Mečbol! Táborští hráči dovedli k výhře i třetí duel série a jsou krok od postupu

05.03.2022 17:46, autor: Pavel Šácha

Táborské hokejisty dělí od postupu do finálové série druholigové skupiny Jih jediný krok. V domácím třetím zápase s Havlíčkovým Brodem vyválčili vítězství 6:1 a v pondělí mají na ledě soupeře první příležitost celou semifinálovou sérii ukončit. Vývoj střetnutí kohouti definitivně zlomili ve svůj prospěch fantastickou pětiminutovkou na konci druhé třetiny, ve které hned třikrát skórovali. Na cestě ke třetí výhře je provázelo fantastických 2321 diváků.

Mečbol! Táborští hráči dovedli k výhře i třetí duel série a jsou krok od postupu

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

6:1 (1:0, 3:0, 2:1 )

Sobota, 5.3.2022 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Hasman (Endál), 36. Bárta (Zíb), 38. Seidl (Šulek, Hubata), 40. Šulek (Kříž, Matušík), 54. Matušík (TS), 59. Endál (Seidl, Černý) - 43. Mlynář (Čermák, Kuchta).

Rozhodčí: Červenka - Štěpánek, Thuma.   Vyloučení: 4:4 - navíc Matušík (Tábor) proměnil trestné střílení.   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 39:26   Diváci: 2321

HC TÁBOR: Kolář (Dvořák) - Kříž, Hajič, Černý, Havelka, Pařízek, Hubata, Radoš, Čížek - Hasman, Dančišin, Endál - Seidl, Matušík, Šulek - Bárta, Zayml, Rousek - Matiášek, Zíb, Prášek.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (Chaloupek) - Benák, Dvořák, Kliment, Kabelka, Nepokoj, Krejčí, Čermák - Holenda, Mlynář, Cachnín, Čejka, Bulín, Voříšek, Kalač, J. Ludvík, Kuchta, Tecl, T. Ludvík, Třetina.


Sobotní duel byl hned z několika důvodů mimořádný. Ve vestibulu stadionu se odvíjela materiální sbírka na pomoc dětem a ženám z Ukrajiny, které z válkou postižených oblastí přivezl do Tábora autobus klubového dopravce HC Tábor, společnosti Táborská dopravní. Do hlediště pak dorazila suverénně nejvyšší návštěva napříč celé soutěže: 2321 diváků. Krátce po dvacáté hodině opouštěla drtivá většina z nich stadion navýsost spokojena…

Zahajovací dějství servírovalo divákům víceméně očekávané hokejové menu. Po vyrovnaných úvodních minutách se domácí chopili aktivity a brankář Nedvěd se měl hodně co ohánět. S prvními ostrými projektily táborských střelců si dokázal poradit, na konci 6. minuty ho ale poprvé donutili ke kapitulaci. Napoprvé ještě dokázal Hasmana ve vložené pozici vychytat, domácí snajpr pak ale po přihrávce Endála zacílil znovu, a tentokrát už úspěšně – 1:0. Navzdory dalším možnostem v čele s velkými příležitostmi Seidla a Dančišina zůstal tento stav v platnosti až do první přestávky. Hosté se propracovali k jediné výraznější příležitosti na úspěšnou zteč branky hájené Kolářem v přesilové hře, té se však Jihočeši bez velkých starostí ubránili.

Na startu druhé periody byli diváci v očekávání mohutné domácí ofenzívy, jejich tým ale optikou dosavadního průběhu série slevil na kvalitě. Horší pohyb a neklid ve hře se promítl i do tří přesilových her, ve kterých se neurodila žádná vážnější příležitost. Ani hosté ale nehráli svůj nejlepší hokej; domácí celek dostali do úzkých v podstatě jen ve 24. minutě, kdy okupovali jeho obranné pásmo a vzešla z toho tutovka Mlynáře, tomu však výtečným zákrokem zkazil radost Kolář. Méně výraznou pasáž sobotního souboje Táborští divákům dokonale vynahradili v posledních čtyřech minutách druhé třetiny. Euforii v ochozech odšpuntoval konec 36. minuty. Důsledný Zíb vyvezl puk před Nedvědovu klec a jeho práci zhodnotil Bárta nekompromisní gólovou koncovkou – 2:0. O pouhých sedmdesát vteřin později inkasoval brodský tým od táborských hokejistů další ostrý direkt – kotouč doputoval z holí Hubaty a Šulka až k Seidlovi a domácí kapitán ukončil třetím gólem Nedvědovo účinkování v zápase – 3:0. Do branky hostů se místo něj postavil Chaloupek, ale nebylo mu souzeno, aby si po druhé části odvezl do šatny čistý štít. Osmačtyřicet sekund před sirénou se dostal do souboje tváří v tvář se Šulkem a domácí střelec ho vykoupal jako na letní dovolené u Lipna – 4:0. V samém závěru třetiny ještě přispěchal před Chaloupka s další gólovou výzvou agilní Matiášek, tomu však brodský gólman reflexivním zákrokem vyrážečkou pokazil radost.

Poslední dějství sobotního zápasu otevřela velká příležitost Endála, jehož zakončení se však mezi tyče nevešlo. Na konci 43. minuty svitla souboru z Kotliny šance na obrat ve vývoji střetnutí, to když v jeho početní výhodě nedokázali domácí vyhodit puk z pásma
a pykali za to gólem z hole Mlynáře4:1. Tento okamžik ovšem neměl na zbylý průběh zápasu významný vliv. Oba soupeři si v dalších minutách vyměnili po jedné velké příležitosti. V polovině 55. minuty Chaloupek zlikvidoval únik Dančišina a poradil si i s následnou dorážkou Hasmana. Zmíněný plamínek brodských nadějí definitivně pohasl v závěrečné desetiminutovce. Nejprve ho utlumil táborský gólman Kolář, který v další přesilovce hostů překazil gólovou radost Cachnínovi i Teclovi. V polovině 54. minuty už zavládla nad havlíčkobrodským odhodláním definitivní tma. Po faulu na unikajícího Hasmana nařídil sudí Červenka bez váhání trestné střílení, k jeho exekuci se postavil Matušík a parádním blafákem nedal Chaloupkovi ani tu nejmenší šanci k úspěšnému zásahu – 5:1. Ve zbytku zápasu se havlíčkobrodský brankář blýskl výborným zákrokem při stoprocentní šanci Zíba, přesto mu domácí ještě jednou pokazili statistiky. V čase 58:37 – v početní výhodě – se po střele Černého a prvotní dorážce Seidla zblízka prosadil Endál a ustanovil konečný výsledek 6:1.

MILOSLAV ČECH, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Pokud chceme v sérii uspět, je pro nás skoro povinností zvládat domácí zápasy. Proto jsme rádi, že se nám to opravdu podařilo. Soupeř byl podle předpokladů houževnatý, ale my měli v první třetině znovu navrch. Gólové vyjádření přišlo paradoxně až ve druhé třetině, která z naší strany nebyla optimální. Za tím uklidněním stálo pár individuálně výborně vyřešených šancí na brankovišti. Ve třetí části bylo znát, že máme lépe natrénováno. I když soupeř snížil v přesilovce na 4:1, perfektně provedené trestné střílení Kuby Matušíka, který použil svůj klenot, neumožnilo soupeři se nadechnout. Zbytek utkání jsme kontrolovali, i z toho pohledu,
aby nedošlo ke zbytečným střetům.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality