DOROST: Fantazie! Z veledůležité moravské mise si přivezli táborští válečníci pět bodů

05.02.2024 01:59, autor: Pavel Šácha

Vyhráno ještě zdaleka není, ale… Táborští dorostenci učinili o uplynulém víkendu dva rázné kroky vstříc vytouženému cíli v podobě extraligové záchrany. Z výpravy na Hanou a do Slezska se vrátili v neděli pozdě večer unavení, ale s vytouženou bohatou kořistí v podobě dvou vítězství. To první jim vyneslo dva body a narodilo se v mimořádně důležité sobotní bitvě na olomouckém ledě, ve druhém střetnutí na ledě favorizované Poruby dovedli výborný výkon k plnohodnotnému zisku. V tabulce nižší nadstavbové skupiny se tak prodrali na 8. místo; před devátým Kladnem mají dvoubodový náskok, poslední Olomouc na ně ztrácí už šest bodů.

DOROST: Fantazie! Z veledůležité moravské mise si přivezli táborští válečníci pět bodů

HC Olomouc - HC Tábor

3:4p (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Sobota, 3.2.2024 16:45 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 14. Navrátil, 24. Kalman, 38. Koryčanský (Prokop, Minář) - 5. Svoboda (Pánek, Bačo), 36. Slívko (Suchan, Pufr), 50. Pánek (Špaček, Slívko), 64. Hlavín (Suchan, Pufr).

Rozhodčí: Maťašovský - Horák, Kunc.   Vyloučení: 9:5   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0  

HC OLOMOUC: Jareš (Řezníček) – Kalman, Hubáček, Přidal, Dvořáček, Černý, Holéczy – Kimak, Minář, Kubát – Navrátil, Končický, Chromý – Prokop, Harásek, Koryčanský – Balog, Brym.

HC TÁBOR: Moustafa (Spálenka) – Céza, Šťastný, Pufr, Bačo, Mohyla, Mašek, Špaček – Bartuška, Pánek, Svoboda – Bušta, Strachota, Slívko – Slabý, Hlavín, Suchan – Podzimek.

HC RT Torax Poruba - HC Tábor

2:5 (0:3, 1:2, 1:0)

Neděle, 4.2.2024 16:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 30. Vehovský (Ostřížek, Dragon), 45. Ostřížek (Skorochod, Vehovský) - 2. Svoboda (Bačo, Šustík), 5. Slabý (Bačo, Bartuška), 18. Slívko (Suchan, Podzimek), 26. Svoboda (Mašek, Bačo), 40. Céza (Svoboda, Suchan).

Rozhodčí: Rapák - Tvrdík, Voznička.   Vyloučení: 3:5   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0  

HC RT TORAX PORUBA: Láryš (21. Bernard) – Korbel, Majkowski, Dragon, Stasjuk, Planka, Noga, Michalík – Ostřížek, Vehovský, Skorochod – Václavek, Bobok, Stryczek – Dietrich, Indrst, Ignatěnko – Žídek.

HC TÁBOR: Moustafa (Spálenka) – Céza, Mašek, Mohyla, Pufr, Bačo, Špaček, Šťastný – Strachota, Slívko, Suchan – Hlavín, Pánek, Svoboda – Slabý, Podzimek, Bartuška – Bušta, Šustík.


MILAN DANČIŠIN, trenér dorostu HC Tábor – po utkání v Olomouci: „V první třetině, než soupeř stihl vyrovnat po naší zbytečné chybě, jsme na ledě jasně kralovali a vytvářeli si i šance. Kdybychom vedli 3:0, nikdo by se asi nemohl divit, bohužel nás ale zase zradila koncovka. Naštěstí byly přístup a nasazení kluků velice dobré, a vždycky, když nám soupeř ve skóre odskočil, dokázali jsme vyrovnat. Nakonec jsme v prodloužení v přesilovce čtyři na tři rozhodli o pro nás velice důležitém zisku druhého bodu.“ Po utkání v Porubě: „Měli jsme opravdu výborný vstup do utkání a konečně se nám vedlo i v koncovce. V podstatě ze tří velkých šancí jsme se v první třetině dostali do třígólového vedení a vyhnali reprezentačního brankáře Láryše ven z branky. Asi rozhodující moment celého zápasu přišel za stavu 4:1 pro nás, kdy jsme ubránili skoro dvouminutovou přesilovku domácích pět na tři a vzápětí jsme odskočili na 5:1. Třetí třetinu už jsme si pohlídali a s výjimkou inkasovaného gólu už jsme soupeře k ničemu nepustili. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Kluky musím za oba zápasy moc pochválit, plnili si, co jsme si při přípravě na utkání řekli, a měli výborný pohyb. Tento víkend nás výrazně přiblížil k našemu cíli, i když rozhodnuto ještě není. Stínem našeho tripu je nepříjemné zranění kapitána Honzy Hlavína v oblasti ramena.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality