Dobojováno! Více než tři tisícovky skvělých diváků oslavily s kohouty sladký postup

31.03.2024 16:11, autor: Pavel Šácha

Pro táborské kohouty ještě sezona nekončí! Nedělní bitvu s příbramským Baníkem, zcela nevhodnou pro kardiaky, dovedli v naprosto elektrizující atmosféře k postupovému vítězství zásluhou jediné vstřelené branky z 54. minuty.

Dobojováno! Více než tři tisícovky skvělých diváků oslavily s kohouty sladký postup

HC Tábor - HC Baník Příbram

1:0 (0:0, 0:0, 1:0 )

Neděle, 31.3.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 54. Hajič.

Rozhodčí: Jílek, Šperl - Žídek, Hradil.   Vyloučení: 4:3   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 41:24   Diváci: 3226

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) – Plášil, Hubata, Suchánek, Jáchym, Černý, Hajič, Říha, Bouška – Zeman, Matušík, Šulek – Prášek, Milfait, Severa – Krliš, Zadražil, Nevšímal – Duda, Zíb, Bárta.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) - Zdeněk, Jelínek, Krejší, Havlín, Saňa, Rajgl, Patzelt - Kafka, Kolda, Bednařík, Hasman, Josefus, Duchan, Pětník, Gengel, Pinkas, Furch, Mařík, Svoboda, Vogeltanz.


Úvodní dvacetiminutovka jasně ukázala, kudy se bude rozhodující souboj ubírat ke konečnému výsledku. Nejvyšší návštěvě aktuálního druholigového ročníku servírovala nesmlouvavou živelnou partii, které chybělo jediné: vstřelený gól. Táborské mužstvo bylo po celou dobu aktivnější ve střelbě i ve hře, Středočeši mu ale čelili výtečným pohybem, důrazem i viditelným sebevědomím. Vyložené šance přesto vycházely téměř výhradně z akcí domácí družiny, Jiroušek ovšem zůstal ve své brance neoblomný. Hráči Baníku dostali v polovině 10. minuty ideální příležitost ohrozit Žajdlíkovu klec po útočném faulu Dudy, jejich rozvíjející se početní výhodu ovšem přeťal už po dvaatřiceti vteřinách prohřešek Kafky na bránícího Zíba. V čase se po velké příležitosti táborské druhé letky a následné skrumáži před Jirouškem strhla obrovská mela, ze které si po dvou hráčích na obou stranách odneslo dvouminutové tresty. Také tato situace byla jasným symbolem pro pokračující bitvu ve druhé periodě.

Když se diváci vraceli do ochozů po občerstvení o první přestávce, netušili, že je čeká další dějství bez gólové produkce. Na rozdíl od úvodní části hry se vývoj té druhé postupně proměnil v mohutné dobývání příbramské svatyně. Na Jirouškovu klec mířilo dvacet domácích projektilů, její strážce jako by ale vystavěl na brankové čáře neprostupnou zeď. Ve 28. minutě ho jedna z táborských střel  z hole Severy minula, v tu chvíli se ale na Středočechy přívětivě usmála paní Štěstěna a postavilo kotouči do cesty tyč. Hosté od Litavky se tu a tam vynořili  z defenzivního sepjetí s nebezpečným protiútokem, na Žajdlíka si však nepřišli. V čase 39:29 vykázal sudí Jílek na trestnou lavici domácího centra Milfaita; příbramským hráčům postačil krátký časový úsek k tomu, aby se v útočném pásmu zmocnili kotouče a ocitli se v největší šanci dosavadního průběhu, ale zkušenému Kafkovi pokazil radost nadgalaktický zákrok Žajdlíka. Nervydrásající drama se tak prolnulo do poslední dvacetiminutovky.

S přibývajícími minutami bylo zřejmé, že zápas může rozhodnout jediný okamžik, jediná situace, která povede k otevření skóre. Každý ofenzivní výpad na obou stranách významně brnkal na nervy soupeřových příznivců, ale hlavní role si oba gólmani náležitě užívali. Rozuzlení se nakonec zápas dočkal v čase 53:40 a k obrovskému nadšení většiny z 3226 diváků vytryskl gejzír euforie na domácí straně. Při jedné z četných návštěv útočného pásma si pro sebe rezervoval kotouč Hajič, neukvapil se se zakončením a za správné rozhodnutí najít si ideální střeleckou pozici sklidil vytouženou odměnu – 1:0. Do konce třetiny, zápasu a celé série v tu chvíli zbývalo necelých šest minut a z pohledu táborského celku to byla pekelně dlouhá pasáž. Jeho reprezentanti rezignovali na další ryzí cílenou ofenzívu a jejich hlavním úkolem bylo nepustit baníkovce do souvislého tlaku. Svou roli zvládli na podtrženou jedničku, dokázali ustát i soupeřovu dvouminutovou hru bez brankáře a se zazněním závěrečné sirény propukla v jejich táboře obrovská radost z nejtěsnějšího, leč zároveň mimořádně sladkého postupového vítězství.

                     

   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality