DOROST: Kohouti dobyli Litvínov, týmy ze západu už byly nad jejich síly

18.11.2023 15:45, autor: Pavel Šácha

Mimořádně náročný týden mají za sebou extraligoví dorostenci. Už v úterý vyválčili velice sladké vítězství 3:2 v hájemství Litvínova, následně se však museli sklonit před dvěma favorizovanými soupeři ze západu Čech. Zatímco suverénně vedoucím Karlovým Varům minimálně po dvě třetiny čtvrtečního domácího utkání nedarovali vůbec nic zadarmo, v sobotu na ledě čtvrté Plzně se stali až příliš snadnou kořistí domácí Škodovky.

DOROST: Kohouti dobyli Litvínov, týmy ze západu už byly nad jejich síly

Verva Litvínov - HC Tábor

2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Úterý, 14.11.2023 17:30 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 26. Raichl, 32. Raichl (Bednařík) - 31. Suchan (Pánek, Nevšímal), 51. Šustík, 54. Nevšímal (Suchan, Pánek).

Rozhodčí: Domský - Kurtin, Hák.   Vyloučení: 2:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 30:20   Diváci: 100

VERVA LITVÍNOV: Udržal (Trejbal) – Břenda, Žák, Babka, Uhlík, Winkelhöfer, Bozseník – Dostál, Peroutka, Raichl – Koky, Trefný, Kurnat – Vondráček, Petružálek, Cvikl – Bednařík, Sedláček.

HC TÁBOR: Moustafa (Brož) – Šťastný, Mohyla, Bačo, Pufr, Mašek, Špaček, Ryšavý – Suchan, Pánek, Nevšímal – Šustík, Slívko, Svoboda – Pícha, Slabý, Strachota – Kostka.

HC Tábor - Energie Karlovy Vary

3:9 (1:1, 1:3, 1:5)

Čtvrtek, 16.11.2023 16:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 17. Slívko (Svoboda, Pánek), 33. Slívko (Svoboda, Pánek), 46. Strachota (Ryšavý) - 5. Blažek (Pelikán), 27. Postl (Michalov, Kváš), 31. Poizl (Blažek, Tomek), 37. Blažek (Tomek, Čermák), 41. Blažek (Poizl, Wardas), 42. Habla, 48. Slavík (Habla, Jílek), 51. Slavík (Habla, Michalov), 51. Šilhan (Kváš, Michalov).

Rozhodčí: Jílek - Štofa, Kubíček.   Vyloučení: 4:6   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:1   Diváci: 70

HC TÁBOR: Brož (Moustafa) – Mohyla, Špaček, Bačo, Pufr, Céza, Mašek, Ryšavý – Slívko, Pánek, Svoboda – Šustík, Slabý, Suchan – Kostka, Bušta, Strachota – Pícha.

ENERGIE KARLOVY VARY: Psohlavec (Kašpar) – Dyk, Pelikán, Čermák, Bednář, Postl, Jílek – Slavík, Habla, Wardas – Blažek, Tomek, Poizl – Michalov, Šilhan, Kváš.

Škoda Plzeň - HC Tábor

14:3 (5:1, 3:0, 6:2)

Sobota, 18.11.2023 13:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 3. Klatovský (Úbl, Hanzlík), 8. Slačík (Klatovský, Úbl), 16. Fehér, 19. Slováček (Hanzlík, M. Mašek), 20. Tománek (Slačík, Maty. Fiala), 26. Tománek (Maxa, Úbl), 34. Slačík (Úbl, M. Mašek), 37. Klatovský (Slačík, Úbl), 41. Slačík (Úbl, Reisnecker), 42. Tománek (Maxa, Fodor), 42. Slováček (Fehér, Maty. Fiala), 44. Fodor (Maxa, Tománek), 50. Slačík (Maxa, Tománek), 60. Reisnecker (Šulan, Slováček) - 18. Bačo (Pícha, Bušta), 50. Bušta (V. Mašek), 59. Céza (Kostka).

Rozhodčí: Svoboda - Tvrdík, Brtník.   Vyloučení: 6:3   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 2:0   Diváci: 35

ŠKODA PLZEŇ: Poustka (Šátava) – Maty. Fiala, M. Mašek, Hanzlík, Šulan, Kocek, Reisnecker – Bělík, Slačík, Tománek – Fehér, Křepel, Maxa – Fodor, Slováček, Úbl – Klatovský.

HC TÁBOR: Moustafa (Brož) – Špaček, Mohyla, Bačo, Pufr, V. Mašek, Céza, Lomoz – Šustík, Suchan, Slabý – Slívko, Pánek, Svoboda – Pícha, Bušta, Kostka – Strachota.


MILAN DANČIŠIN, trenér dorostu HC Tábor – po utkání v Litvínově:
„Kluci zápas odmakali a vítězství si rozhodně zasloužili. Soupeř byl lepší v první polovině každé třetiny, pak jsme ale vždycky převzali iniciativu my. Bohužel nám nadále nejdou přesilovky. Při jedné z nich jsme znovu dostali gól na 2:1 a domácí tam pak měli ještě další šanci ke skórování. Potom jsme ale díky své trpělivé hře dokázali zápas otočit. V soutěžní pauze jsme pracovali na hře dozadu
a v tomhle utkání se to projevilo, což nás samozřejmě těší. Pokud si kluci budou nadále plnit to, co mají, tak věřím, že se výsledky v pro nás důležitých zápasech dostaví.“
Po utkání s Karlovými Vary: „Odehráli jsme parádní dvě třetiny, a přestože jsme prohrávali 2:4, hra plus mínus vypadala tak, jak bychom si představovali. Soupeř má samozřejmě vysokou kvalitu a je výborný
na puku, přesto jsme s ním vydrželi bruslit a dostávali se i do šancí, které jsme ale s výjimkou těch gólů neproměnili. Začátek třetí části poznamenaly dva rychlé gól během úvodní minuty, a pak už samozřejmě pracovala hlava, i když kluci zápas nevypustili. Výsledek utkání je za mě příliš krutý. Bohužel mě hrozně mrzí, že jsou mezi námi tací rodiče, kteří místo, aby tým povzbuzovali, tak stojí za plexisklem, a když jejich dítě zrovna nehraje, tak mají radost, jak dostáváme góly. To si ale vyřešíme interně sami.“ Po utkání v Plzni: „Máme za sebou opravdu náročný program
a hodně se to na nás podepsalo. Soupeř byl samozřejmě lepší po všech stránkách, hned v první třetině mu to tam napadalo a nebylo v podstatě co řešit. Musíme zápas hodit za hlavu a dál trpělivě a poctivě pracovat.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality