Táborští hráči dovedli gólově štědrý duel pod Hněvínem k tříbodovému zisku

22.02.2024 00:11, autor: Pavel Šácha
Táborští hráči dovedli gólově štědrý duel pod Hněvínem k tříbodovému zisku

Mostečtí Lvi - HC Tábor

4:8 (1:2, 3:4, 0:2)

Středa, 21.2.2024 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 19. Písařík (Procházka, Havlůj), 29. Král (Buberl), 35. Písařík (Šimeček), 39. Berčík (Šimeček, Písařík) - 4. Zeman (Suchánek, Matušík), 16. Hajič (Šulek, Zíb), 24. Šulek (Zíb, Zayml), 30. Dančišin (Duda, Říha), 31. Severa (Duda, Dančišin), 33. Suchánek (Seidl, Huna), 43. Krliš (Plášil, Říha), 59. Dančišin (Říha, Plášil)

Rozhodčí: Bernat - Toman, Bertlík.   Vyloučení: 5:5   Využití: 1:1   Góly v oslabení: 1:0   Průběžné skóre: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:6, 4:6, 4:8   Střely: 29:41   Diváci: 171

MOSTEČTÍ LVI: Kovařík (Tuhý) – Rykl, Havlůj, Steinocher, Nedrda, Urban, Hocelík – Berčík, Písařík, Procházka – Jindra, Řehoř, Mical – Kýhos, Šimeček, Böhm – Buberl, Král, Pačan.

HC TÁBOR: Žajdlík (Gába) - Plášil, Říha, Suchánek, Gajdolín, Hajič, Hubata, Ondřej - Krliš, Matušík, Zeman - Seidl, Zadražil, Huna - Severa, Dančišin, Duda - Prášek, Zíb, Šulek - Zayml.


Jaký směrem se bude středeční duel na mosteckém ledě ubírat, to obvyklé hrstce diváků v ochozech naznačil už samotný začátek střetnutí. Už ve 3. minutě musel mostecký gólman Kovařík likvidovat příležitost Plášila. Domácí na ni odpověděli výpadem Jiskry, který si však vylámal zuby na Žajdlíkovi. Mostecké útočník mohl záhy promarněné příležitosti litovat, protože hosté hned za následného protiútoku udeřili – Suchánkově střele dodal v závaru před Kovaříkem gólový ráz Zeman a Tábor šel do vedení – 0:1. V následujících minutách se nabytý náskok kohoutů hned několikrát otřásl v základech. Mostečtí Lvi vsadili na jednoduchý vzorec dvou vysunutých hráčů a ofenzivně naladěný táborský tým s tím měl potíže, takže se gólové šance střídaly na obou stranách. V polovině 8. minuty lapil brankář Žajdlík nebezpečný pokus Kýhose, aby hned vzápětí na druhé straně kluziště zastavil Kovaříkův beton tutovku Huny. V úvodu 12. minuty se Jihočeši poprvé ocitli v početní výhodě, výraznější šanci si však nevytvořili, a naopak mohli být rádi, že sami neinkasovali z domácího přečíslení, které nepřesně zakončil Böhm. Na druhý vstřelený gól si diváci počkali do začátku 16. minuty a nesl znovu táborský podpis. Po Zíbově dobré práci za brankou vyvezl kotouč ze souboje Šulek, oslovil přihrávkou k modré čáře Hajiče, a ten si stihl najít výhodnou střeleckou pozici, a ještě z ní přesně zacílit – 0:2. Náskok dvou branek nakonec hosté od Jordánu do první sirény neuhájili.  Necelé dvě minuty před jejím zazněním se mostecký Svoboda výtečně zorientoval v souboji na obranné modré a parádním dlouhým pasem z otočky vyslal do šance Písaříka, který našel skulinu v Žajdlíkově postoji a dostal svůj tým na kontakt – 1:2. V čase 18:41 se provinil proti pravidlům táborský obránce Suchánek a jho tým strávil přelom prvních dvou třetin v oslabení.

Největší příležitost své první početní výhody si mostecké mužstvo vytvořilo až na startu druhé části hry, kdy po teči jednoho z hráčů před Žajdlíkem puk jen těsně minul levou tyč táborské klece. Další minuty prostřední periody si pro sebe rezervovali hokejisté z Tábora. V polovině 23. minuty po krásné přihrávce Huny ještě Zadražil pouze orazítkoval tyč,   o minutu později ale Zíb i v poloze vleže stihl posunout kotouč na hůl Šulka, a ten parádní ranou vymetl horní růžek Kovaříkovy klece – 1:3. Z herní převahy táborské družiny vzešly i další gólové příležitosti, ale Hunovu šanci zneškodnil Kovařík, a následně se neujala ani druhá přesilovka kohoutů. Ve 29. minutě se s pukem na holi zjevil za zády domácích beků Šulek, ale svůj únik ke čtvrté gólové pojistce nedovedl. Naproti tomu o pět minut později předvedli domácí v útočném pásmu velmi pohlednou kombinaci, na jejímž konci stál z bezprostřední blízkosti skórující Král2:3. Nová dramatická zápletka ovšem neměla dlouhého trvání. Na konci 30. minuty šli Lvi nepochopitelně střídat ve chvíli, kdy měli hosté puk na holi a krutě se jim to vymstilo – Duda s Dančišinem sehráli situaci dva na jednoho jako z učebnice a druhý jmenovaný vrátil kohoutům dvoubrankové vedení – 2:4. Aktéři této gólové akce úřadovali o necelou minutu později znovu. Jejich spolupráce při přechodu do útočného pásma vyústila v Dudovu nezištnou přihrávku na Severu a střelu táborského dlouhána zaregistroval gólman Kovařík až v době, kdy už byl puk za jeho zády – 2:5. V čase 32:46 už vedli Táborští čtyřgólovým rozdílem – mezi střelce se zapsal zkušený obránce Suchánek, který po výzvě spoluhráče Huny prokázal v zakončení dostatek šikovnosti a rozvahy – 2:6. Takto luxusní náskok vyzýval hosty k bezproblémovému dokončení třetiny, ovšem rutina navštívila jejich hru v té nejméně potřebné podobě. Minutu po šesté vstřelené brance se sice hotovili k nové přesilovkové ofenzívě, jenže vyrobili hrubku na útočné modré čáře a Mostečtí sehráli výpad tří hráčů na dva obránce, resp. útočníky v obranné roli znamenitě – Písařík z druhé vlny podruhé propálil Žajdlíka a snížil na 3:6. Severočeši vzali novou situaci za správný konec, zatímco Táborští neprocitli a sehráli koncovku druhé periody ledabyle. Při vyloučení Hubaty za ostrý atak u mantinelu měl sice jako první gól na hokejce hostující Dančišin, jeho samostatný únik ale Kovařík zpacifikoval. Následně se hra přesunula na opačnou stranu ledové plochy, kde bránící Jihočeši učinili několik špatných rozhodnutí a před brankou zcela osamocený Berčík nemohl udělat nic jiného, než přetavit Šimečkovu přihrávku zpoza mantinelu v další gólovou radost – 4:6.

Před závěrečnou dvacetiminutovkou se táborskou šatnou prohnal svěží vítr a přinesl s sebou potřebné prozření. Poslední dějství rozehráli hosté velmi svědomitě. Hned v úvodu 42. minuty z toho vzešel faul Lvů na Seidla a následná přesilová hra vrátila do táborských řad potřebný klid – po Plášilově střele od modré vyrazil Kovařík kotouč před Krliše, jenž zvládl nelehkou dorážku náramně – 4:7. Od té chvíle už měli táborští hokejisté vývoj střetnutí pod kontrolou. Bránili se sice třem oslabením, přesto povolili mosteckému celku pouhých šest střel na Žajdlíkovu klec. Závěr střetnutí přinesl dva hezké sportovní okamžiky. Za ten první sklidil uznání domácí útočník Mical, jenž se zachoval v duchu fair play a necelou půlminutu před koncem přesilové hry svého týmu odvolal udělený dvouminutový trest pro táborského Suchánka. Čtyřiašedesát sekund před dovršením šedesáté minuty rozjásal táborskou enklávu v mostecké hale Dančišin, jenž po nezištné přihrávce Říhy usměrnil puk za Kovaříkova záda a ustanovil konečný výsledek střetnutí v poměru 4:8. Výsledek divoký, leč zasloužený.  

RICHARD LOBO, trenér A-týmu HC Tábor:

Byl to dnes divoký zápas nahoru dolů. Na náš vkus jsme soupeři dovolili vypracovat si až příliš mnoho šancí. Mostečtí jsou dobří v tom proměňovat je, a přestože jsme na hráče apelovali, ať tohle nenastane, tak jsme jim takové příležitosti darovali a oni toho využili. Právě proto nakonec z utkání BYLA taková přestřelka. Ve chvíli, kdy jsme 6:2 vedli a měli jsme zápas ve své moci, tak jsme domácím umožnili dotáhnout se na dva góly a ještě z toho mohlo být drama. Na druhé straně jsme si sami vytvořili opravdu spoustu šancí a podařilo se nám dát osm gólů, což je pozitivní. Konečný výsledek nakonec vcelku koresponduje s tím, jak průběh utkání vypadal.“  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality