Dobrá první třetina na Kolín nestačila

06.09.2013 22:19, autor: Jiří Jelínek

HC Tábor - SC Kolín

4:5 (2:0, 1:2, 1:3)

Pátek, 6.9.2013 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 2. Kanov (Matušík), 9. Kanov (Hájek), 29. Mařík (Kellner), 50. Klíma (Hájek, Matušík) - 36. Kubát (Pýcha), 39. Jankovský (Šafránek), 43. Jankovský, 46. Šafránek (Semirád), 56. Jankovský (Šafránek, Semirád)

Rozhodčí: Talpa - Urban, Matějček   Vyloučení: 3:9   Využití: 4:1   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 3:0, 3:4, 4:4, 4:5   Diváci: 250

HC TÁBOR: Panec (Klestil) - Heršálek, Havran, Černý, Kanov, Ošmyk, Klíma, Liška - Kellner, Zayml, Mařík - Hájek, Matušík, Seidl - Kratochvíl, Kolomý, Sladký - Perník

SC KOLÍN: Moravec (41. Sejpal) - Pýcha, Pácal, Barták, Skokan, Chaloupka, Hanzl, Výborný - Morkes, Kadlec, Šifta, Malý, Mejzr, Valášek, Ježek, Šafránek, Jankovský, Semirád, Zumr, Kubát

Souhrn

Poslední přípravné utkání táborských kohoutů začalo ve velice dobrém druholigovém tempu a brzy se měnilo skóre. Tábor dostal výhodu přesilové hry, kterou ranou od modré čáry využil obránce Jan Kanov – 1:0. I Kolín měl své šance, ale vše spolehlivě pokryl Michael Panec. A tak se opět radoval Tábor a znovu v početní výhodě. Na modré podruhé napřáhl Jan Kanov a jeho dělovka se vykutálela Moravcovi z lapačky až do branky – 2:0. Hosté pak měli dva nebezpečné protiútoky, ale oba zlikvidoval Panec. Kohouti stále byli lepším týmem a exkluzivní přihrávku vymyslel Heršálek na Kolomého, jenž ujížděl sám na branku hostí. Na kolínského brankáře však nevyzrál a neujala se ani Kratochvílova dorážka. Čtyři minuty před první sirénou měl pěknou šanci Valášek po přihrávce Malého, ale střelou do teploměru si na domácího brankáře nepřišel.

Úvod druhé třetiny se nesl ve znamení táborských přesilových her. Kohouti hráli hned tři v řadě a až poslední byla úspěšná. Avšak ani jednu početní převahu nezahráli táboráci špatně. V té úspěšné na sebe vzal odpovědnost Martin Mařík, ten projel celé hřiště s kotoučem na holi a zavěsil jej nad rameno brankáře Moravce – 3:0. V pětatřicáté minutě měl Tábor šanci za rozhodnutí utkání, dvojice Matušík, Hájek ujížděla dva na jednoho a už, už se chystal Hájek zasunout do odkryté klece, když mu puk z hole odpálil kolínský obránce. Vzápětí se potvrdilo známé pravidlo „nedáš, dostaneš“ a bylo to 3:1. V ponechané výhodě se u pravé tyče Pancovy branky prosadil Kubát. Táboru toto varování nestačilo, a když Ondřej Liška vyrobil hrubku na obranné modré čáře a Václav Jankovský nedal střelou do šibenice domácímu brankáři šanci, byl rozdíl ve skóre jen jednobrankový – 3:2.

Nerozhodný stav byl krátce po zahájení poslední periody. Táborští hokejisté jakoby byli ještě v šatně a nechali na kruzích zcela osamoceného Václava Jankovského, ten opět nezaváhal a uklidil puk pod Pancovu vyrážečku – 3:3. O dvě minuty bylo s kohouty ještě hůře. V oslabení totiž propadl u mantinelu jeden z obránců a útočící hráči tak měli dostatek prostoru k pěkné kombinaci do prázdné branky, kterou zakončoval David Šafránek – 3:4. Jenže Tábor dostal další přesilovou hru a ty mu v dnešním utkání náramně vycházejí. Tomáš Hájek přihrával zpoza branky na Michala Klímu, který stál na brankovišti a uklidil puk do branky – 4:4. Jenže to bylo z táborské strany vše a Kozlové chtěli odjet s výhrou, kterou jim hattrickem vystřelil Václav Jankovský, jenž zužitkoval přečíslení tři na dva – 4:5. V posledních minutách měli kohouti další přesilovku, ale přes dobře bránící Kolín se nedokázali prosadit.

Ohlasy z táborské kabiny

Hlavní trenér Tomáš Matušík

Dneska jsem spokojen jenom s první třetinou zápasu, která měla parametry kvalitního hokejového výkonu. Bohužel od druhé části hry kluci opět neplnili taktické pokyny a vytvářeli individuální chyby. Už jsem jim několikrát promlouval do duše a snažil se je namotivovat k vyšší soustředěnosti a obezřetnosti. Navíc je Kolín hodně nepříjemné mužstvo, dobře bruslí, neustále napadají a hrají hodně důrazně. Stále máme hodně zraněných hráčů, navíc nám odstoupil Martin Havran, kterého pořád bolí operované rameno. Začátek sezony nebude jednoduchý, ale doufám, že ho zvládneme.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality