Nulový režim přeskočil na stranu Tábora, o postupujícím rozhodne nedělní bitva

29.03.2024 21:59, autor: Pavel Šácha

Čtvrtfinálová bitva mezi rivaly z Příbrami a Tábora se protáhne do nejzazšího možného termínu. V pátečním střetnutí u Litavky nedokázali kohouti využít svou šanci na ukončení série, celých šedesát minut pálili slepými náboji a vyplnili tím svému soupeři cestovní výkaz na nedělní cestu do Tábora. O posledním účastníkovi druholigového semifinále nakonec rozhodne jediný nelítostný souboj, který se u Jordánu rozhoří v 18 hodin.

Nulový režim přeskočil na stranu Tábora, o postupujícím rozhodne nedělní bitva

HC Baník Příbram - HC Tábor

2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Pátek, 29.3.2024 17:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 22. Kafka (Josefus, Hasman), 48. Duchan (Pinkas, Josefus).

Rozhodčí: Hlinka, Čáp - Hradil, Teršíp.   Vyloučení: 2:3 - navíc Rajgl |(Příbram), Duda (Tábor) 5 minut.   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 24:27   Diváci: 1371

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) - Jelínek, Zdeněk, Krejčí, Havlín, Saňa, Rajgl, Patzelt - Kafka, Kolda, Duchan, Hasman, Josefus, Bednařík, Pětník, Svoboda, Gengel, Pinkas, Furch, Mařík, Vogeltanz.

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) - Plášil, Hubata, Suchánek, Bouška, Černý, Hajič (Ondřej) - Zeman, Matušík, Šulek - Krliš, Milfait, Severa - Nevšímal, Zadražil, Prášek - Duda, Zíb, Bárta.


První třetina pátečního střetnutí toho hokejovým fanouškům v ochozech příbramského stadionu příliš nenabídla. Domácí celek bojující o prodloužení celé série byl aktivnějším z obou soupeřů, táborští hráči zase ctili především důslednou defenzívu. Na konci 6. minuty získali Středočeši výhodu první početní převahy při vyloučení Suchánka, jejich nápor ovšem výrazné nebezpečí na branku hostů neseslal. Na konci 12. minuty se musel činit domácí brankář Jiroušek, před kterého se přímo z buly probil Milfait, ale neměl příliš času ani prostoru na efektivnější zakončení. O necelé dvě minuty později se po hrubce táborského souboru řítil sám na Žajdlíka Hasman, ale svou střelou pouze rozezvučel tyč táborské klece. V 17. minutě se ozval stejně kovový zvuk na opačné straně kluziště, kde chybělo pár centimetrů k otevření skóre Dudovi. Zbytek úvodního dějství už přinesl „pouze“ vyloučení Černého v čase 19:02, právě to však nakonec v pátečním souboji sehrálo poměrně významnou roli.

Více než minutové pokračování početní výhody brzy přivedlo příbramský tým do útočného pásma. Vyloučení táborský bek se sice stihl vrátit na led, jenže puk měli v moci domácí hokejisté a naložili s ním výtečně. Hasmanův křížný pas přes osu hřiště dokázal zkrotit Josefus, Následně adresoval puk do mezikruží Kafkovi a domácí kanonýr přetavil své bekhendové zakončení z otočky v první gólový zápis – 1:0. Na nepříjemnost v podobě úvodní inkasované branky odpověděli kohouti přechodem do aktivního módu a v následujících minutách měli hned tři vyložené šance, ale Zeman, Matušík ani Bárta v nich recept    na pozorného příbramského brankáře nenašli. Na druhé straně musel prokazovat své umění Žajdlík proti ráně Duchana. Po zmíněné neproměněné šanci Bárty z úvodu 29. minuty se narodila pěstní výměna názorů mezi domácím Rajglem a táborským Dudou, kterou sudí ocenili pětiminutovým trestem pro oba rohovníky. Ti pak z lavice hanby sledovali ryzí tutovku Josefuse, kterou výtečně zlikvidoval Žajdlík, a následně rychlý výpad hostů, který ale po Suchánkově sražené přihrávce namísto přímé střely zůstal bez zakončení. V posledních vteřinách 38. minuty potrestali sudí faul Duchana na Hubatu, ale následná přesilovka Jihočechů vyzněla do ztracena.

Jak skončila druhá třetina, tak začala závěrečná dvacetiminutovka střetnutí. Už v čase 42:16 hasil Hasman seknutím rodící se šanci Hajiče a usedl na trestnou lavici. Hosté nesehráli ani svou druhou přesilovou hru optimálně; až na jejím konci měl vyrovnání na hokejce Šulek, ale z výtečné pozice těsně minul levou tyč Jirouškovy branky. Druhou, a tentokrát už fatální trhlinu dostala táborská touha po vítězství v polovině 27. minuty, kdy hosté prožili smutné déjà vu. Druhý dvouminutový trest pro obránce Černého sice díky několika znamenitým zákrokům Žajdlíka přečkali, ofenzíva Baníku ovšem pokračovala a jen pár sekund po návratu táborského matadora se z dorážky na brankovišti prosadil Duchan2:0. Následných dvanáct a půl minuty byl ještě poměrně dlouhý časový úsek na to, aby hosté zaútočili na dorovnání skóre, jenže obraz hry jejich představy rozhodně nenaplnil. Příbramští hráči jim ale souvislejší tlak nedopřáli a o vítězství už se nenechali připravit ani při táborské závěrečné hře bez brankáře.

Na jedné straně ledoví plochy tak po závěrečné siréně vytryskla ohromná radost, druhou zaplavil smutek. Podtrženo, sečteno – postupujícího do letošního semifinále druhé hokejové ligy ČR určí až rozhodující pátý zápas, který se hraje v neděli od 18 hodin na táborském zimním stadionu.

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

„Z naší strany to dnes byl jednoznačně nejslabší zápas v celé sérii. Soupeř dal naopak najevo, že ještě končit nechce, a my jsme na to nedokázali zareagovat. Příbramští si svým přístupem výhru zasloužili. Nás může zpětně mrzet prohra v prvním zápase série, ale to už teď není podstatné. Je to 2:2, čtyři zápasy jsou smazané a teď už je to prostě na jedno vítězné utkání. Doufám, že v neděli se budeme radovat my.“                              

.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality