Pikantní dohrávka! Pondělí stráví Táborští v Praze. Ubrání se znovu uštknutí Kobry?

09.01.2022 23:15, autor: Pavel Šácha

Souboj třetího týmu skupiny Jih s jejím lídrem se měl hrát původně v neděli 2. ledna. Oba celky se z pochopitelných důvodů dohodly na jeho odkladu právě na druhé lednové pondělí.

Pikantní dohrávka! Pondělí stráví Táborští v Praze. Ubrání se znovu uštknutí Kobry?


Zatímco táborské mužstvo dovedlo úvodní novoroční duel v Klatovech k vyválčené těsné výhře 4:3, Pražané opouštěli havlíčkobrodský stadion se sklopenými hlavami po porážce 2:3, a to i přesto, že už v první třetině získali dvoubrankový náskok. Trenér Šeba si po utkání stěžoval především na disciplínu svých svěřenců. Faktem je, že i v Kotlině se střelecky prosadili výhradně členové elitní branické letky, konkrétně Tomáš Šťastný a Lukáš Tondr.

Sonda do tábora soupeře

Zatímco táborský tým i čerstvě druhý Baník Příbram mají v elitních patrech kanadského bodování soutěže četné zastoupení, Pražané si jen těžko dovedou představit pobyt na výsluní soutěže bez své klíčové formace Kamil Bříška – Tomáš Šťastný – Lukáš Tondr. Prvně jmenovaný už od startu mistrovských bojů produktivitu skupiny Jih táhne (33+28), jeho parťák z útoku sídlí na 6. příčce (23+21). Dominantním nahrávačem je Lukáš Tondr s bilancí (9+24). V obranných řadách figurují nejvýše Dominik Šteiner (6+13) a Marek Ryzák (6+12).

Pozoruhodný je pohled do brankoviště Kobry. Jeho stálicí je Lukáš Sochůrek; navzdory nedávnému třízápasovému záskoku slávisty Martina Michajlova zůstává nejvytíženějším maskovaným mužem v celé jižní skupině. K četnosti svých startů ovšem přidává i kvalitu a v průměru obdržených gólů na zápas stíhá vyrovnané táborské duo Kristián Kolář – Tadeáš Dvořák.

Dosavadní vzájemná bilance

V aktuálním ročníku třetí nejvyšší soutěže mají při vzájemných střetech prozatím navrch Táborští. Ve čtyřech dosavadních utkáních ztratili jediný bod poté, co doma zdolali Pražany až po samostatných nájezdech (6:5). Z ostatních konfrontací si pokaždé odnesli nesmírně cennou tříbodovou výslužku. Ve svérázném prostředí pražského Braníku zvítězili 5:1 a 4:1, v domácí odvetě snížili výši vítězství o další zásah na 3:1.

Z táborské šatny

Soubor od Jordánu se v současnosti srovnává se ztrátou tří důležitých hráčů. Vedle zdravotně indisponovaného tahouna Jakuba Matušíka, který zůstane mimo hru minimálně několik týdnů, chybí kouči Arpádu Györimu i další centr Milan Dančišin a s ním také nejproduktivnější obránce celé soutěže Tomáš Hajič. Jak už bylo řečeno, oba hráči si musejí splnit studijní povinnosti v zahraničí.

Utkání Kobra Praha versus HC Tábor je možné sledovat živě na czechicehockey.tv, případně lze fandit u obvyklých textových na onlajny.com.    

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality