Jedna jízdenka do semifinále, dva zájemci. Tábor v neděli uvidí bitvu o všechno!

30.03.2024 15:46, autor: Pavel Šácha

Všechno, nebo nic. Pokračování druholigové jízdy, nebo konec sezony. Sladká euforie, nebo hořké zklamání. Po skončení nedělní čtvrtfinálové bitvy, která se odehraje od 18 hodin na táborském zimním stadionu, už nebude pro jednoho ze soupeřů vůbec. A je víc než jisté, že žádný z nich nechce přihlížet nadšenému křepčení svého protivníka…!

Jedna jízdenka do semifinále, dva zájemci. Tábor v neděli uvidí bitvu o všechno!


Rivalita obou geograficky blízkých účastníků třetí nejvyšší soutěže v uplynulých sezonách gradovala, aniž by mohli předvídat, že to ještě ani zdaleka není vrchol. Ten se dostaví až o nedělním podvečeru a cesta k němu povede po rozpálených žhavých uhlíkách. Táborští hokejisté ztratili domácí zahajovací duel série, pak ale zabrali a k páteční čtvrté bitvě jeli s vědomím, že mohou čtvrtfinálové boje ukončit. Nestalo se – zápas je ani zdaleka nezastihl v optimálním rozpoložení, a protože jejich sok naopak svůj ideální mód pro zdramatizování série našel, vzešlo z toho vítězství příbramského Baníku v poměru 2:0.
Ať už se ve dvě stě čtyřiceti minutách hrací doby čtvrtfinále stalo cokoliv, je to pryč. Nezbylo ani skóre jednotlivých zápasů, ani obraz hry, ani staré či nové, vyřízené či nevyřízené účty. Všechno začne znovu a vtěsná se do jediného utkání. Každá maličkost může hrát v konečném účtování svou roli.

Jakkoliv oba celky startují do rozhodujícího střetu z totožné pozice, bylo by alibistické nezmínit jednu nespornou výhodu táborských kohoutů: v zádech budou mít dozajista fantastické fanoušky a navzdory velikonočním svátkům a kratochvílím je víc než zřejmé, že tentokrát bude v hledišti panovat opravdu pekelná atmosféra.
Jak už jsme zmiňovali v předchozích vstupních informacích, v neděli platí víc než kdy jindy apel na zakoupení si vstupenek prostřednictvím online prodeje na webu vstupenky.hctabor.com a včasný příjezd či příchod na zápas. Každý hlas a každá podpora, kterou budou domácí hokejisté vnímat od první vteřiny zápasu, může být důležitým kamínkem ve vytoužené vítězné mozaice…

Prohlédněte si přiloženou fotogalerii z pátečního zápasu u Litavky jakožto pozvánku do ochozů na nedělní táborský zápas o všechno.          

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality