Kohouti nadělili osm branek i Milevsku

15.01.2014 23:02, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - HC Milevsko 2010

8:1 (1:0, 5:0, 2:1)

Středa, 15.1.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 13. Kolomý (Zayml), 23. Krätzer (Seidl), 24. Mařík (Matušík, Kellner), 27. Hájek (Zayml, Kolomý), 32. Matušík (Mařík), 40. Heršálek (Kolomý, Hájek), 53. Černý (Kolomý, Heršálek), 60. Heršálek (Matušík, Kellner) - 44. Urbanec (Procházka, Decsy)

Rozhodčí: Pokorný - Polák, Rampýr   Vyloučení: 4:9 navíc 5+OK Havran (TAB), Procházka (MIL), 2x 10min OT Havran (TAB)   Využití: 4:0   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 6:0, 6:1, 8:1   Diváci: 1368

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Heršálek "A", Liška, Kanov "A", Černý, Hájek A., Havran - Mařík, Matušík "C", Kellner - Kolomý, Zayml, Hájek - Seidl, Krätzer, Sladký

HC MILEVSKO 2010: Škubal (24. Exner) - Štych "C", Dvořák, Procházka "A", Hlinka, Štěrba, Srdínko, Bartůněk - Król, Hamerle "A", Decsy, Stoklásek, Homolka, Urbanec, Novotný, Drda D., Novák, Fořt, Somerauer, Reiniš, Nevolný

Souhrn

Táborským kohoutům první třetina úplně nevycházela, měli sice optickou převahu, ale chyběla lehkost. Navíc ve druhé minutě ujel obráncům Josef Urbanec, toho ale vychytal Tomáš Klestil. Tábor však byl nadále v tlaku, jenže nedokázal překonat úporně bránící borce Milevska. Jednu z šancí měla dvojice Kellner Seidl. David Kellner vypálil od mantinelu a jeho střelu dorážel táborský štírek Radek Seidl. Brankář se pak dlouho rozhlížel, kde leží puk, ale měl jej ve výstroji. Táborští měli i přesilovku, ale naložili s ní prachbídně. Po početní výhodě projel po levém křídle Patrik Zayml a nádhernou přihrávkou našel najíždějícího Filipa Kolomého – 1:0. Výhodu jednoho muže v poli mělo i Milevsko, ale spíše se v ní bránilo. Kohouti stále postrádali lehkost a do šaten se šlo za stavu 1:0.

Jenže do druhé periody nastoupil úplně jiný Tábor, který rozhodl utkání už v prvních minutách. Radek Seidl obkroužil hostující branku, vystřelil, a vyražený puk s ledovým klidem uklidil do branky Jakub Krätzer – 2:0. Za třicet vteřin už jel brankář Škubal střídat. To Martin Mařík vyjel z rohu a slabou backhandovou střelou překvapil strážce hostující branky – 3:0. Nastoupivší Exner udržel čisté konto jen tři minuty. V přesilovce najížděl za branku Zayml, pěknou přihrávkou našel v mezikruží Hájka a ten v kleče trefil přesně – 4:0. Více jak minutovou přesilovku proti třem soupeřům měli poté k dispozici hosté. Největší šanci měl Jan Stoklásek, jeho sražená střela zacinkala o pravou tyč Klestilovy branky. To ale bylo z dvojnásobné výhody vše a tak udeřilo na druhé straně. V přesilovce projel celé hřiště Jakub Matušík a střelou přes obránce překonal Exnera – 5:0. Kluziště už dávno patřilo jen jednomu týmu a byla otázka času, kdy přijdou další branky. Potřebná lehkost a kreativita se dostavila a diváci se neuvěřitelně bavili.  A k radosti jim pomohla další branka kohoutů. Nejprve předvedl krásnou individuální akci obránce Tomáš Černý, který prokličkoval celé kluziště a překonal i brankáře, jenže puk projel těsně vedle tyčky. Ale tlak pokračoval a Heršálkova pumelice od modré už červené světlo rozsvítila – 6:0.

Třetí třetina probíhala v poklidnějším rytmu, jak se dalo očekávat za rozhodnutého stavu. Brankovou radost si dokonce užili i Milevští. V obranné třetině domácích se puk několikrát odrazil, doputoval až k Pavlu Procházkovi, a ten poslal puk před prázdnou branku na Josefa Urbance – 6:1. V další táborské přesilovce nastřelil z dobré pozice oblouk branky Zayml. Ten byl vzápětí podražen, ale ještě v pádu nahrál před branku dvěma svým spoluhráčům, ale ani jeden se neprosadil. Pak přišla na řadu boxerská vložka. Procházka tak dlouho osekával Seidla, až táborskému útočníkovi došla trpělivost a začal se bránit. Souboj zvládl o pět centimetrů menší a deset kilo lehčí Táborák na jedničku, svému sokovi přetáhl dres přes hlavu a uštědřil pěkných pár ran. Ve třiapadesáté minutě nahodil puk Heršálek, ten dojel Kolomý a v mezikruží našel Tomáše Černého. Táborský bek se opřel do kotouče a mířil přesně mezi betony – 7:1. V posledních minutách hráli domácí další přesilovku, ve které se jim podařilo vyrovnat výsledek z minulého utkání. Na modré čáře znovu napřáhl Luboš Heršálek a jeho dělovka skončila za bezmocným Exnerem – 8:1.

Táboráci si tak s Milevskem poradili stejným poměrem jako v prvním vzájemném utkání a odpoutali se od třetího Kolína. V sobotu čeká kohouty daleko těžší soupeř. Jihočechy totiž čeká dlouhá cesta do podkrkonošského Vrchlabí.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dnes jsme hodně spokojení s výsledkem, ale byly tam pasáže hry, se kterými spokojení nejsme. Hlavně tedy v první třetině, kdy jsme měli problémy s pohybem a bylo to hodně úporné, navíc Milevsko dobře bránilo. Ve druhé třetině jsme dali góly a už to bylo daleko lepší. Jenže ve třetí to zase nebylo úplně optimální. Navíc rozhodčího toho moc nepískal, ale o to je cennější kolik jsme dali branek. V Pelhřimově nám teď vypadl Michal Klíma, který tam dostal ránu do ruky a má ji celou oteklou, tak uvidíme, na jak dlouho to bude. Teď nás čeká těžké utkání ve Vrchlabí, kde to nebude vůbec sranda, je to velice kvalitní soupeř.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality