Po bodovém půstu na stadionech soupeřů jdou Táborští do boje doma proti Ústí

02.02.2024 20:13, autor: Pavel Šácha

Dvakrát a dost…! S tímto poněkud pozměněným sloganem vyrukují táborští hokejisté do sobotního domácího střetnutí šestého kola nadstavby proti Ústeckému Slovanu. Hrát se bude u Jordánu a jeho zahajovací buly padne v 18 hodin.

Po bodovém půstu na stadionech soupeřů jdou Táborští do boje doma proti Ústí


Vizitka soupeře

Zatímco táborští hráči půjdou do sobotního střetnutí s úkolem vyhnat nepohodu související se dvěma venkovními porážkami v řadě, Severočeši mají za sebou dokonce tři neúspěšná vystoupení. Nadstavbové boje sice otevřeli nesmírně cenným vítězstvím 6:5 v Letňanech, pak ale prohráli 3:5 v Mostě a následně neuspěli ani ve dvou domácích vystoupeních. Vrchlabským hokejistům podlehli 1:3, v prestižním derby s Děčínem pak brali jediný bod vinou porážky 3:4 po samostatných nájezdech. Namísto plánovaného útoku na vyšší pozice tak zůstali uvězněni na 8. příčce a na nejbližšího souseda z Mostu ztrácejí deset bodů.

Pravdou ovšem je, že při kotrmelcích, jakými letos ústecký A-tým procházel, je pro něj byť jen samotný průnik do elitní osmičky lichotivým počinem a dává mu do nadstavbových bojů patřičný klid a volnost. Navíc může využít program nadstavby k ještě výraznějšímu zapracování nových hráčů, kteří k Labi v průběhu ledna přišli z tuzemska i ze zahraničí a náležitě navýšili sílu kádru Slovanu. Zatím nejvydařenější trefou do černého je bezesporu angažmá ruského forvarda Arťoma Anosova, který stihl při svých 11 startech zapsat 5 gólů a 9 asistencí. Ke zkušeným lídrům produktivity má však samozřejmě daleko. První pozici hájí v týmovém bodování Jan Rudovský s 13 brankami a 24 gólovými podíly, jen o dva body za ním zaostává aktuálně nejlepší střelec týmu Jan Kloz (16+19). Mezi obránci vykazuje nejvýznamnější ofenzivní příspěvek další zkušený světoběžník Lukáš Popela, který ke 3 vstřeleným gólům připojil 14 asistencí. V brance má plnou důvěru už třetího sezonního kouče týmu Miroslava Kanise jeden z nejspolehlivějších maskovaných mužů v soutěži David Stahl.

Vzájemné sezonní zápasy

V zatím posledním střetu táborské a ústecké družiny pětadvacetiletý kladenský gólman v brankovišti Slovanu nestál. Ústečtí vsadili na tehdy čerstvě angažovaného mladšího z bratrů Bartošáků Darka, táborští hráči na něj ale dokázali hned najít třikrát úspěšný recept, a protože sami neinkasoval, mohli po utkání slavit vítězství v poměru 3:0. Tento výsledek byl zároveň zdařilou vendetou za první vzájemný duel, ve kterém si tři body za výhru 2:1 připsali Severočeši.

Z táborské šatny

Středeční porážka 2:5 v Příbrami si nevyžádala jen negativní reakce a zklamání, ale také poměrně nepříjemnou zdravotní daň. V průběhu střetnutí odstoupili ze hry tři zkušení obránci Miloslav Jáchym, Kamil Černý a Jiří Říha. Pro sobotní utkání s Ústím nad Labem se vrátil do „provozuschopného“ stavu pouze prvně jmenovaný, a tak defenzivní vozbu doplní mladí obránci Adam Čížek a Jakub Ondřej. Sestava mužstva tedy dozná vynucených změn, ale rozhodně se nepromění úkol, s jakým domácí hokejisté do po všech stránkách náročného souboje o potřebné tři body vyrukují. Potřebovat k tomu budou maximální nasazení od první do poslední minuty. A také podporu fanoušků, a rovněž od první do poslední minuty…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality