Táborský tým se po sérii bodových ztrát pustí do těžkého boje se žďárskými Plameny

21.11.2014 00:57, autor: Pavel Šácha

Po dvou epizodách na cizích kluzištích se druholigoví hokejisté Tábora znovu vrátí na domácí led. V sobotu od 18 hodin se stanou jejich hosty hráči ze Žďáru nad Sázavou.

Táborský tým se po sérii bodových ztrát pustí do těžkého boje se žďárskými Plameny

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

5:4sn (0:1, 1:3, 3:0)

Pátek, 21.11.2014 0:00 - 9. TŘÍDA

 

Branky a nahrávky: Václav Prchal (Vojtěch Prchal, Jansa), Zayml (Václav Prchal), Martin Novák (Kadilák), Jansa (Kadilák), rozhodující nájezd Zayml.

  Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:4, 4:4  

HC TÁBOR: Michal Novák – Hošek, Růžek, Trepka, Skalický, Raiterman, Hubáček – Jansa, Václav Prchal, Vojtěch Prchal – Buriánek, Kadilák, Jelínek – Veřtát, Zayml, Martin Novák – Syrovátka, Šimánek.

 

 Oba soupeři k sobě mají po třinácti odehraných kolech velice blízko. Táborští sídlí v mimořádně vyrovnaném pořadí soutěže na 5. příčce, jejich protivník je osmý a ztrácí na ně pouhé tři body.

Vizitka soupeře

 V lepším psychickém rozpoložení vyrukuje do sobotního duelu celek od Sázavy. V posledních týdnech přidal k neporazitelnosti na domácím ledě i několik vydařených výprav do cizích hokejových končin. Mimo jiné se mu podařilo bodovat na stadionech, kde táborský tým ve svých zatím posledních zápasech ztrácel. Ve Vrchlabí zaskočily žďárské Plameny domácí Stadion hladkým vítězstvím 7:3, o týden později si přivezly výhru 4:2 z Bíliny. Vzápětí sice brali svěřenci trenéra Sobotky jen bod na pelhřimovském ledě, v zatím posledním kole ale opět bodovali naplno a deklasovali Klášterec nad Ohří 7:2.

 Žďár nad Sázavou disponuje bezesporu nejzkušenějším týmem v soutěži; jeho věkový průměr je 27 let, a právě ostřílené opory hrají v kádru hostů klíčovou úlohu. Po dvanácti odehraných zápasech vládne produktivitě mužstva čtyřicetiletý matador Michal Kaňka, jenž se v nedávné minulosti krátce mihl i v přípravě HC Tábor. Daleko bohatší zkušenosti s táborským hokejem, a to ještě v jeho prvoligové anabázi má další vysoce produktivní forvard s četnými starty v extralize Aleš Padělek. Tito hráči doposud posbírali 18, resp. 17 kanadských bodů, přičemž druhý z nich se blýskl už 11 přesnými zásahy. V brance Plamenů hájí neotřesitelnou pozici Jiří Sláma.

Z táborské šatny

Kohouti na rozdíl od soupeře v posledních druholigových dnech přílišnou pohodou neoplývají. V předchozích čtyřech zápasech zaznamenali vesměs nepříjemné a zbytečné bodové ztráty. Na ledě silné Kobry Praha, ale také ve Vrchlabí a naposledy v hájemství předposlední Bíliny ukradli svým hostitelům jen bod, zatímco doma zachraňovali na poslední chvíli očekávaný zisk s Nymburkem.

 Především poslední výsledek i výkon týmu v bílinském střetnutí byl pro trenérský triumvirát Matušík – Györi – Šťastný nepříjemným překvapením, a tak se rozhodl k zatím nejvýraznějším sezónním zásahům do týmu. Do sobotního střetnutí půjde táborský tým s přeskupenými formacemi. Okysličit mužstvo by měly mimo jiné i návraty hráčů, kteří byli nuceni z různých důvodů trávit řadu zápasů mimo sestavu.

 V těžkém a důležitém utkání budou domácí hokejisté tak jako vždy hodně spoléhat na pomoc svých příznivců. Potěší je svým výkonem i výsledkem?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality