Táborské mužstvo bude v sobotu bojovat o první body na pelhřimovské frontě

14.09.2018 21:08, autor: Pavel Šácha

Mužstvo HC Tábor v sobotu podnikne první sezónní výpravu za vidinou lákavé bodové kořisti. Jeho cílem se stane zimní stadion v Pelhřimově, kde si to od 18 hodin rozdají s domácími Ledními Medvědy.

Táborské mužstvo bude v sobotu bojovat o první body na pelhřimovské frontě


Město rekordů a kuriozit rozhodně nepatří mezi oblíbené zastávky táborské hokejové družiny. V posledních sezonách ji zde téměř pokaždé čekal houževnatý a odhodlaný soupeř, na kterého ve většině případů marně hledala recept, byť šla do zápasu v roli papírového favorita.
 Tentokrát se pozice kohoutů před duelem s pelhřimovským sokem přece jen proměnila a bodový zisk nemá žádný ze soupeřů vyloženě blíž. Potvrdily to ostatně i výsledky dvou přípravných střetnutí, které spolu v srpnu oba celky sehrály. V tom prvním na jihlavském ledě zvítězili Jihočeši 5:4 po prodloužení, odvetu u Jordánu zase zvládl lépe soupeř a povzbudil se výhrou 3:2.

Společné mají oba protivníci zklamání z prvního mistrovského duelu. Červeno-bílí si přivezli porážku 2:6 z hájemství silného Žďáru nad Sázavou, Táborští neuspěli v domácí divoké bitvě s David Servisem České Budějovice (6:8). Jisté je, že v sobotu minimálně jeden ze soupeřů oslaví první zisk.

Vizitka soupeře

V pelhřimovském týmu se mezi sezonami odehrála poměrně výrazná proměna. Platí to především o trenérských pozicích, na kterých nahradilo mladého kouče Jana Dvořáka progresivní duo někdejších výtečných extraligových hráčů. Post hlavního trenéra zaujal Marek Melenovský, jenž spolupracuje s mistrem světa z roku 1985 Jaroslavem Benákem.

Přílivu a odlivu se nevyhnul ani hráčský kádr. V brankovišti Lední Medvědi nově spoléhají na talentovaného znojemského mladíka Martina Holíka. V defenzivní linii panoval podstatně větší klid než v útoku, s výjimkou ukončení aktivní činnosti matadora Jiřího Kubáta. V ofenzívě pelhřimovského souboru bylo změn podstatně více. Na soupisce nefigurují dosavadní opory Miroslav Kopic či Martin Vysloužil, na druhé straně ale mužstvo dál těží ze zkušeností a sehranosti bratrů Hadravových, Tomáše Plachého, Petra Votápka či Filipa Kasalého. Hodně kanadských bodů by měl na Vysočinu přinést navrátilec Jakub Kadlec, který má za sebou parádní sezonu v Hodoníně. Hodně si mohou noví trenéři slibovat také od mladého forvarda Tomáše Mejzlíka.

Z táborské šatny

Kohouti mají na Vysočině rozhodně o co hrát, a zároveň také co napravovat. Premiérové vystoupení v novém ligovém ročníku se jim nepovedlo, když je ani šest vstřelených gólů nedovedlo k vytouženému bodovému příspěvku. Na opačném pólu jejich hry se totiž objevilo nepřeberné množství taktických i individuálních chyb, které jejich posílenému soupeři dobře posloužily v cestě za konečnou výhrou.

Novou nepříjemností je navíc odchod útočníka Radka Seidla, pro kterého se stane sobotní duel minimálně pro tuto sezonu druholigovou derniérou. Hrát stále nemohou zkušení obránci Martin Havran (trest) a Marcel Dvořák (zotavuje se po zranění) ani mladý útočník Radim Škrdleta. Nově pak budou trenéři postrádat nejproduktivnějšího hráče z přípravných utkání Milana Kalaše, kterého nepustí do hry zranění.

Zápasový dres by naopak měli poprvé obléct útočníci Patrik Zayml a Dominik Točík. Také oni by chtěli výraznou měrou přispět k úkolu, který si s sebou táborští hokejisté do Pelhřimova přivezou: odehrát co možná nejkvalitnější utkání s potřebnou vítěznou tečkou.     

        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality