Velké jméno do stráže táborské pevnosti. Tým posílil zkušený válečník David Štich

05.05.2024 15:10, autor: Pavel Šácha

Vrátili jste se právě z výletu, chaty či chalupy? Máte za sebou lítý sportovní mač či příjemný kulturní zážitek? Ať už jste trávili neděli jakkoliv, vězte, že to nejlepší na vás teprve čeká právě nyní na našem webu. Představujeme vám další novou posilu táborského týmu; muže, jehož příchod vyvolá v hokejových kruzích oprávněný rozruch.

Velké jméno do stráže táborské pevnosti. Tým posílil zkušený válečník David Štich


506 extraligových startů, 111 těch prvoligových, 4 sezony v prestižních zámořských soutěžích i četné účasti v českých reprezentačních výběrech vyzdobené bronzem z mistrovství světa osmnáctek. A především nezdolné srdce hokejového válečníka. Taková je souhrnná vizitka pětatřicetiletého rodáka z Plzně.

Jméno David Štich jitří emoce napříč tuzemskými kluby a soutěžemi, především je ale synonymem bojovnosti, neústupnosti a velké profesionality. S nekompromisním obráncem chce hrát každý, proti němu jen málokdo. Tak o něm hovoří hlasy z týmů, kde působil, a především pohled do jeho hokejového životopisu.      

Svůj první zápas za A-mužstvo mateřského klubu odehrál David Štich už v roce 2005. V tuzemsku poté strávil ještě následující ročník. Dokráčel v něm nejen k dalším extraligovým příležitostem, ale také k již zmíněné bronzové medaili ze šampionátu U18, kterou dosud považuje za svůj nejsilnější hokejový moment. Zajímavostí je, že ve stejném roce nechyběl ani na mistrovství světa dvacetiletých.
 Není divu, že už v následujícím ročníku reflektoval mladý bojovník na přesun do zámoří. Nebyla to jen tak ledajaká epizoda. V tamní elitní juniorské soutěži QMJHL strávil čtyři úspěšné sezony, přičemž v posledních dvou nahlédl šestkrát také do AHL, tedy do předsálí nejslavnější soutěže světa. Její dveře však nakonec neotevřel. V roce 2008 se mu ovšem dostalo jiné pocty, to když na mistrovství světa dvacetiletých v kanadské Ottawě nosil na dresu kapitánské „céčko“.

V roce 2010 už byl David Štich zpátky v Čechách, ale nezamířil do mateřské Škodovky, nýbrž do liberecké organizace. Po tři sezony hájil barvy tamních Bílých Tygrů i jejich tehdejšího záložního týmu z Benátek nad Jizerou. Co je však podstatné, splnil si další obvyklý sen všech malých hokejistů a ve 4 utkáních oblékl dres seniorského národního týmu České republiky.
 Následující kapitoly bohaté kariéry robustního obránce zaplnila další extraligová angažmá v barvách Slavie Praha, Vítkovic, Mladé Boleslavi, Chomutova, Litvínova a Českých Budějovic. O patro níž odehrál jedinou kompletní sezonu, a hned měl co slavit. S „áčkem“ na dresu pomohl kladenským Rytířům vybojovat návrat do extraligy.

 V uplynulém ročníku vyslyšel ostřílený bek vábení k návratu z Mladé Boleslavi do Motoru České Budějovice po necelých dvou letech. Angažmá na jihu Čech doplnil o 15 startů v prvoligovém Znojmě, aby aktuálně přijal novou výzvu jménem HC Tábor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality