Táborský tým to vzal za správný konec a zaslouženě vybojoval skalp Kobry

29.11.2023 17:17, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté jsou po středečním utkání s nebezpečnou Kobrou Praha bohatší o tři cenné druholigové body. Zásluhou týmového a bojovného výkonu dospěli k povzbudivému vítězství 6:1, jehož základy položili třemi góly v úvodní části hry.

Táborský tým to vzal za správný konec a zaslouženě vybojoval skalp Kobry

HC Tábor - HC Kobra Praha

6:1 (3:0, 1:1, 2:0)

Středa, 29.11.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 3. Dančišin (Duda, Zadražil), 10. Prášek (Nevšímal, Zíb), 14. Černý (Prášek, Zíb), 24. Milfait (Suchánek, Zeman), 52. Říha (Seidl, Šulek), 55. Zeman (Krliš, Říha) - 28. Novák (Vlček, Nagy)

Rozhodčí: Šperl - Sýkora, Uhlík.   Vyloučení: 7:3   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 42:27   Diváci: 1139

HC TÁBOR: Gába (Žajdlík) - Plášil, Suchánek, Jáchym, Říha, Černý, Hubata - Krliš, Milfait, Zeman - Seidl, Matušík, Šulek - Dančišin, Zadražil, Duda - Nevšímal, Zíb, Prášek - Bárta.

HC KOBRA PRAHA: Ondrík (Tesač) - Stejskal, Šteiner, Holý, Pelant, Horáček, Duda, Dráb - Houška, Šťastný, Vlček, Míšek, Kvasnička, Novák, Nagy, Tichý, Janča, Kulinič, Petrák.


Táborský celek vtrhl do utkání jako uragán a celou první třetinu měl neochvějně ve své moci. Po zásluze se to promítlo i do průběžného skóre utkání. Sebevědomí a vítězné naladění hostujícího týmu pošramotil už začátek 3. minuty,
kdy se po bleskovém výpadu třetí formace a Dudově střele dostal k dorážce Dančišin a otevřel skóre utkání – 1:0.
Ani v dalších minutách úvodního dějství měl brankář Kobry Ondrík o zábavu postaráno, četným střelám kohoutů ale čelil úspěšně. Změnil to až konec 10. minuty, kdy se Táborští znovu zabydleli v těsné blízkosti soupeřovy klece a
po přihrávce Nevšímala zpoza branky prostřelil z první brankáře hostů Prášek2:0. Mezi další příležitosti a ofenzivní akce táborské družiny se vměstnala první ryzí příležitost hostů, to když se ocitl tváří v tvář Gábovi Šteiner, ale strážce táborské svatyně odrazil puk do bezpečí. V podstatě jen o pár desátek sekund později se ochozy táborského stadionu rozbouřily radostí potřetí, to když si obránce Černý našel prostor i dobrou palebnou pozici na modré čáře
a v kombinaci s dobrou prací clonících hráčů z toho byl třetí gólový úder Jihočechů – 3:0. Ve zbytku úvodní periody
si ještě oba soupeři vyměnili po jedné přesilové hře, ale stejně jako domácí nepotrestali prohřešek Nováka, tak ani Pražané nedokázali využít vyloučení Matušíka, obzvláště když jejich početní výhodu zkrátil faul na bojovníka Zíba.

Začátek druhé třetiny se odvíjel podle totožného mustru jako předchozí dějství. Táborský celek do něj vykročil nadmíru aktivně
a odměna na sebe nenechal ani tentokrát dlouho čekat. V polovině
24. minuty poslal Suchánek od modré čáry navštívenku gólmanu Ondríkovi, jenže těsně před brankou pohotově pozměnil její adresu Milfait4:0. Nadšení diváci byli v očekávání dalších ofenzivních manévrů bílo-modrých bojovníků, namísto toho se ovšem plynulost hry rozměnila sérií vyloučení, která prospěla spíše hostům z Braníku. Ještě před tím, než se dostavila, operovala před brankářem Gábou dvojice hostujících hráčů, domácí ale stihli nebezpečí uhasit. Stejně tak dopadla i na druhé straně ledové plochy příležitost Dudy, kterou zneškodnil Ondrík. Po šesti minutách hry se před hosty nečekaně otevřela cesta ke snížení nabytého manka a otupení náporu, pod kterým se ocitli. Vyloučeného Krliše po necelé minutě a půl navštívil na trestné lavici Říha (vyhozený puk mimo hřiště) a hokejisté Kobry stanuli před dvojnásobnou přesilovkou. A využili ji dokonale. V čase 27:47 vyústil skvěle sehraný nacvičený signál ve střelu Vlčka, kterou Gába dokázal zastavit, ale na dorážku Nováka už dosáhnout nemohl – 4:1. Vstřelený gól družinu z hlavního města očividně povzbudil a v několika dalších minutách dovedla být hodně nebezpečný, jenže Gába si na stráži svého brankoviště počínal velice svědomitě. Asi nejtěžší práce mu přilétla v době, kdy už se jeho spoluhráči znovu chopili herních otěží a stupňovali svou aktivitu, ale střelu Tichého zblízka zastavil efektně i efektivně lapačkou. Průběžný tříbrankový náskok táborského celku nakonec dožil druhé sirény, přestože si oba gólmani zapsali do statistik ještě několik zásahů.

V závěrečné dvacetiminutovce se jako první dostali výrazněji ke slovu hosté. Po hrubce kohoutů na útočné modré se řítil sám na Gábu dlouhán Houška, ale táborský gólman jeho zakončení fantasticky přečetl a odvrátil od svého týmu hrozící nepohodu. Když se pak domácí příkladně ubránili dvouminutové početní výhodě soupeře při vyloučení Plášila, hra se znovu neochvějně ocitla v jejich moci. A aby o tom snad nikdo na stadionu nepochyboval, zpečetili to dvěma gólovými zásahy. V polovině 52. minuty vytryskla z poměrně poklidné pasáže zápasu nádherná útočná akce, kdy si z modré čáry sjel až před branku obránce Říha a po nezištné přihrávce Seidla už pro něj nebylo nejmenším problémem doklepnout puk za brankovou čáru – 5:1. O necelé čtyři minuty později prolétla do útočného pásma dvojice Krliš – Zeman, vyřadila ze hry hned trojici bránících hráčů a druhý jmenovaný ustanovil neomylným bekhendovým zakončením konečné skóre utkání – 6:1. Do koncovky střetnutí se vloudily až přílišné emoce a fanoušci viděli do konce i bitku Plášila s Drábem, kterou však táborský obránce rychle ukončil a dostal svého soka
na led. Ani tento souboj, ani další drobnější potyčky už na výsledku nic změnit nemohly,
a tak měli Táborští zaslouženě co slavit.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenéra A-týmu HC Tábor:

„Do zápasu jsme vstoupili výtečně, měli jsme hru v moci a dali tři krásné góly. Bylo to jedna z našich nejlepších třetin v sezoně, ne-li nejlepší. Ve druhé části začal soupeř urputněji bránit, a vinou častých vyloučení navíc hra bohužel ztratila tempo i plynulost, což nám samozřejmě vůbec nevyhovovalo. Ve třetí části už to v tomto směru bylo zase lepší a povedlo se nám dát další
dva góly. Zápas jsme poměrně hladce vyhráli, což nás samozřejmě těší, ale teď už zase jedeme
dál a budeme se připravovat na další.“                             

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality