Táborští hráči donutili i na domácím ledě píseckou královskou družinu k pokleknutí

03.11.2021 16:25, autor: Pavel Šácha

Dominance táborského týmu ve vzájemných soubojích s píseckým sousedem pokračuje. Také ve středečním druhém sezonním derby přiměl rivala od řeky Otavy ke kapitulaci a připsal si do tabulky tři body za drtivé vítězství v poměru 11:3.

Táborští hráči donutili i na domácím ledě píseckou královskou družinu k pokleknutí

HC Tábor - IHC Králové Písek

11:3 (4:2, 5:0, 2:1)

Středa, 3.11.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Hasman (Mazanec, Dančišin), 16. Endál (Dančišin, Černý), 18. Matušík (Seidl, Endál), 18. Kříž (Hasman, Dančišin), 23. Škoda, 30. Hasman (Radoš, Dančišin), 36. Endál (Radoš, Dvořák), 37. Prášek (Zayml, Kříž), 39. Šulek (Matušík, Endál), 49. Šulek (Hajič, Pařízek), 52. Chocholoušek (Hajič, Kříž) - 3. Šuhaj (Dosek, L. Volf), 19. Sýbek (TS), 59. Šuhaj (Sýbek).

Rozhodčí: Kraval - Žídek, Jurak.   Vyloučení: 6:8   Využití: 3:0   Góly v oslabení: 1:1   Střely: 47:24   Diváci: 1031

HC TÁBOR: Dvořák (Kolář) - L. Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Radoš, Mazanec, Čížek - Škoda, Zayml, Prášek - Seidl, Matušík, Šulek - Hasman, Dančišin, Endál - Pařízek, Chocholoušek.

IHC KRÁLOVÉ PÍSEK: Novák (11. R. Kříž) - Bílek, Dosek, Najman, Tampier, Brož - Šuhaj, L. Volf, Bednařík - Sýbek, Matějček, Čížek - J. Volf, Januška, Novotný - Medek.


Zahajovací dvacetiminutovka byla bohatá na události i na góly, čímž vykompenzovala nepříliš působivý dojem z herního projevu obou týmů. Domácí tým otevřel brankový účet zápasu už na konci 2. minuty, kdy se po pěkném pasu Mazance prosadil v úniku Hasman1:0. Vzápětí hráli domácí přesilovku, ale pustili za svá záda Šuhaje, a také jeho samostatný výpad skončil gólem – 1:1. Následná převaha táborské družiny neměla příliš prostoru k tomu, aby rozkvetla, protože hru provázela častá vyloučení a přerušení. To nejdelší mělo smutný podtext v podobě zranění táborského brankáře ve službách Písku Davida Nováka, který musel s nepříjemným zraněním kotníku přepustit místo Richardu Křížovi. V závěrečných minutách první periody za to ale Táborští přece jen vzali a výrazně zahýbali průběžným stavem zápasu. Tutovka Pařízka z konce 15. minuty ještě skončila na betonu hostujícího gólmana, ale pak už padaly branky. V úvodu 16. minuty vrátil vedení na stranu Tábora Endál, když zužitkoval přihrávku Dančišina zpoza branky – 2:1. Třetí gólová radost se narodila v přesilovce pěti proti třem. Ránu Černého ještě zastavila tyč, ale brzy poté roztleskala diváky krásná kombinace Seidla, Endála a zakončujícího Matušíka3:1. O čtyřicet vteřin později usměrnil pohotový Kříž do písecké odraženou střelou Hasmana a bylo to 4:1. Po další půlminutě hry si ale domácí sami pokazili náladu, když znovu zbytečné otevřeli soupeři dveře do svého pásma, Sýbek byl v úniku faulován Pařízkem a nařízené trestné střílení sám neomylně proměnil ve snížení na 4:2.

Dvoubrankové manko ještě nepředstavovalo pro písecké Krále neřešitelný rébus, jenže ve druhé třetině už se naplno projevila herní nadvláda kohoutů. K uklidnění jim už ve 23. minutě dopomohla hrubka J. Volfa, kterou nekompromisní střelou k tyči potrestal Škoda5:2. Více než tisíc diváků v ochozech si nakonec ve druhé části rozbalilo ještě další čtyři gólové dárečky od svého týmu. Ve 29. minutě se podruhé v zápase prosadil Hasman, jenž zdařile tečoval střelu Radoše – 6:2. V polovině 36. minuty poskytl Endál píseckému obránci i brankáři Křížovi zdarma školení na téma hokej a na konci své akce zasunul kotouč do zcela odkryté branky – 7:2. Neméně krásný moment obstaral jen o chvilku později Zayml, jehož vymazlená „žabička“ kolem brankoviště vyzvala k pohodlnému skórování Práška8:2. A aby toho nebylo málo, další lahůdkovou hokejovou akcí rozburácela ochozy v čase 38:15 trojice Endál, Matušík a Šulek9:2.

Před zahájením poslední třetiny visela ve vzduchu „desítka“. Vyzývavá, pikantní, atraktivní, leč přece jen nákladná pro jejího střelce. Táborští hokejisté však přání fanoušků vyslyšeli. Konkrétně to byl v 50. minutě Šulek, který si počínal důsledně před píseckým brankovištěm a nadvakrát dopravil puk za Křížova záda – 10:2. Jeho druhý gól v utkání ovšem nebyl posledním příspěvkem do otevřené týmové kasy. V čase 52:52 totiž obstaral jedenáctý zápis do gólové listiny derby mladík Chocholoušek, jenž vrátil na správné místo určení předchozí střelu Hajiče a vstřelil svůj vůbec první druholigový gól – 11:2. Tentýž hráč se o pár minut později řítil sám na Kříže, jenže při zakončení smolně trefil držadlo jeho hole. Závěrečné slovo si nakonec vzali hosté od Otavy, konkrétně Šuhaj, jehož šťastné zakončení alespoň nepatrně zmírnilo písecké zklamání – 11:3

ARÁD GYÖRI, trenér HC Tábor:

„V první třetině to z naší strany nebylo úplně optimální, protože hra byla hodně rozkouskovaná
a bylo tam i to delší přerušení při nešťastném zranění Davida Nováka. Těžko jsme se do zápasu dostávali, i když jsme soupeři odskočili na 4:1. Museli jsme na chvíli zredukovat sestavu, abychom se dostali do tempa. Kvalita ale byla jednoznačně na naší straně; měli jsme utkání ve své moci a výsledek odpovídá jeho průběhu. Ve hře jsme měli dobré pasáže i věci, které se nám líbily už méně. Jsme samozřejmě rádi za tři body.“   

 

 

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality