Kohoutí brankoviště vítá staronovou tvář: do Tábora se vrací mladík Oliver Šatný

06.05.2024 18:52, autor: Pavel Šácha

V pondělí ráno oficiálně odstartovala příprava druholigového A-mužstva. Týkala se mimo jiné i všech nově příchozích hráčů včetně mladíka, jehož příchod budiž odtajněn právě nyní. Přísloví „dobří holubi se vracejí“ si vzal za své brankář Oliver Šatný a pro nadcházející druholigovou sezonu 2024-2025 vytvoří tandem s Matějem Žajdlíkem.

Kohoutí brankoviště vítá staronovou tvář: do Tábora se vrací mladík Oliver Šatný


Talentovaný dvacetiletý brankář nezná žádné prostředí lépe, než právě to táborské. Rodák z města nad Jordánem učinil první hokejové krůčky v sousední Soběslavi, už v žákovských letech ovšem sbíral ostruhy právě v modro-bílých barvách HC Tábor. Z rodného hnízda vylétl až s nástupem dorosteneckého věku a zamířil mezi chomutovské Piráty. Už v následujícím ročníku 2018-2019 zapsal první starty za tamní juniorku a probil se do reprezentační šestnáctky, za kterou odchytal tři duely s vynikajícím průměrem 1,08 gólu na zápas.
Po skončení úspěšné sezony se vydal za dalšími zkušenostmi do Mladé Boleslavi a jeho vzestup nabral na obrátkách. Parádní výkony v barvách dorostu a juniorky Bruslařů mu vynesly starty v národním týmu do 17 let, a protože v nich nepolevil, v sezoně 2020-2021 se před ním lákavě otevřely dveře do reprezentace U18. Tréma? Příliš velké sousto? Kdepak. Oliver Šatný, jenž už měl čerstvě za sebou čtyři seniorské starty v prvoligovém Ústí nad Labem, se záhy vešel do plánů trenéra Jakuba Petra pro světový šampionát ve Spojených státech, a nejen to… Ve třech utkáních stanul v brance českého týmu.

Individuálně veleúspěšná sezona přivábila k brankáři z táborské líhně mimořádně atraktivní příležitost. Ačkoliv nebyl draftován, přistála mu na stole pozvánka do nováčkovského kempu Buffala Sabres. Osvěžen touto novou zkušeností nakonec v zámoří zůstal a v neprestižnější juniorské soutěži QMJHL hájil nejprve barvy Ostrovanů z Charlottetownu a později oblékal dres Cape Breton Eagles. V téže sezoně 2022-2023 nechyběl u významného úspěchu české reprezentace do 20 let, která vybojovala stříbrné medaile, byť ho skvěle chytající Tomáš Suchánek stejně jako libereckého Daniela Krále do branky nepustil.

V uplynulém ročníku táborský rodák svou zámořskou cestu opustil a vrátil se na tuzemská kluziště. Mezi prvoligovými kolínskými Kozly se do zápasu nepodíval a záhy se stěhoval do Litoměřic, kde rozšířil svůj rozepsaný hokejový životopis o pět startů ve druhé nejvyšší soutěži. Aktuálně se Oliver Šatný rozhodl pro návrat domů, což je pro hokejové fandy od Jordánu výtečná zpráva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality