Smrtící gólové žihadlo v čase 59:56,1… a Kohouti odjeli domů smutní

21.12.2017 01:44, autor: Pavel Šácha

Dlouho to vypadalo, že si táborští hráči zpestří rozlučku s letošními boji cenným bodovým ziskem, ale nakonec jim zbyly jen oči pro pláč. Necelých osm minut před koncem vymazalo mužstvo Moravských Budějovic dlouhotrvající jednobrankové manko a vypadalo to, že se o vítězi zápasu rozhodne v prodloužení. Pak ale přišla poslední akce zápasu, poslední útok Žihadel, a v době, kdy na časomíře svítilo 59:56,1, zmrazil hosty domácí útočník David Horký.

Smrtící gólové žihadlo v čase 59:56,1… a Kohouti odjeli domů smutní

Mor. Budějovice 2019 - HC Tábor

2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Středa, 20.12.2017 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 52. Matějka (Rytnauer, Čermák), 60. Horký (Rytnauer, Kliment) - 17. Urbanec.

Rozhodčí: Held - Komínek, Kráľ.   Vyloučení: 3:6   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 485

MOR. BUDĚJOVICE 2019: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Wasserbauer, Sobotka, Pelikán, Kliment, Spurný – Pucher st., Mikeš, Horký, Rytnauer, Matějka, Krutiš, Lupač, Hačecký, J. Bulín, Juráň, P. Bulín.

HC TÁBOR: Klestil (D. Novák) - Kachyňa, Havran, Tesař, K. Černý, Košař, Duben, Raiterman - Blažek, Matuší, Heřman - Seidl, Březina, Györi - Pechánek, Kadilák, Urbanec.


Domácí mužstvo povzbuzené pěti výhrami v řadě vstoupilo do zápasu velice aktivně a brankář Klestil se brzy dostal do potřebné provozní teploty. Opravdu vyloženou šanci soupeře ovšem nemusel řešit ani v první přesilovce Moravanů, ani při jejich dalších manévrech v útočné třetině. Táborští hráči po několika minutách odhodili defenzivní ulitu, a také oni dokázali být domácí defenzívě v čele s brankářem Brožem nebezpeční. Rychlý a zajímavý hokej vydržel bez branek až do poloviny 17. minuty. Poté poprvé udeřilo a k radosti skupinky táborských příznivců se tak stalo zásluhou jejich týmu. Po dlouhém střídání, které Kohouti strávili v obranném pásmu, propadl puk za budějovické obránce, kde se ho zmocnil Urbanec a navzdory viditelné únavě stihl svůj únik zakončit neomylnou střelou mezi Brožovy betony – 0:1. Ve zbytku třetiny se v totožné situaci ocitl také domácí forvard Juráň, ale velmi pozorný Klestil jeho blafák vystihl.

Jestliže v úvodní části hry padl jediný gól, ve druhé třetině na něj diváci čekali marně. Stalo se tak i zásluhou výtečných výkonů obou brankářů. Tentokrát byli aktivnější ve střelbě hokejisté Tábora, ale potřebného navýšení skóre se nedočkali. Měli k tomu přitom jedinečnou příležitost, to když si na přelomu poloviny zápasu zahráli více než minutu ve dvojnásobné početní výhodě. Jejím jediným vyústěním se však stala horní tyč nastřelená kapitánem Matušíkem. Na druhé straně už už domácí zvedali ruce na hlavu při gólově vyhlížející, kterou ovšem zastavila v cestě do sítě Klestilova lapačka.

Ve třetí periodě byli Jihočeši možná až zbytečně pasivní, a to i proto, že trpěli za vyloučení Klestila ze závěru druhé třetiny, ale celek Moravských Budějovic z toho dlouho nemohl vytěžit nic víc, než optickou převahu. S nástupem 52. minuty se před Žihadly otevřela stejná výhoda, s jakou si ve druhé části nedokázali poraditi Kohouti. Z přesilové hry Moravanů pěti proti třem neuběhlo ani patnáct vteřin, když si vzal hlavní slovo domácí Matějka a nádherným švihem našel místečko v horním rohu Klestilovy klece – 1:1. Tento okamžik měl pro domácí soubor představovat rozbušku k obrovskému náporu, ale ten se nekonal. Moravské Budějovice sice nadále setrvávaly v aktivnějším projevu, ale hosté v čele s výtečným Klestilem jim příliš velký rozmach neumožnili. Na druhé straně byl ve střelbě hodně aktivní Matušík. A pak se to stalo… Zhruba patnáct vteřin před sirénou podnikli domácí hráči poslední výpad do táborského obranného pásma, Rytnauer se uvolnil u zadního mantinelu, svou přihrávkou oslovil Horkého, a ten se ve skrumáži před Klestilem orientoval nejlépe – 2:1. V té chvíli scházelo do ukončení poslední části hry 3,9 vteřiny…!

Slovo trenéra

Arpád Györi, asistent trenéra HC Tábor: „Myslím si, že jsme neodehráli špatný zápas, ale ten závěr bohužel všechno maže. Dlouhou dobu jsme si udržovali vedení 1:0, a je škoda, že se nám ho ve druhé třetině nepodařilo při přesilovce pět na tři zvýšit a trefili jsme jenom tyčku. Soupeř naopak stejnou přesilovku ve třetí třetině využil k vyrovnání. O tom, co se stalo na konci, se těžko mluví. Bohužel jsme to tam nezvládli a odjeli jsme bez bodu.“          

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality