ŽÁCI: Osmáci doma zastavili Lokomotivu, pátá třída se u Otavy odrazila ode dna

19.02.2024 13:52, autor: Pavel Šácha

Ligová sezona žákovských mužstev se zvolna řítí do finiše. Táborské barvy se vítězně rozzářily hned ve třech z pěti utkání uplynulého týdne.

8. třída

Mladí kohouti se ve skupině o umístění potřetí utkali s veselskou Lokomotivou. V prvním duelu na táborském ledě se narodila remíza 5:5, v odvetě ve městě na dvou řekách jasně vládli domácí hráči a zvítězili 10:3. V nedělním večerním střetnutí u Jordánu ovšem vedoucí tým tvrdě narazil a domácí mu přichystali první nadstavbovou porážku, když navíc ještě v úvodu třetí části vedli už 7:2.

HC TÁBOR – LOKOMOTIVA VESELÍ NAD LUŽNICÍ 8:5 (3:1, 4:1, 1:3)

Branky: 1. Kahoun, 14. Svoboda (Dušek), 15. Hák (Lévai), 34. Dušek, 36. Dohnal (Lévai), 37. Svoboda, 39. Vobořil (Hák), 51. Dohnal – 6. Malecha, 24. Fečko (Beránek), 43. Jindra (Beránek), 45. Zikmund (Havránek), 47. Zahradník. Rozhodčí: Roman Mohyla – Robin Mohyla. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:2. Diváků: 45.
Složení táborského týmu: Plášil (Kašpar) – Hrehor, Jaeger, Lévai, Keltner, Novák – Kahoun, Hák, Trnka, Bartáček, Dohnal, Vondrák, Pejša, Dušek, Vobořil, Svoboda.

7. třída

Omlazené mužstvo sedmé třídy cestovalo do Veselí s touhou po páté nadstavbové výhře, která by ho udržela v blízkém kontaktu s vyššími příčkami. Namísto toho se ale muselo smířit s porážkou, vinou které kleslo za vítěznou Lokomotivu na předposlední sedmou příčku, byť má oproti ní dva odložené zápasy k dobru.    

LOKOMOTIVA VESELÍ NAD LUŽNICÍ – HC TÁBOR 7:4 (2:0, 2:3, 3:1)

Branky: 5. Beránek (Vrba, Fečko), 11. Beránek, 24. Štětka (Pinc), 28. Pinc (Štětka, Kokeš), 43. Kokeš (Štětka, Pinc), 48. Kokeš, 57. Beránek (Zahradník, Fečko) – 23. Šefčíková (Zákostelecký), 34. Babinský (Přitasil), 40. Rezek (Miadok), 50. Vítovec (Fabišík). Rozhodčí: Fuciman – Dančišin. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváků: 28.
Složení táborského týmu: Kašpar (Janovský) – Miadok, Vaněk, Ručka, Janovská, Fabišík – Přitasil, Pejša, Šefčíková, Vítovec, Babinský, Rezek, Zákostelecký, Pešina.

6. třída

Až do uplynulého týdne byli táborští mladíci k českobudějovickému soupeři štědří a sami mu darovali tři z jeho čtyř bodů. V dohrávce prvního kola už neklopýtli a přivezli si z hájemství soupeře čtvrtou nadstavbovou výhru. O víkendu kohouti narazili na suverénně vedoucí Říčany a už po první části hry bylo jasné, že se senzace konat nebude. Ke cti jim však slouží, že brankostroj lídra soutěže v dalších dvou dějstvích výrazně přibrzdili, o čemž svědčí brankový poměr 1:3.    

MAD BULL – HC TÁBOR 3:8 (1:2, 1:3, 1:3)

Branky: 13. Stašek, 33. Nedorost (Kodl), 48. Stašek (Kolář) – 10. Vaněk (Babinský), 19. Soldát (Pešina, Babinský), 21. Soldát (Babinský), 23. Babinský (Pešina, Soldát), 29. Soldát (Pešina), 51. Pešina (Babinský, Soldát), 55. Zákostelecký, 59. Babinský (Vaněk, Pešina). Rozhodčí: Lukáš – Smolena. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:2. Diváků: 56.
Složení táborského týmu: Mareš (Janovský) – Dimitrova, Slaba, Vaněk, Raszka, Dimitrov, Komínek, Trojáček, Ošmyk, Pešina, Babinský, Kočí, Zákostelecký, Slunečko, Vítů, Soldát.

HC TÁBOR – COM-SYS ŘÍČANY 2:12 (1:8, 0:2, 1:2)

Branky: 2. Kočí, 58. Babinský (Pešina, Zákostelecký) – 1. Lošťák (Frolík), 4. Blinka (Kysilka), 4. Frolík, 10. Lošťák (Blinka), 12. Frolík (Blinka), 12. Blinka, 14. Frolík (Blinka), 20. Rytikov (Kysilka, Lukavec), 24. Blinka (Hořejší), 32. Mrva (Frolík), 47. Blinka (Frolík), 52. Frolík (Hořejší). Rozhodčí: Lang – Bouška. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváků: 67.
Složení táborského týmu: Kačena (11. Mareš) – Dimitrova, Vaněk, Slaba, Mládek, Raszka, Dimitrov, Komínek, Trojáček, Ošmyk, Pešina, Babinský, Kočí, Zákostelecký, Slunečko, Vítů, Soldát.

5. třída

Výborná práce! Táborský tým si navzdory svému umístění na dně tabulky vyšlápl na bodově bohatší A-tým Strakonic, a navíc v jeho domácím prostředí. Odměnou se mu stala čtvrtá sezonní výhra, únik  z posledního místa a v neposlední řadě také šance bojovat ve zbylých čtyřech kolech  o další tabulkový vzestup.   

HC STRAKONICE – HC TÁBOR 4:7 (1:1, 2:3, 1:3)

Branky: 2. Ladman (Bažata), 32. Brejcha (Vaněček), 40. Brejcha, 55. Brejcha (TS) – 9. Novotný (Ošmyk), 22. Kubašta (Soldát), 33. Ošmyk, 36. Soldát, 50. Novotný (Soldát), 56. Ošmyk (Soldát), 60. Ošmyk. Rozhodčí: Šrámek – Šimák. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Oslabení: 0:1. Diváků: 65.
Složení táborského týmu: Mareš – Čech, Vondráková, Ryšavý, Susková, Kříž – Drtina, Slaba, Samec, Koudelka, Kubašta, Mašek, Soldát, Novotný, Šenkýř, Melich, Ošmyk.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality