Smutné déjà vu... Táborští znovu nabrali manko, kterému neutekli. Slaví Příbram

29.09.2021 17:21, autor: Pavel Šácha

Reparát za zbytečně prohýřený duel v Chebu se táborským hokejistům nepovedl. Ve středečním duelu s velmi dobře hrající Příbramí znovu pustili soupeře do tříbrankového trháku, a přes mocný finiš v poslední třetině a snížení na rozdíl jediné branky zůstal jejich měšec prázdný.

Smutné déjà vu... Táborští znovu nabrali manko, kterému neutekli. Slaví Příbram

HC Tábor - HC Baník Příbram

2:3 (0:1, 0:2, 2:0)

Středa, 29.9.2021 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 47. Havelka (Matušík, Šulek), 52. Šulek (Mazanec, Matušík) - 19. Tlačil (Káník), 25. Josefus (Rohlík), 31. Tlačil (Káník).

Rozhodčí: Šperl - Kubíček, Tuháček.   Vyloučení: 5:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:31   Diváci: 807

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Radoš Černý, Havelka, Mazanec, Hajič, Pařízek - Hasman, Škoda, Matiášek - Seidl, Matušík, Endál - Dančišin, Zayml, Šulek -Prášek, Březina.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Šorf (Jiroušek) – Straka, Hlaváček, Saňa, Malý, Vinš, Zdeněk, Jelínek – Tlačil, Sirotek, Rohlík, Kolouch, Chlouba, Josefus, Pinkas, Káník, Seniov, Panna.

Úvodní dvacetiminutovka nabídla svižnou hokejovou partii, ze které ale vzešlo jen pár slibných příležitostí na obou stranách. Táborský celek byl ve hře aktivnější, Středočeši zase měli přece jen více klidu na hokejkách. Domácí nevyužili dvě přesilové hry a sami přestáli jedno oslabení, v jehož závěru musel Kolář prokázat mimořádnou pozornost. To podstatné se událo v posledních dvou minutách a ukázalo se, kterému týmu je paní Štěstěna momentálně více nakloněná. Zatímco Dančišinova teč po střele Pařízka skončila za už překonaným brankářem Šorfem na tyči, z protiútoku vystřelil příbramský Tlačila jeho střela změnila směr od výstroje obránce tak výrazně, že na ni Kolář neměl ani tu nejmenší šanci zareagovat – 0:1.

Druhá perioda začala z pohledu domácích hokejistů poměrně slibně. Už v prvních střídáních několikrát dostali příbramskou defenzívu do úzkých, ale chybělo více klidu i přesnosti ve finální fázi.  Na konci 25. minuty však pustili Táborští protihráče do přečíslení dva na jednoho, ti ho sehráli výtečně a Josefus zvýšil na rozdíl dvou branek – 0:2. V ten moment se ze hry vytratilo všechno pozitivní, na čem mohli stavět. Topili se v nervozitě, nepřesnostech i v kolektivním pojetí hry a hostům stačilo dbát na pozornou defenzivní práci a čekat na brejky. A když pak v polovině utkání udeřil celek od Litavky potřetí po trestuhodném zaváhání domácích při buly v obranném pásmu a Tlačil přidal třetí gól, dostoupila skepse vrcholu. Světýlko naděje na návrat do zápasu zablikalo Jihočechům až v čase 38:40, kdy si Matušík vynutil na soupeřových obráncích trestné střílení a sám se postavil k jeho exekuci, Šorf ale jeho úmysl přečetl a udržel skóre v průběžné podobě 0:3.

Scénář, který provázel účinkování kohoutů v předchozích dvou kolech, došel naplnění i v případě středečního zápasu. Jako by hokejový čaroděj mávnul v táborské šatně kouzelnou hůlkou… Domácích hráčů byl po příchodu do poslední části hry plný led a hosté si najednou museli připadat jako v kleštích. Nápor Tábora ještě umocnila 47. minuta, kdy se po manévrech v útočném pásmu dostal do dobré pozice na ose hřiště Havelka a dělovkou zbavil Šorfa jeho kouzla – 1:3. Následně si domácí hráči vynutili přesilovou hru a v jejím závěru udeřili podruhé – na levém kruhu si připravil palebnou pozici Šulek a jeho projektil zaregistroval příbramský gólman až v brance – 2:3. Publikum se po tomto zásahu dostalo do varu a hnalo své mužstvo za vyrovnáním. Nakonec bohužel pro domácí barvy zůstalo jen u zbožného přání a neujala se ani dvouminutová hra bez brankáře.

Arpád Györi, trenér HC Tábor:

„Víme samozřejmě, že psychika dělá hodně a hráče jsme na to upozorňovali. Snažili jsme se je udržet v určité bdělosti, aby si z toho nedělali velkou hlavu. To, co bylo v Chebu, se prostě může stát. Každopádně jsem věřil, že tady to bude diametrálně odlišné, ale bohužel… Prohrávat po dvou třetinách doma 0:3 je pro mě hrozné zklamání. To, co jsme předváděli, nemá bohužel i vůči divákům a sponzorům nic společného s tím, jak bychom měli zápasy hrát. Měli jsme tady v těch minulých letech jiné hráče a jiný tým, ale cítil jsem z něj něco úplně jiného. Pokud tohle nezměníme, bude to špatně. Tohle mužstvo svou sílu má, což při těch obratech jasně ukázalo. Musíme se z toho teď vyhrabat sami, ale to se bohužel na tři nebo čtyři hráče, kteří chtějí ten prapor pozvednout, udělat nedá.“      

     

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
  • Táborská reprezentační stopa

    St 31.01. |

    V tuzemském hokejovém kalendáři se blíží vlna mládežnických reprezentačních akcí. V plánech trenérů národních výběrů nechybějí ani hráči, kteří vzešli z táborské hokejové líhně. Ve dvacítce figuruje mezi náhradníky pro Turnaj pěti zemí ve švýcarském Klotenu útočník Vojtěch Spěváček, který aktuálně válí za juniorku Třince. Pro sedmnáctku se podobná konfrontace se čtyřmi špičkovými soupeři odehraje v Porubě a Kravařích. V soupisce náhradníků pro tuto akci je také jméno Antonína Klatovského, toho času ve službách plzeňské juniorky.

  • Stříbro pro Adélu. GRATULUJEME!

    Po 15.01. |

    Útočnice deváté třídy HC Tábor Adéla Pánková je vicemistryní světa! Soběslavská odchovankyně byla významnou součástí stříbrné party českých juniorek na právě skončeném světovém šampionátu ve švýcarskou Zugu. Srdečně gratulujeme! 

    Více...
Starší aktuality