Táborští hráči budou počtvrté v sezoně hledat klíč k odemčení Brány Krkonoš

09.02.2024 16:30, autor: Pavel Šácha

Táborské A-mužstvo otevře v sobotu program druhé poloviny nadstavbové části soutěže. Hodinu po poledni se od domácího stadionu vydá na dalekou cestu do Vrchlabí a vedle potřebné výstroje si s sebou poveze také touhu po dalším bodovém zisku. Zápas v Krkonoších začne v 18 hodin.

Táborští hráči budou počtvrté v sezoně hledat klíč k odemčení Brány Krkonoš


Vrchlabští hokejisté patří z pohledu táborského celku k nejnepříjemnějším soupeřům v soutěži, a to i přesto, že s nimi v dosavadním průběhu sezony vybojoval tři vítězství ve třech utkáních. Slovíčko "vybojoval" je však zcela na místě.  Na jedné straně nepovolil Východočechům ani v jednom ze zápasů víc než jeden vstřelený gól, na straně druhé zůstával v nejistotě stoprocentního zisku až do závěrečných fází střetnutí. V základní části kohouti zvítězili ve Vrchlabí těsně 2:1 a v domácí odvetě 5:1, kdy ovšem zlomili odpor soupeře až dvěma slepenými góly ze 43. minuty. Úvodní nadstavbový duel na táborském ledě skončil výhrou Jihočechů v poměru 3:1.

Vizitka soupeře

Poslední zmíněný výsledek představuje pro vrchlabské hráče jednu ze šesti porážek v dosavadních sedmi nadstavbových vystoupeních, což rozhodně není bilance, se kterou by mohli být spokojení. Jediný úspěch jim vynesl výkon z utkání na ledě ústeckého Slovanu, kde zvítězili 3:1. Z dalších duelů už nevytěžili ani bod, přestože pět z nich neprohráli o více než dva góly. Po divoké porážce v Děčíně (4:8) a zmíněné prohře u Jordánu (1:3) neuspěli svěřenci Petra Hlaváče proti Letňanům (1:2), v Mostě (2:4), v Chomutově (2:3) a naposledy doma s Příbramí (0:2).

Vedle nepříznivé výsledkové série, byť poměrně nešťastné, musel tým z Krakonošova kraje poměrně nedávno řešit ještě jednu nepříjemnost. Svoje působení v něm se naprosto nečekaně rozhodl přerušit jihočeský brankář ve službách Stadionu Denis Vacek, jenž bezesporu patřil k nejlepším gólmanům celé soutěže. Vrchlabští na to zareagovali vyřízením střídavých startů pro kolínského cestovatele Jakuba Tichého (letos už chytal za Kolín, Hronov a Příbram) a libereckého Vojtěch Hambálka, ani jeden z nich ovšem nemůže zasáhnout do play-off. Jako jedničku si tak hýčkají osmnáctiletého mladíka Jakuba Červinku, jenž odchytal i nadstavbový zápas v Táboře.

Ztrátu doposud klíčového muže pochopitelně musejí vykompenzovat i výkon hráčů v poli. Zatím nejvýraznějším z nich je třicetiletý lídr týmové produktivity Patrik Urban (18 gólů + 27 asistencí), který kroutí v barvách Vrchlabí už svou jedenáctou sezonu. Nad hranici třiceti bodů se v letošním ročníku druhé ligy dostal už jen šikula Ondřej Chrtek (12+19), těsně pod ní se usadil exletňanský forvard Lukáš Kastner (17+12). Mezi obránci figuruje v bodování nejvýše Jakub Kynčl (3+13).

Z táborské šatny

Členové druhého týmu tabulky zahrnuli do svých sezonních výkazů dvě vítězné položky, přičemž hlavně ta středeční z Letňan v poměru 5:1 může být do dalších bojů významným povzbuzením. Vlna viróz napříč celou zemí vnáší i do kabin hokejových týmů značný díl nejistoty, a ani ta táborská není výjimkou. Až páteční trénink tedy rozhodne, zda se kohouti vydají do Krkonoš v nezměněném složení. Jisté je, že stejně jako ve středu budou kvůli nemoci ve výpravě chybět trenér Jakub Grof s útočníkem Lukášem Práškem, a s nimi také zraněný obránce Kamil Černý. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality