Další derby, tentokrát v Jindřichově Hradci

16.02.2014 09:27, autor: Jiří Jelínek

KLH Vajgar J. Hradec - HC Tábor

1:11 (1:4, 0:3, 0:4)

Neděle, 16.2.2014 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 11. Voříšek (Kocar, Jasečko) - 9. Nedorost (Kellner, Havran), 12. Mařík (Matušík, Kanov), 13. Sladký (Kolomý, Seidl), 17. Mařík (Krätzer, Matušík), 21. Krätzer (Matušík, Mařík), 28. Matušík (Havran), 31. Matušík (Krätzer, Mařík), 45. Matušík (Krätzer, Mařík), 47. Mařík (Matušík), 53. Mařík (Matušík, Hájek), 55. Kellner (Nedorost, Havran)

Rozhodčí: Pražák D. - Mertl, Samuel   Vyloučení: 7:2 navíc 10min NESP Mavrojanidis (JHR)   Využití: 0:3   Góly v oslabení: 0:0   Průběžné skóre: 0:1, 1:1, 1:11   Diváci: 680

KLH VAJGAR J. HRADEC: Bláha (28. Kubeš) - Procházka, Popelka, Jasečko, Štěpán, Dvořák A., Pekárek, Tržil - Kohút, Kocar "A", Voříšek "C", Tomšík, Kotrla, Skokan, Mavrojanidis, Dvořák M., Bárta, Jasanský

HC TÁBOR: Klestil (Panec) - Havran, Kanov "A", Černý, Heršálek "A", Kolomý, Klíma, Liška, Hájek A. - Kellner, Mrkvička, Nedorost - Krätzer, Matušík "C", Mařík - Sladký, Hájek, Seidl

Preview

Po prohraném zápase v Kolíně čeká kohouty snad ještě zajímavější klání. A pokud chtějí Táboráci uhájit druhou příčku před Kozly z Kolína, nesmějí si dovolit zaváhání.

Vajgaru letošní sezona nevychází úplně podle představ, stejně jako v loňském roce. Jindřichův Hradec se nachází až na 13. pozici s méně než polovinou táborských bodů. Hlavně úvod základní části byl pro tým od rybníka Vajgaru hrůzostrašný. V prvních osmi kolech dokázal vydolovat jen jediný bod za prohru na nájezdy doma s Nymburkem. Pak ale přišlo zlepšení a Jindřichohradečtí dokázali porážet celky ze spodní části tabulky. Cennějšími výhrami jsou ty nad Kobrou, Řisuty, Moravskými Budějovicemi či Pelhřimovem. Poslední tři kola však Vajgaru nevyšly, přišly porážky s Vrchlabím, Děčínem a Klatovy.

Nejproduktivnějším útočníkem dnešního soupeře je Táboru a táborským fanouškům velice dobře známý Luboš Voříšek, který je zároveň hrajícím asistentem trenéra Kupky. Rychlonohý forvard nasbíral 31 bodů za 13 branek a 18 nahrávek. Druhým je snad ještě známnější veterán Jaroslav Kocar, ten má na kontě o čtyři bodíky méně. Dobře se vede i Georgu Mavrojanidisovi hostu z českobudějovického Motoru (12+6). V obranných řadách je jasným lídrem velezkušený slovenský obránce Stanislav Jasečko. Jasečko je vynikajícím nahrávačem a kohouti by si na něj měli dát pozor hlavně při přesilovkách soupeře. V brankovišti je jasným králem Ondřej Bláha, který vytlačil dlouholetou jedničku Tomáše Kubeše. Do kádru se vrací Jindřich Kotrla po disciplinárním trestu a nejsou vyloučeni ani další pendly z Motoru České Budějovice.

Táboru se poslední utkání nepovedlo, ale přesto bude papírovým favoritem. Jenže jak je známo, v derby se může stát cokoliv. Kohouti se budou spoléhat i na podporu svých fanoušků, dá se očekávat, že na trase Tábor - Jindřichův Hradec bude dnes hodně rušno. Utkání začíná v tradičních 18:00.


 

 2.  Umístění  13.
66  Počet bodů  32
 146:84  Skóre 93:115
20 Počet výher 8
7 Počet proher 16
 9:2 (Řisuty, Bílina)  Nejvyšší výhra 7:3 (Klášterec)
 3:6 (Řisuty)  Nejvyšší prohra 2:7 (Klatovy)
Jakub Matušík (24)  Nejvíce branek Luboš Voříšek (13)
      Martin Mařík (23)      Nejvíce asistencí Stanislav Jasečko (26)
Jakub Matušík (45)  Nejlépe bodovaný hráč Stanislav Jaseško (33)
6:3 První vzájemné utkání 3:6
1 075 Divácký průměr doma 343
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality