K Jordánu v sobotu přijede první návštěva z Moravskoslezského kraje: HK Nový Jičín

05.10.2018 21:38, autor: Pavel Šácha

Fandové táborského hokeje prožijí v sobotu neobvyklý den. Nejenže se mohou díky plánované autogramiádě naživo setkat s několika významnými osobnostmi českého sportu, ale zároveň v rámci 7. kola druhé ligy poznají zcela nového soupeře domácích kohoutů. K Jordánu zavítá až z Nového Jičína a půjde o první přímý střet soupeřů z jižní a východní skupiny třetí nejvyšší soutěže. Úvodní vhazování padne v 18 hodin.

K Jordánu v sobotu přijede první návštěva z Moravskoslezského kraje: HK Nový Jičín


Hosté z vyhlášeného města klobouků představují pro táborské mužstvo velkou neznámou, ale dá se předpokládat, že to samé platí i z opačného pohledu. Reprezentanti klubu, který byl založený bezprostředně po druhé světové válce a vyznává stejně jako Tábor modro-bílé barvy, patří k tradičním účastníkům druhé ligy, ale na výrazný úspěch stále čekají. V uplynulém ročníku provázel Tábor i novojičínské Ďábly totožný osud. V tabulkách svých skupin obsadili po základní části shodně 5. místo a pro oba skončila pouť vyřazovacími boji už v prvním kole.

Pár vět o soupeři

Slezané vstoupili do nového ročníku vcelku slibně a po šesti odehraných zápasech jsou čtvrtí s deseti body na kontě. Sezonu zahájili domácí porážkou 2:3 po nájezdech od Valašského Meziříčí a následně prohráli
na ledě neoblíbeného soupeře z Kopřivnice 1:4. Hned vzápětí ale nastartovali lichotivou sérii tří výher; doma porazili silný Šumperk (3:2),
o pár dní později loupili u dalšího ambiciózního týmu v Hodoníně (4:3)
a před necelými pěti stovkami svých příznivců si poradili i s Orlovou (5:2). Celek Nového Jičína poté rozehrál výtečně i duel v hájemství opavského Slezanu, ale nejtěsnější vedení neuhájil a domů cestoval s porážkou 1:2.

 Bývalý hráč a současný kouč Ďáblů Petr Macháček má letos k dispozici velmi mladý kádr s věkovým průměrem těsně nad 22 let. Dvěma nejstarším obráncům je 24 let, „matadorem“ týmu je pak teprve devětadvacetiletý forvard Pavel Zedník. Současná druholigová ekipa klubu, který vychoval například dlouholetého hráče NHL Rostislava Kleslu či zkušeného extraligistu Davida Květoně, nemá ve svém středu žádnou výraznější hvězdu, což ovšem neznamená, že by měla nouzi o kvalitu.
 V brance Novojičínští spoléhají na třineckého Jana Hlaváče, který coby hráč Frýdku-Místku nastoupil loni proti Táboru v barvách Pelhřimova. V roli soupeře už se popasoval s táborskými hokejisty také mladý útočník David Michel, jenž strávil poslední roky v Plzni (posbíral i 5 extraligových startů), ale hájil též barvy druholigových Klatov. Poslední dvě sezony strávil ve čtvrté nejvyšší německé soutěži. Nebezpečný umí být pro soupeře Jakub Lehečka, jenž to dokazoval i loni v Šumperku (11+14) a letos zaujal dvaadvacetiletý Lukáš Motloch, hráč Frýdku-Místku, který ve třech startech za Nový Jičín zapsal 3 góly a 1 přihrávku. Loni nejproduktivnější hráč moravského celku Robin Gebauer (17+17) už na současné soupisce týmu nefiguruje.

Z táborské šatny

Domácí tým měl týden na to, aby se oklepal a ponaučil z vysoké porážky 1:8 na ledě Žďáru nad Sázavou. Její vinou setrvali táborští hráči v tabulce na 4. místě za odskočenou trojicí Žďár, Havlíčkův Brod a za Pískem, který má k dobru bod.

 U Sázavy nakonec nenaskočil do hry zkušený Lukáš Květoň, který už se ale po nemoci objevil na tréninku. Zpátky už je po nemoci také další útočník Kryštof Hrala a rekonvalescenti Marcel Dvořák a Radim Škrdleta, dva posledně jmenovaní ale ještě do boje nezasáhnou.

 O tom, jak se Táborští dokážou vypořádat s prvním protivníkem z moravské skupiny, se mohou sportovní příznivci přesvědčit na vlastní oči. Právě o jejich podporu se bude chtít domácí mužstvo v cestě za potřebným bodovým ziskem.       

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality