DOROST: Těžký dvojboj se Spartou a Slavií přinesl mladým kohoutům zklamání

27.11.2023 17:21, autor: Pavel Šácha

Extraligoví dorostenci se v minulém týdnu dostali do křížku s oběma pražskými „S“ a na rozdíl od předchozích vzájemných střetnutí tentokrát tahali za výrazně kratší konec hokejového provazu. V domácím duelu se Slavií si sami zatarasili cestu k příznivějšímu výsledku neproměněním šancí v první části hry. O dva dny později je domácí Sparta předčila po všech stránkách, s čímž korespondoval i dvouciferný rozdíl ve skóre. Ve čtvrtek od 16 hodin nastoupí táborští mladíci k prestižnímu jihočeskému derby s českobudějovickým Motorem.

DOROST: Těžký dvojboj se Spartou a Slavií přinesl mladým kohoutům zklamání

HC Tábor - Slavia Praha

3:8 (0:2, 1:5, 2:1)

Čtvrtek, 23.11.2023 16:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 39. Svoboda (Pufr, Slívko), 43. Šustík (Pánek, Suchan), 52. Strachota - 13. Huk (Oh), 16. Švancar (Huk, Tittl), 27. Skyba (Hörnig), 29. Kucharčík (Šámal), 31. Kucharčík (Matějovský), 33. Oh (Huk, Švancar), 35. Tittl (Švancar, Huk), 41. Kucharčík (Matějovský).

Rozhodčí: Šperl - Štofa, Kubíček.   Vyloučení: 2:5   Využití: 1:2   Góly v oslabení: 0:0   Diváci: 60

HC TÁBOR: Spálenka (35. Moustafa) – Céza, Pufr, Bačo, Ryšavý, Mašek, Mohyla, Šťastný – Šustík, Rizák, Suchan – Pánek, Kostka, Svoboda – Bušta, Strachota, Slívko – Slabý.

SLAVIA PRAHA: Höhlig (Poletín) – Marek, Pšenička, Lorenz, Oh, Skyba, Hess – Šámal, Kucharčík, Matějovský – Tittl, Huk, Švancar – Hörnig, Tichý, Egart.

Sparta Praha - HC Tábor

12:1 (4:0, 2:0, 6:1)

Sobota, 25.11.2023 13:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 2. Hlinka (Trachta, Hoznourek), 9. Hrubý (Nestrašil), 12. Nestrašil (F. Novák, Prichodko), 12. Hrubý (M. Bolocan, J. Novák), 25. Hrubý (F. Novák, Nestrašil), 35. F. Novák (Nestrašil, Hrubý), 41. Nestrašil (F. Novák, Malínek), 47. Novotný, 48. Hlinka (Volodin, J. Novák), 48. F. Novák (Nestrašil, Prichodko), 51. Hrubý (Cichoň, Novotný), 60. F. Novák (Cichoň) Brož (12. Spálenka) – Pufr, Mohyla, Bačo, Céza, Mašek, Špaček, Lomoz – Suchan, Pánek, Šustík – Pícha, Slívko, Svoboda – Rizák, Slabý, Strachota – Kostka. - 47. Slívko (Svoboda, Pufr).

Rozhodčí: Turhobr – Bernard, Žídek.   Vyloučení: 4:6   Využití: 3:1   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 43:35  

SPARTA PRAHA: Tvrzník (Hanousek) – Burda, J. Novák, Cichoň, Malínek, Nedvěd, Hoznourek – M. Bolocan, Hrubý, T. Bolocan – F. Novák, Hlinka, Volodin – Nestrašil, Trachta, Klanica – Prichodko, Novotný.

HC TÁBOR: Brož (12. Spálenka) – Pufr, Mohyla, Bačo, Céza, Mašek, Špaček, Lomoz – Suchan, Pánek, Šustík – Pícha, Slívko, Svoboda – Rizák, Slabý, Strachota – Kostka.


MILAN DANČIŠIN, trenér dorostu HC Tábor – po utkání se Slavií: „Popravdě mi hrozně vadí, jakým způsobem jsme usilovali o výsledek. Nedivím se tomu, že nám nejdou nohy, protože máme za sebou hodně náročné tři týdny. U hráčů jsem ale bohužel postrádal bojovnost. Kdyby jí dali do hry více, jsem přesvědčený, že bychom neprohráli první třetinu 0:2, protože jsme si dokázali vytvořit šance. Góly ale bohužel dal jen soupeř. Obranná hra byla z naší strany špatná, působili jsme bezradně, zbytečně jsme ustupovali a nebyla tam ani chuť se srážet. Především ale pracujeme špatně před naší brankou. Je mi našich gólmanů líto, protože odvádějí dobrou práci, ale hráči jim nepomůžou.“
Po utkání na Spartě: „Prohráli jsme jednoznačným rozdílem další zápas v řadě. Soupeř byl ve všem jednoznačně lepší a od začátku jsme na něj neměli. Nastal čas, abychom skončili se zkoušením hráčů. Myslím si, že sami ti kluci pochopili, že momentálně na tu soutěž ještě nemají a je zatím nad jejich síly. Vrátíme se k začátku sezony, sestavu ustálíme a budeme dál pracovat, hlavně pak na obranném systému. Věřím tomu, že poctivou prací i tím ustáleným složením týmu se dostaneme k výkonům a ke hře, která nám přinese úspěch.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality