel.

Začátek druhé části vyšel družině z jihu Čech náramně. Její manévry započal Dančišin, který ukradl za domácí brankou puk chybujícímu Čermákovi a bleskurychle ho zasunul za bezmocného Nedvěda – 0:2. O necelé čtyři minuty se skóre měnilo znovu – Škoda se kolem levého mantinelu protáhl až do šance, kterou sice zneškodnil Nedvěd, ale na dorážku Seidla už byl krátký – 0:3. Za tohoto stavu se ocitl v obrovské šanci i domácí kapitán Voříšek, jemuž ale obětavým pádem zkazil radost obránce Kříž. Zdrcující osmiminutovku v podání hostů nakonec zapečetila jejich přesilová hra pěti proti třem, kdy si Havelka našel palebnou pozici mezi kruhy a trefil náramně – 0:4. Nabytí jednoznačného náskoku mělo na výkon kohoutů ve zbytku třetiny neblahý vliv. Týmový cíl se trestuhodně rozpustil ve složitostech a zbytečných sólových akcích, což domácí uchránilo od další pohromy a pomohlo jim to i ke snižující brance, o kterou se v polovině 31. minuty postaral nikým nehlídaný Bulín1:4. Tento výsledek si obě mužstva přenesla do závěrečné části hry, a to navzdory dvěma početním výhodám brodského souboru, ve kterých musel několikrát zasahovat Dvořák. Nejdůležitější zákrok vytasil ve 34. minutě tváří v tvář mladíčkovi Vacíkovi.

Závěrečná dvacetiminutovka žádnou strhující partii nenabídla Přesto ji okořenilo několik pozoruhodných momentů včetně dalších dvou táborských gólů. Tým od Jordánu přečkal další tři oslabení, na čemž měl hlavní podíl chladnokrevně chytající brankář Dvořák. Naproti tomu jediný prohřešek v podání brodského Nepokoje, který si za hrubý zákrok na Práška vysloužil trest pět minut a do konce utkání, trestu neušel – v 56. minutě se Havelkova střela odrazila od Hajiče až k Seidlovi, který předvedl už druhou gólovou dorážku v utkání – 1:5. Konečnou podobu výsledku vtiskl Hajič, dokonce v oslabení svého týmu, když povedeným blafákem završil pěknou spolupráci s Havelkou a Práškem (služebně nejstarším hráčem středeční sestavy HCT) – 1:6. V čase 58:40 tleskala skupinka hostujících fandů Dvořákovi, jenž zneškodnil dvě tutovky důrazného domácího útočníka Kuchty.

MILOSLAV ČECH, asistent trenéra HC Tábor:

„Jeli jsme na Vysočinu v okleštěné sestavě, přesto jsme věřili, že jsou naše tři útoky schopné sehrát vítěznou partii. To se nakonec i potvrdilo a zaslouženě jsme si domů odvezli tři body, které se v Brodě vždy počítají a jsou pro nás cenné. Vyzdvihl bych náš tým za to, že když se hra v některých fázích začala vyrovnávat, tak zase dokázal přidat. Díky tomu jsme měli utkání ve své režii, vyjma některých individuálních chyb. V určitém směru byl proto pro nás zápas i poučný. Na obou stranách bych vyzdvihl výkony brankářů.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality