Táborské naděje ozdobily turnajový start v Německu stříbrem

16.04.2014 01:46, autor: Pavel Šácha
Táborské naděje ozdobily turnajový start v Německu stříbrem

Mladí táborští reprezentanti doplnění o hráče z dalších jihočeských klubů absolvovali pod hlavičkou svého mateřského klubu mezinárodní turnaj v německém Füssenu. V tomto bavorském městě se představilo osm týmů hráčů ročníku 2003 a mladších, které nejprve bojovaly ve dvou základních skupinách, a poté v semifinále a finále na 2x15 minut čistého času.

Mužstvo v táborských dresech si nakonec z turnaje odvezlo vedle nových zkušeností s mezinárodním hokejem skvělé druhé místo, když ve všech zápasech s výjimkou finále zvítězilo, aniž by jedinkrát inkasovalo. Doslova nadosah měli přitom jeho hráči i vítěznou trofej. V samostatných nájezdech finálového střetnutí ale trefili dvakrát tyč a prvenství slavil výběr domácího Füssenu, který ve skupině Jihočechům podlehl. „Došlo i na slzy, ale kluci se musejí naučit i prohrávat. Každopádně všem hráčům, trenérům i rodičům patří díky za skvělou reprezentaci klubu,“ poznamenal po turnaji vedoucí letošního mužstva 5. třídy HC Tábor Marek Eremiáš. Dodejme, že bronz si z turnaje odvezl další český tým HC Uničov.

První den:

HC TÁBOR – EHC NÜRNBERG 5:0 (1:0, 4:0)

Branky a asistence: Eremiáš 1+0, Jasečko 2+1, Šedivý 1+0, Cháb 1+0, Krch 0+1, Křepelka 0+1, Putz 0+2.

HC TÁBOR - EC PETING 10:0 (7:0, 3:0)

Branky a asistence: Putz 4+0, Nevšímal 2+2, Jasečko 2+0, Šedivý 1+1, Staněk 1+0, Krch 0+1, Böhm 0+2, Eremiáš 0+3.

Druhý den:

HC TÁBOR – FÜSSEN SELECT 2:0 (2:0, 0:0)

Branky a asistence: Eremiáš 1+0, Nevšímal 1+0, Šedivý 0+1, Böhm 0+1.

Semifinále:

HC TÁBOR – LOJHAN KISA-VEIKOT (Finsko) 2:0 (1:0, 1:0)

Branky a asistence: Eremiáš 1+0, Nevšímal 1+0, Křepelka 0+1, Böhm 0+1.

Finále:

HC TÁBOR – FÜSSEN SELECT 3:4 po s.n. (1:2, 2:1)

Branky a asistence Tábora: Jasečko 1+0, Putz 1+0, Böhm 1+0, Nevšímal 0+1.

Sestava táborského týmu: Korytar (Český Krumlov – J. Šedivý, Böhm (Vimperk), Krch, Křepelka – Nevšímal, Eremiáš, Jasečko (České Budějovice, byl vyhlášen nejlepším útočníkem turnaje) – Staněk, Putz (Český Krumlov), Cháb (Český Krumlov).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality