Dobojováno! Více než tři tisícovky skvělých diváků oslavily s kohouty sladký postup

31.03.2024 16:11, autor: Pavel Šácha

Pro táborské kohouty ještě sezona nekončí! Nedělní bitvu s příbramským Baníkem, zcela nevhodnou pro kardiaky, dovedli v naprosto elektrizující atmosféře k postupovému vítězství zásluhou jediné vstřelené branky z 54. minuty.

Dobojováno! Více než tři tisícovky skvělých diváků oslavily s kohouty sladký postup

HC Tábor - HC Baník Příbram

1:0 (0:0, 0:0, 1:0 )

Neděle, 31.3.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 54. Hajič.

Rozhodčí: Jílek, Šperl - Žídek, Hradil.   Vyloučení: 4:3   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 41:24   Diváci: 3226

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) – Plášil, Hubata, Suchánek, Jáchym, Černý, Hajič, Říha, Bouška – Zeman, Matušík, Šulek – Prášek, Milfait, Severa – Krliš, Zadražil, Nevšímal – Duda, Zíb, Bárta.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) - Zdeněk, Jelínek, Krejší, Havlín, Saňa, Rajgl, Patzelt - Kafka, Kolda, Bednařík, Hasman, Josefus, Duchan, Pětník, Gengel, Pinkas, Furch, Mařík, Svoboda, Vogeltanz.


Úvodní dvacetiminutovka jasně ukázala, kudy se bude rozhodující souboj ubírat ke konečnému výsledku. Nejvyšší návštěvě aktuálního druholigového ročníku servírovala nesmlouvavou živelnou partii, které chybělo jediné: vstřelený gól. Táborské mužstvo bylo po celou dobu aktivnější ve střelbě i ve hře, Středočeši mu ale čelili výtečným pohybem, důrazem i viditelným sebevědomím. Vyložené šance přesto vycházely téměř výhradně z akcí domácí družiny, Jiroušek ovšem zůstal ve své brance neoblomný. Hráči Baníku dostali v polovině 10. minuty ideální příležitost ohrozit Žajdlíkovu klec po útočném faulu Dudy, jejich rozvíjející se početní výhodu ovšem přeťal už po dvaatřiceti vteřinách prohřešek Kafky na bránícího Zíba. V čase se po velké příležitosti táborské druhé letky a následné skrumáži před Jirouškem strhla obrovská mela, ze které si po dvou hráčích na obou stranách odneslo dvouminutové tresty. Také tato situace byla jasným symbolem pro pokračující bitvu ve druhé periodě.

Když se diváci vraceli do ochozů po občerstvení o první přestávce, netušili, že je čeká další dějství bez gólové produkce. Na rozdíl od úvodní části hry se vývoj té druhé postupně proměnil v mohutné dobývání příbramské svatyně. Na Jirouškovu klec mířilo dvacet domácích projektilů, její strážce jako by ale vystavěl na brankové čáře neprostupnou zeď. Ve 28. minutě ho jedna z táborských střel  z hole Severy minula, v tu chvíli se ale na Středočechy přívětivě usmála paní Štěstěna a postavilo kotouči do cesty tyč. Hosté od Litavky se tu a tam vynořili  z defenzivního sepjetí s nebezpečným protiútokem, na Žajdlíka si však nepřišli. V čase 39:29 vykázal sudí Jílek na trestnou lavici domácího centra Milfaita; příbramským hráčům postačil krátký časový úsek k tomu, aby se v útočném pásmu zmocnili kotouče a ocitli se v největší šanci dosavadního průběhu, ale zkušenému Kafkovi pokazil radost nadgalaktický zákrok Žajdlíka. Nervydrásající drama se tak prolnulo do poslední dvacetiminutovky.

S přibývajícími minutami bylo zřejmé, že zápas může rozhodnout jediný okamžik, jediná situace, která povede k otevření skóre. Každý ofenzivní výpad na obou stranách významně brnkal na nervy soupeřových příznivců, ale hlavní role si oba gólmani náležitě užívali. Rozuzlení se nakonec zápas dočkal v čase 53:40 a k obrovskému nadšení většiny z 3226 diváků vytryskl gejzír euforie na domácí straně. Při jedné z četných návštěv útočného pásma si pro sebe rezervoval kotouč Hajič, neukvapil se se zakončením a za správné rozhodnutí najít si ideální střeleckou pozici sklidil vytouženou odměnu – 1:0. Do konce třetiny, zápasu a celé série v tu chvíli zbývalo necelých šest minut a z pohledu táborského celku to byla pekelně dlouhá pasáž. Jeho reprezentanti rezignovali na další ryzí cílenou ofenzívu a jejich hlavním úkolem bylo nepustit baníkovce do souvislého tlaku. Svou roli zvládli na podtrženou jedničku, dokázali ustát i soupeřovu dvouminutovou hru bez brankáře a se zazněním závěrečné sirény propukla v jejich táboře obrovská radost z nejtěsnějšího, leč zároveň mimořádně sladkého postupového vítězství.

                     

   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality