Druholigoví kohouti uvítali na prahu přípravy také nové a staronové tváře

28.04.2021 15:42, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté se už v příštím týdnu ponoří do přípravy na snad už kompletní a plnohodnotnou sezonu 2021 – 2022. Na úterní zahajovací poradní schůzce se vedle stávajících členů uvažovaného kádru hlásilo trenéru Arpádu Györimu také několik nových tváří.

Druholigoví kohouti uvítali na prahu přípravy také nové a staronové tváře

Josef Hasman a Radek Seidl (zleva) budou v příští druholigové sezoně spoluhráči. Foto: Hanka Grundová

Velmi zajímavým jménem na tvořící se táborské soupisce je bezesporu dvacetiletý útočník Josef Hasman. Šikovný Středočech rozvíjel svůj talent v plzeňské organizaci a přechod do seniorské kategorie zvládl opravdu fantasticky. V dresu Klatov ovládl v předloňské sezoně týmové bodování, to když ve 36 zápasech zaznamenal 31 gólů a 21 asistencí. Napříč všemi třemi druholigovými skupinami skončil v produktivitě čtrnáctý. Ještě v téže sezoně díky tomu prošel osmizápasovou zkušeností v barvách prvoligového ústí nad Labem, kde jednou skóroval a čtyřikrát na gól přihrával. Uplynulý ročník rozehrál znovu v klatovských barvách. Program soutěže skončil pro Západočechy vinou covidu už po 6 zápasech, ve kterých však stihl Josef Hasman zapsat 7 branek a 3 asistence.

Další novicem v táborské ofenzívě je o šest let starší centr Petr Janeček. Odchovanec kladenského hokeje spojil své poslední sezony s působením v zemi galského kohouta. Ještě předtím stihl odehrát 70 zápasů v tuzemské druhé lize, s výjimkou jednoho startu za Jindřichův Hradec všechny v barvách Řisut. Za Buldoky vstřelil 23 gólů a na 25 gólech se podílel asistencemi. V průběhu sezony 2017 – 2018 došlo na zmiňované stěhování do Francie, konkrétně do klubu ze Chambéry. Ještě v témže ročníku přispěl vytáhlý útočník k posunu svého nového týmu do druhé nejvyšší soutěže, a to průměrnou bilancí dvou kanadských bodů na zápas. V savojském klubu působil až do předčasně ukončené uplynulé sezony, ve které v mužstvu plnil roli asistenta kapitána. Na stole mu záhy přistála nabídka z nejvyšší Ligue Magnus, dal však přednost návratu domů a táborské výzvě.

Pozici v týmu HC Tábor si zkusí vydobýt také Aleš Macháček. Útočník ze Soběslavi absolvoval přípravu v Táboře už loni, ještě v jejím průběhu dal ale přednost nabídce z třetiligového francouzského týmu Villard-de-Lans. Stejně jako předtím ve Valenciennes tam odehrál 17 zápasů (9+10). V české druhé lize vyrukoval za Klášterec, Most či Klatovy do 48 utkání (16+18) a jedenáctkrát si v barvách Kadaně zahrál i Chance ligu (1+1).    

Novinku hlásí i brankářský post. Ke Kristiánu Kolářovi
a Davidu Novákovi se už oficiálně připojil odchovanec Tadeáš Dvořák, který v loňském roce s kohouty jen trénoval. Sezonu předtím strávil ve druhé nejvyšší soutěži Francie, a to v Montpellier. Na tuto krátkou zahraniční misi odešel šestadvacetiletý táborský gólman se zajímavým hokejovým životopisem. Zapsal do něj mimo jiné i 4 extraligové starty, po dvou v Karlových Varech a v Chomutově. Domovským přístavem Tadeáše Dvořáka byla však Chance liga, kde postupně nastoupil do 54 zápasů za Piráty z Chomutova, Kadaň a Porubu.

O místo na táborské soupisce pro druhou ligu se hodlá poprat také mladý soběslavský obránce Adam Čížek. Devatenáctiletý bek naposledy patřil do týmu českobudějovické juniorky, ale sezona pro ni skončila už po šesti utkáních. Prostor dostával Adam Čížek i v krajské lize mužů v mateřském Spartaku.

Další informace o letní přípravě i aktuálním kádru přineseme v průběhu příštího týdne.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality