Po „domácí“ porážce s posledním Vajgarem už je jasno: Tohle je opravdová krize…!

26.10.2016 22:41, autor: Pavel Šácha

Středeční hokejový večer u Jordánu rozesel mezi fanoušky i samotné hráče mrazivou náladu. Jestliže až dosud viděli Kohouti v mlhavém startu do sezony reálné záchytné body, po kterých se vyšplhají do nejvyšších pater tabulky, teď už je zahalila černočerná tma. Více než překvapivá porážka s posledním Jindřichovým Hradcem dostala táborské mužstvo do situace, v jaké se za celou novodobou éru působení ve druhé lize ještě neocitlo. A cesta z ní bude v příštích dnech a týdnech pekelně těžká…

Po „domácí“ porážce s posledním Vajgarem už je jasno: Tohle je opravdová krize…!

KLH Vajgar J. Hradec - HC Tábor

4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

Středa, 26.10.2016 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 14. Furch (D. Kohút, Šmerha), 27. Tejral (Tržil, Beran), 45. Tejral (Furch), 60. Šmerha (Furch) - 43. Pechánek (Havran, Severa).

Rozhodčí: Volf - Štětina, Oudes.   Vyloučení: 6:5   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 2:0, 2:1, 4:1   Střely: 15:36   Diváci: 926

KLH VAJGAR J. HRADEC: Formánek – Farka, Tržil, Pípal, Straka, Bureš, Růžek, Zderadička - Beran, Vantuch, Bílek - Pichler, Kundrát, Furch - D. Kohút, Heldák, Šmerha - Tejral.

HC TÁBOR: Novák (27. Klestil) - Havran, Tesař, Hlaveš, Kanov, Duben, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Severa, Matušík, Točík - Blažek, Krátoška (41. Pechánek), Březina.

 

 Táborským týmem nadále zmítají zdravotní potíže a vedle absentující hráčů nastoupili někteří další se sebezapřením. Na druhé straně nasadili Táborští do derby jednoho ryzího novice, obránce Marka Dubna, jenž je odchovancem táborského klubu a působí v juniorce Sparty. Po ,mnohaměsíční pauze se vrátil na druholigový led také zkušený forvard Vojtěch Mrkvička, oběma ovšem účast v utkání pořádně zhořkla.

 Změna pořadatelství zápasu vnesla do jeho zákulisí jistý zmatek; utkání se sice hrálo na táborském ledě, podle oficiálního Zápisu o utkání byl ale veden jako domácí mužstvo Vajgar.

 Úvodní minuty se ocitly pod patronátem „hostů“ z Tábora, ti ale měli ke gólovému vyjádření své převahy poměrně daleko. Až v 7. minutě se po krásném pasu Kanova řítil sám na brankáře Formánka Blažek, ale hradecký gólman svůj tým poprvé výrazně podržel. O dvě minuty později žluto-modří kontrovali a tváří v tvář brankáři Novákovi se ocitl Šmerda, ale zamířil mimo. Také v dalších minutách svěřenci kouče Mazance dokazovali, že nepřijeli do Tábor jen tak na „výlet“ a konfrontace s nepřesvědčivým výkonem Kohoutů jim dodávala potřebný klid i sebevědomí. A tak se stalo, že v polovině 14. minuty dostal příliš času i prostoru v útočném pásmu Furch a tečovanou střelou z otočky zadělal na pozdější překvapení – 1:0. V posledních minutách první třetiny si oba celky zahrály přesilovku, shodně v ní toho ale moc nepředvedly.

  Ve druhé části hry očekávalo zhruba devět stovek diváků v ochozech táborské zmrtvýchvstání, ale dočkalo se jen zklamání. Výrazně k tomu přispěla i situace z 27. minuty, kdy zapadla za Novákova záda znovu lehce odchýlená střela Tejrala od modré čáry – 2:0. V tom okamžiku vyslali táborští trenéři do branky Klestila ve snaze vtisknout týmu nový impuls, to se však minulo účinkem. Mužstvo Tábora mohlo sice brzy kontrovat při více než minutové přesilovce pěti proti třem, ale nervozita v kombinaci s fatálními chybami pouze prohloubila jeho trápení. Když už hosté na svém vlastním stadionu dokázali být podceňovanému soupeři nebezpeční, vylámali si zuby na chladnokrevně chytajícím brankáři Formánkovi. Po čtyřiceti minutách tak zůstal v platnosti dvoubrankový náskok Jindřichova Hradce.

 Do závěrečné dvacetiminutovky vstoupili Táborští s pozměněnými formacemi a dosud odpočívajícím útočníkem Pechánkem. Právě ten na sebe už po třech minutách hry strhl pozornost, když se zmocnil puku po odražené střele Havrana a s přehledem ho uklidil za Formánkova záda – 2:1. Tento moment měl být rozbuškou mohutného náporu modro-bílé družiny a hradecký gólman také jen chvíli poté čelil její další šanci. Jenže ani ne za minutu a půl naděje Kohoutů znovu pohasla. Po jejich hrubce v obranném pásmu se dostal do zakončení Tejral a šokoval soupeře svým druhým gólem v utkání – 3:1. To bylo na táborské hráče příliš a touhu po vyrovnání rozředili do utrápeného výkonu postrádajícího jakoukoliv přímočarost. Brankáře Formánka už s výjimkou šance Blažka a několika závarů z klidu nevyvedli a naopak sami mohli děkovat svému brankáři za zlikvidování šancí Furcha s Vantuchem. V čase 58:28 sáhla střídačka HC ke hře bez brankáře, té ale využil Šmerda k pojištění náskoku Vajgaru a bylo definitivně rozhodnuto. Drobné divácké nadšení vyvolal alespoň táborský obránce Dvořák, jenž získal plusové body v šarvátce  s Beranem. Ta nejpodstatnější odměna v podobě sladkého vítězství se ovšem stěhovala do Jindřichova Hradce…

.

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality