STARŠÍ DOROST: Táborský hurikán z poslední třetiny přivál mizející naději na čtyřku zpět

22.11.2014 01:15, autor: Pavel Šácha

V nevídanou bitvu s nesmírně pikantní koncovkou se proměnilo páteční ligové střetnutí starších dorosteneckých výběrů Tábora a Žďáru nad Sázavou. V přímé konfrontaci dvou mužstev bojující na hraně ligové čtyřky hráli dlouho prim hosté a do poslední části si přenesli tříbrankový náskok. Rozhodnuto? Ale kdepak!

STARŠÍ DOROST: Táborský hurikán z poslední třetiny přivál mizející naději na čtyřku zpět

HC Tábor - Žďár nad Sázavou

5:4sn (0:1, 1:3, 3:0)

Pátek, 21.11.2014 0:00 - 9. TŘÍDA

 

Branky a nahrávky: Václav Prchal (Vojtěch Prchal, Jansa), Zayml (Václav Prchal), Martin Novák (Kadilák), Jansa (Kadilák), rozhodující nájezd Zayml.

  Vyloučení: 0:0   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:4, 4:4  

HC TÁBOR: Michal Novák – Hošek, Růžek, Trepka, Skalický, Raiterman, Hubáček – Jansa, Václav Prchal, Vojtěch Prchal – Buriánek, Kadilák, Jelínek – Veřtát, Zayml, Martin Novák – Syrovátka, Šimánek.

Právě začala 47. minuta utkání a domácí Zayml využívá první hezkou kombinaci Táborských v dlouho křečovité přesilovce. Jen o padesát dva vteřin později přidává Martin Novák v pokračující početní převaze třetí domácí zásah a táborská část publika se dostává do varu. Žďárští mladíci najednou nevědí, kam dřív skočit, a po další minutě hry je díky Jansovi vyrovnáno na 4:4! Kohouti ovšem potřebují víc, neboť v té chvíli (a před posledními dvěma zápasy základní části) ztrácejí na čtvrtého soupeře pět bodů. V dalších minutách domácí ofenzivní uragán přece jen slábne, obzvláště když kapitán a centr elitní formace Václav Prchal dostává od rozhodčích desetiminutový osobní trest. Přesto ještě přichází jedna obrovská šance. Dvacet vteřin před koncem se v ní ocitne druhý z bratrů Prchalových Vojtěch, ovšem z vyložené pozice míjí poloodkrytou žďárskou branku. Normální hrací doba je u konce a mohutný finiš Tábora se zastavuje na zisku bodu.

 O majiteli toho druhého, který může, ale nemusí sehrát v konečném účtování klíčovou roli, rozhodují samostatné nájezdy. Jejich ústředními postavami se stávají výhradně domácí hokejisté. Brankář Michal Novák likviduje všechny tři nájezdy, jeho spoluhráč Zayml se parádním blafákem jako jediný zapisuje mezi střelce. Je dobojováno a Táborští se radují. Před dvěma posledními zápasy základní části ztrácejí na Žďár čtyři body. Matematika je jasná. Tým od Jordánu potřebuje vytěžit ze zápasů na ledě předposlední deváté Příbrami a doma s osmou Chrudimí dvě vítězství. Naproti tomu Žďár musí prohrát doma s druhým Kolínem i na maličkém ledě sedmých jabloneckých Vlků. Těžké, ale nikoliv úplně nereálné…

 Štěpán Kadilák, trenér starších dorostenců HC Tábor: „Po dvě třetiny to od nás byl bezkrevný a špatný výkon. Myslel jsem si, že se kluci budou prát o důležité body daleko víc. Před poslední třetinou jsme mužstvu důrazně domluvili a přeskupili řady. Náš výkon se rapidně zlepšil a soupeř nám umožnil, abychom se vrátili do zápasu. Výsledek nakonec musíme přijmout, i když jsme měli dvacet vteřin před koncem obrovskou šanci a mohli získat tři body. V nájezdech, které jsou hlavně o štěstí, nás podržel brankář Michal Novák.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality