Táborští bojovníci konečně vyválčili tři body, v čele jejich ofenzívy stál snajpr Jakub Krätzer

22.11.2014 23:05, autor: Pavel Šácha

Hattrick útočníka Jakuba Krätzera, první gól juniorského debutanta Davida Blažka, další fantastický výkon brankáře Tomáše Klestila a výborná podpora z hlediště – to všechno tvořilo kolorit sobotního střetnutí táborských hokejistů se Žďárem nad Sázavou. Nesmírně cenné vítězství 4:2 a s ním související bodový zisk přišly v pravý čas – po třech zbytečných bodových ztrátách v řadě.

Táborští bojovníci konečně vyválčili tři body, v čele jejich ofenzívy stál snajpr Jakub Krätzer

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Sobota, 22.11.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Krätzer (Seidl, Mařík), 22. Krätzer, 33. Blažek (Dvořák), 46. Krätzer (Boháč, Mařík) - 49. Smejkal, 60. Kunstmüller (Gregar).

Rozhodčí: D. Pražák - Dančišin, Matějček.   Vyloučení: 6:7   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 42:29   Diváci: 1272

HC TÁBOR: Klestil – Černý, Kříž, Kanov, Liška, Heršálek, Hlaveš, Dvořák – Mařík, Krätzer, Seidl – Kellner, Zayml (21. Barbora), Kolomý – Boháč, Mrkvička, Blažek.

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU: Sláma (46. Vlach) – M. Vítek, Staněk, Pleva, Pilný, Kolda, Smejkal – Padělek, Kaňka, Krupka – Gregar, Kunstmuller, Plachý – D. Vítek, Man, Štěpánek – Hron.

 

I. třetina

Úvodní dějství příliš hokejové krásy nenabídlo. Hrála se vyrovnaná a urputná partie, ze které jen tu a tam vyhlédl atraktivní okamžik před některou z branek. Na první změnu skóre si museli diváci počkat až do 11. minuty, o to větší radost z ní ale měli. Domácí útočník Seidl si počínal důsledně u pravé tyče Slámovy klece, posunul puk na Krätzera, a ten nasměroval svůj nekompromisní projektil mimo dosah žďárského gólmana – 1:0. O pět minut později se Jihočeši dostali k ideální příležitosti navýšit své vedení, více než minutovou přesilovku pěti proti třem ale nesehráli dobře. Hostům od Sázavy se otevřelo nejvýraznější okénko v táborské defenzívě na začátku 18. minuty, Krupkovi ovšem pokazily radost dva skvělé zákroky domácího brankáře Klestila.

II. třetina

První podstatný okamžik druhé části hry se nesl ve znamení jedniček, které daly dohromady lichotivou dvojku. V čase 1:11 se dostal do střelecké pozice muž s číslem 11 na dresu Krätzer a procedil puk za Slámova záda, čímž zvýšil na 2:0. Na konci 7. minuty se ocitli ve dvojnásobné početní převaze také hokejisté Žďáru, brankáře Klestila ovšem zaměstnalo jen několik střel z poměrně velké vzdálenosti. Na 23. minutu utkání bude dlouho vzpomínat debutant David Blažek. Osmnáctiletý forvard naložil se svou druhou slibnou možností v zápase výtečně a o několik sekund později už si vezl na střídačku puk, se kterým vstřelil svůj první druholigový gól – 3:0. Jen pár desítek vteřin poté dostal tentýž hráč ideální přihrávku od Černého, tentokrát ovšem na brankáře hostů nevyzrál. Ve zbylých minutách byla vinou chyb domácích hráčů nebezpečnější družina od Sázavy, ale Klestil sáhl znovu do arzenálu výborných zákroků hodně hluboko.

III. třetina

V závěrečné dvacetiminutovce poprvé zahřmělo už po půl minutě hry, kdy se ocitl v „tisíciprocentní“ šanci žďárský Krupka. Výsledek? Bouřlivý potlesk pro gólmana Klestila za další z famózních zásahů. Myšlenky hostů na výsledkový zvrat vzaly za své v úvodu 46. minuty. Po Boháčem vyhrané buly se ve skrumáži na kruhu nejlépe orientoval Krätzer a vzápětí přijímal od spoluhráčů gratulace k hattricku. Táborský útočník se z něj radoval jen pět dní po svých dvou brankách v Bílině. Přesně o tři minuty později padla naděje táborského gólmana na první čisté konto v sezoně. Žďárští hráči sice při vyloučení Kellnera nevyprodukovali žádný výrazný tlak, na konci ovšem smolně chyboval domácí kapitán Heršálek a Smejkal měl před Klestilem hodně snadný úkol – 4:1. Komplikace v cestě domácího týmu za vítězstvím se mohly dostavit v 50. minutě, kdy v krátkém sledu usedli na domácí trestnou lavici Kanov s Kolomým. Téměř dvouminutovou přesilovou hrou pěti proti třem ovšem Plameny pohrdly a skóre se neměnilo. Když už to vypadalo, že zůstane výsledek 4:1 v platnosti, vmíchalo mužstvo z pomezí Čecha Moravy do táborského vítězného koktejlu druhou hořkou kapku. Gregarův útočný výpad přes celé hřiště zakončil pouhé dvě vteřiny před koncem krásnou střelou do víka Kunstmüller a korigoval na konečných 4:2.    

Z táborské šatny

Zdeněk Šťastný, asistent trenéra HC Tábor: „Před utkáním jsme udělali změny v sestavě a snažili se na něj co nejlépe připravit. Začátek zápasu se nám ale moc nepovedl. Chtěli jsme, aby kluci hráli maximálně jednoduše. Bohužel se stále snažíme hrát hokej, přestože nejsme v pohodě a nedaří se nám. To je samozřejmě špatně. Ve druhé části to bylo z naší strany přece jen o něco lepší, ale stále děláme hodně naprosto zbytečných chyb. Musím smeknout ne jeden, ale snad pět klobouků před brankářem Klestilem, který nás po celý zápas fantasticky držel. Platí to i pro poslední třetinu. V ní jsme sice byli přece jen zodpovědnější a snažili se o jednodušší hru, ale i tak je tam spoustu věcí, které se nám nelíbí. Musíme být každopádně daleko pokornější, zjednodušit hru a především výrazně zlepšit obrannou činnost, protože takhle nám to dlouhodobě vycházet nemůže. Vedle Tomáše Klestila musím vyzdvihnout ještě výkon juniora Davida Blažka, který zvládl zápas výborně.“      

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality