ŽÁCI: Osmá i šestá třída drtivým finišem zachránily bod, sedmáci zničili souseda

20.11.2023 14:28, autor: Pavel Šácha

Účinkování táborských žákovských výběrů v ligových soutěžích přineslo o uplynulém víkendu leccos zajímavého.

ŽÁCI: Osmá i šestá třída drtivým finišem zachránily bod, sedmáci zničili souseda

Ilustrační foto 8. třídy  

8. třída

Táborský celek měl o víkendu napilno a nastoupil hned ke dvěma ligovým utkáním. V pátek naplnil na humpoleckém ledě papírové předpoklady a přivezl si z města slavného filmového Hliníka dvouciferné vítězství. Jen o den později si to Táborští rozdali na domácím ledě s veselskou Lokomotivou. Po příliš krátkém odpočinku se domácí tým necítil v roli tabulkového favorita zrovna nejlépe a na konci 57. minuty prohrával už 1:4. V tu chvíli možná ani sami táborští hráči netušili, že se ještě dokážou zmobilizovat k obdivuhodnému finiši a během závěrečných tří minut stihnou nepříznivé skóre třemi góly dorovnat.

JISKRA HUMPOLEC – HC TÁBOR 5:13 (1:6, 3:3, 1:4)

Branky: 7. Makovec (Svoboda), 21. Čech (Makovec), 27. Svoboda, 34. Mašek (Vašek), 47. Čech (Konečný) – 1. Susko (Švadlena, Dohnal), 7. Vobořil (Pejša), 10. Lévai (Jaeger), 11. Susko (Švadlena), 14. Dohnal (Keltner), 19. Švadlena (Keltner), 23. Dohnal, 38. Dohnal (Susko, Švadlena), 40. Susko (Švadlena), 41. Dohnal (Susko), 47. Pejša (Susko), 50. Pejša (Vobořil), 55. Dohnal (Vobořil). Rozhodčí: Kocman, Čihák. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. Oslabení: 1:0. Diváků: 35.
Sestava táborského týmu: Vošta (Kašpar) – Všetečka, Sosnovec, Hrehor, Lévai, Kubašta, Keltner – Susko, Jaeger, Dohnal, Pejša, Vondrák, Švadlena, Kahoun, Vobořil. 

HC TÁBOR – LOKOMOTIVA VESELÍ NAD LUŽNICÍ 4:4 (0:1, 1:1, 3:2)

Branky: 30. Sosnovec, 58. Hák, 58. Jaeger, 60. Vobořil (Hák) – 10. Fučík (Malecha), 23. Zahradník (Pinc, Malecha), 52. Tušl (Malecha), 57. Malecha (Tušl). Rozhodčí: Hlaváč, Botka. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. Diváků: 50.
Sestava táborského týmu: Vošta (Kašpar) – Sosnovec, Hrehor, Makovec, Lévai, Novák – Trnka, Jaeger, Kahoun, Vobořil, Šutko, Frančík, Hák.

7. třída

Parádní výsledek! Druhý tým tabulky zavítal do Tábora s pěti hráči, kteří figurují mezi devítkou nejproduktivnějších borců soutěže, u Jordánu ale tvrdě narazil. Už v první části ho domácí hokejisté zasypali pěti góly, a protože jejich elán neoslabil ani v dalších dvou třetinách, přibalili Spartaku na cestu do Soběslavi třináctigólové břímě.

HC TÁBOR – SPARTAK SOBĚSLAV 13:3 (5:0, 3:1, 5:2)

Branky: 1. Dohnal (Švadlena), 5. Dohnal (Gruber), 7. Kubašta (Dohnal), 8. Susko (Švadlena), 12. Dohnal (Keltner),
28. Švadlena (Dohnal), 31. Švadlena (Dohnal), 40. Vondrák (Pejša), 45. Pejša (Dohnal), 47. Pejša (Fabišík), 50. Susko (Švadlena), 54. Susko (Kubašta), 56. Švadlena (Susko) – 38. Doskočil (Hlásek), 48. Přívozník (Hynek), 53. Přívozník (Cícha). Rozhodčí: Hlaváč, Bartáček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Diváků: 60.
Sestava táborského týmu: Plášil (Janovský) – Všetečka, Keltner, Kubašta, Janovská, Fabišík – Susko, Pejša, Dohnal, Vondrák, Švadlena, Gruber.

6. třída

Derniéra kohoutů v první části soutěže měl pozoruhodný průběh. Výše postavená táborská družina nabrala u Vltavy hrozivé manko 0:4. S příchodem druhé poloviny utkání zahájila mohutnou stíhací jízdu a přes klopýtnutí v podobě páté inkasované branky dorovnala do 54. minuty skóre. Zbylé minuty už hosté k dokonání obratu nevyužili.     

MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC TÁBOR 5:5 (3:0, 1:2, 1:3)

Branky: 6. Schirmer, 10. Janda (Ježek), 20. Lavička (Janda), 25. Nejedlý, 42. Pouzar (Veselý) – 31. Soldát (Ošmyk), 32. Pešina (Zákostelecký), 41. Babinský (Kočí), 49. Soldát (Sedláček), 55. Soldát (Ošmyk). Rozhodčí: Vincík, Kubeš. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváků: 31.
Sestava táborského týmu: Mareš (Kačena) – Dimitrova, Sedláček, Slaba, Raszka, Dimitrov, Komínek, Trojáček, Ošmyk, Pešina, Babinský, Kočí, Zákostelecký, Slunečko, Vítů, Soldát.

5. třída

Přímý souboj o druhé sezonní vítězství táborští páťáci výsledkově nezvládli. V závěrečných minutách první části nabrali dvoubrankové manko, a to se ukázalo být klíčové. Jejich českobudějovičtí hostitelé
už si pak vývoj střetnutí bez potíží hlídali a vytáhli skóre do dvouciferné podoby.

MAD BULL – HC TÁBOR 11:4 (2:0, 5:3, 4:1)

Branky: 18. Šrámek, 19. Schneider (Kolář), 23. Schneider (Kolář), 25. Merkl (Dvořák), 28. Dvořák (Kořenář), 33. Kolář (Dvořák), 39. Dvořák (Kucian), 50. Kucian (Dvořák), 50. Dvořák (Kucian), 57. Kolář (Schneider), 57. Kolář (Růžička) – 24. Samec, 29. Čech (Mašek, Samec), 29. Koudelka (Balvín), 50. Drtina (Kubašta). Rozhodčí: Marek, Vávra. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Oslabení: 1:0. Diváků: 34.
Sestava táborského týmu: Michálek – Ryšavý, Vondráková, Kříž, Lhota, Susková – Samec, Koudelka, Kubašta, Čech, Mašek, Schwarz, Novotný, Drtina, Balvín.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality