Start! Táborští hokejisté v sobotu cestují k prvnímu mistráku. Cíl? Stadion Kobry

17.09.2021 14:04, autor: Pavel Šácha

Dlouhá příprava je u konce. Mužstvo HC Tábor vyrukuje už v sobotu na bojiště nového ročníku druhé hokejové ligy. Začne pro něj pořádně zostra – zápasem na ledě Kobry Praha. Úvodní buly zahajovacího sezonního střetnutí padne v hale na pražském Braníku v 18 hodin.

Na cestě za vytouženým premiérovým ziskem čeká na táborské hokejisty několik mimořádně náročných překážek. Specifické prostředí stařičké haly, malé kluziště, a především krajně nepříjemný, kvalitní a ambiciózní soupeř
s několika výraznými individualitami v sestavě.

Pohled do tábora soupeře

V předsezonní přípravě stihli svěřenci trenérů Šeby, Vrzala a Doležala odehrát osm utkání s bilancí pěti vítězství a tři porážek.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY KOBRY

Kobra – Mostečtí Lvi 3:1, Kobra – Příbram 3:8, Mostečtí Lvi – Kobra 9:2, Kobra – Příbram 3:2, Příbram – Kobra 3:2sn, Kobra – Řisuty 5:2, Kobra – Letňany 7:6p, Kobra – Řisuty 4:3p

Pražané budou v nadcházející sezoně sázet na ustálený kádr, který okysličil příchod některých nových hráčů. K lítosti trenérů vypadl ze seznamu posil ostřílený kolínský snajpr Jan Stehlík, kterému zabránili v obnovení aktivní činnosti přetrvávající zdravotní potíže. Navzdory ztracené „přidané hodnotě“ je ovšem soupiska Kobry nabitá kvalitou. V brance obhájil neotřesitelnou pozici jedničky Lukáš Sochůrek.
V obranných řadách by měly být nositeli zkušeností osvědčené opory Dominik Šteiner, Marek Ryzák a Aleš Knesl. A útok? Složení nejúdernější obávané formace Kamil Bříška, Lukáš Tondr, Tomáš Šťastný hovoří za všechno! Respekt vzbuzují i další jména: produktivní Denis Heldák, válečník Dominik Novák, Filip Hlinka, Martin Čurda a další.

Z táborské šatny

Celek z pražského Braníku byl jedním ze tří soupeřů, se kterým se táborští kohouti stihli v bleskově ukončeném minulém ročníku potkat.
Na domácím ledě ho udolali poměrem 4:2.
 Do hlavního města si v sobotu pochopitelně povezou totožný cíl, byť jsou si dobře vědomi, jak těžký úkol je čeká. Trenéři Arpád Györi a Miloslav Čech poskládali sestavu úměrně současnému stavu kádru; ten je příznivější než před pár dny, ale některé starosti nadále přetrvávají. Za všechny jmenujme absenci útočníka Ondřeje Šulka, který zůstává
na antibiotikách.
 Jedna výrazná posila ale Táborským v doupěti hladové Kobry chybět nebude. V zádech budou mít podporu svých fanoušků, kteří se na zápas chystají a podle tradice z předchozích sezon hodlají svému týmu vytvořit v hale branického klubu téměř domácí prostředí.                

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality