Dva góly v oslabení pomohly kohoutům k výhře

10.11.2013 11:45, autor: Jiří Jelínek

HC Klatovy - HC Tábor

3:5 (0:2, 2:1, 1:2)

Sobota, 9.11.2013 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 30. Pacanda (Bernad), 32. Pejchar, 47. Vondryska (Hucl) - 14. Klíma (Matušík), 18. Kolomý (Krätzer), 23. Kolomý (Seidl), 52. Mařík (Kanov, Klíma), 58. Havran

Rozhodčí: Pražák D. - Rubáš, Tvrdík   Vyloučení: 3:4   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:2   Průběžné skóre: 0:3, 3:3, 3:5   Diváci: 399

HC KLATOVY: Pravda (Lejsek) - Rajal, Zeman, Hucl, Martinec, Blumentrit, Holý, Farný, Connor - Pacanda, Bernad, Topinka "A", Vizinger, Vondryska "A", Čuban "C", Pejchar, Tulačka, Uhlík, Bastl, Němec, Pitel

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Černý, Kanov "A", Heršálek "A", Liška, Klíma - Kellner, Krätzer, Kolomý - Mařík, Matušík "C", Seidl - Šimák, Pechánek T., Sladký

Souhrn

Včerejší utkání v Klatovech začalo velice vlažně, šance chyběly na obou stranách kluziště a soupeři se oťukávali. Do první možnosti se prodral rekonvalescent Sladký, ale jeho backhandová střela skončila nad brankou. Vzápětí přihrával Pacanda za sebe na Topinku, ale jeho střelu z první zastavil Klestil. V sedmé minutě pláchl po pravém křídle Seidl, přihrával před branku na tísněného Klímu, ten však trefil jen brankáře. O minutu později se rozezvučelo břevno táborské branky. To Bernadovu první střelu zblokoval pádem Liška, ale opětovná pumelice skončila na horní tyči. Ve třinácté minutě to vypadalo s kohouty zle nedobře. Čuban vyjel zpoza brány, poslal puk do ohně před branku, kde trefil jednoho z bránících hráčů a puk těsně minul tyč Klestilovy branky. Kohouti šli navíc do oslabení a domácí měli další šanci na vedení v utkání. Jenže do přečíslení dva na jednoho pláchl Klíma s Kolomým, první jmenovaný už byl hodně vytlačen z dobré střelecké pozice, ale puk nahodil na branku a Pravda si jej srazil do vlastní klece – 0:1. Další příležitost pak byla na straně Klatováků. Pacanda přihrával na brankoviště Bernadovi, ale ten minul branku. A tak přišla osmnáctá minuta, vyhrané vhazování v útočně třetině, pěkná přihrávka od Krätzera mezi kruhy na Kolomého a střela do šibenice – 0:2. V posledních minutách měli kohouti i početní výhodu, ale nebyla z řady těch povedených.

Na začátku druhé části měli domácí další přesilovku a znovu v ní inkasovali. Seidl obral obránce o puk a z levé strany přihrál před branku Kolomému, jenž vstřelil svou druhou branku v utkání – 0:3. S domácími to v té době už vypadalo hodně špatně a hřebíček do rakve jim mohl zatlouci Mařík, ten zachytil Klímovo nahození a jeho střela z otočky zabušila na zadní mantinel. Přesně v polovině utkání zaváhal táborský obránce na útočné modré čáře a domácí se hrnuli do přečíslení dva na jednoho. Vyřešili ho ukázkově, po Bernadovo přihrávce skóroval do odkryté části branky Pacanda – 1:3. Kohouty mohl znovu dostat na koně Mařík. Ten dostal chytrou přihrávku a jel sám na branku. Maříkova rychlá střela zápěstím ale cinkla jen o horní tyč. A tak se znovu potvrdilo otřepané „nedáš – dostaneš“. V rohu se chopil puku Pejchar, udělal dva kroky na střed a zavěsil jej ke vzdálenější tyči – 2:3. Poté se hrálo ve čtyřech, ale zajímavé situace nepřicházely. Až tři minuty před koncem druhé periody střílel Matušík v přečíslení tři na dva, ale Pravda udržel puk pod betonem.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s cílem vyrovnat. První šanci měl agilní Topinka, ale backhandová střela skončila mimo. Radost domácích přišla až v sedmé minutě. Huclovo nahození od modré čáry Klestil vyrazil a puk do odkryté klece dopravil Vondryska – 3:3. O čtyři minuty později obral beka o puk Krätzer a pelášil sám na brankáře Pravdu. Zkusil stejnou variantu jako Mařík ve druhé třetině, tedy střelu pod horní tyč, jenže přestřelil. Tábor to mrzet nemuselo. O minutu později našlápl Mařík podél pravého mantinelu a jeho střela zápěstím zapadla přesně do šibenice – 3:4. Čtyři minuty před koncem třetí části měli Klatovy čtvrtou početní výhodu v zápase, ale očekávaný nápor se nekonal a největší možnost měl znovu Tábor. Mařík našel Matušíka, ten si roztáhl brankáře, ale tísněn nedokázal protlačit puk do branky. Po oslabení, dvě minuty před koncem zápasu zasadil poslední úder Klatovům Havran. Ten vyrazil na zteč po levém křídle a jeho dělovka zapadla do horního rohu branky – 3:5.

Kohouti tak navázali na předchozí dobré výsledky a výkony a zvítězili popáté v řadě. Nyní čeká táborské hokejisty týdenní pauza a pak ostrý test s vedoucím Kolínem. Bude to tedy přímý souboj o první či druhé místo. Bude záležet i na výsledku utkání Sokolov Děčín.

Ohlasy z táborské kabiny

Tak včera to byly hodně vybojované, skoro i šťastné tři body. Klatovy mě hodně překvapili, hráli vážně dobře a jejich hra moc neodpoovídala postavení v tabulce. To skóre klidně mohlo být opačné. Nadruhou stranu jsme si za to úsilí zasloužili, oni víceméně nahazovali puky a na přechod útočného pásma skoro rezignovali. Prostě jsme se snažili více hrát hokej. Ale vydrželi s námi bruslit, to jsem moc nečekal. Měli jsme trošku kliku, ale tu jsme zase neměli třeba v Děčíně. Je úplně hrozné, že jsme měli to utkání jasně v moci a najednou si nikdo nic neplnil. Kluci neplnili vůbec nic, co měli. Ale po vyrovnání kluci zase hrábli a zlomili to. Nyní už se těšíme na sobotu s Kolínem, ale musíme předvést lepší výkon než včera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality