Předsunutá mise Benátky byla úspěšná, Táborští si u Jizery přilepšili třemi body

15.11.2023 13:33, autor: Pavel Šácha

Středeční výprava do Benátek nad Jizerou se táborským hokejistům vyplatila. V předehrávaném utkání 26. kola se po šedesáti minutách hry radovali ze zasloužené a cenné výhry v poměru 4:1.

Předsunutá mise Benátky byla úspěšná, Táborští si u Jizery přilepšili třemi body

HC Benátky n/J. - HC Tábor

1:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Středa, 15.11.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 26. Dvořák (Husák, Hejňák) - 2. Šulek (Čížek), 24. Zadražil (Severa, Milfait), 40. Matušík (Milfait, Dančišin), 59. Dančišin (Hubata, Šulek).

Rozhodčí: Bernat - Žídek, Hradil.   Vyloučení: 2:3   Využití: 0:1   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 32:42   Diváci: 130

HC BENÁTKY N/J.: Brázdil - Klodner, Kliment, Antoš, Lytvynov, Mašek, V. Čížek - Zumr, Šafránek, Jankovský - Kučera, Havlas, Hozák - Dvořák, Husák, Hejňák - Plíšek, Vágner, Peca

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Říha, Černý, Čížek – Zadražil, Milfait, Severa – Seidl, Matušík, Zeman – Bárta, Dančišin, Šulek – Nevšímal, Zíb, Duda.


Začátek střetnutí téměř dokonale naplnil představy hostů o ideálním startu do utkání. Už ve třetím střídání se zabydleli v obranném pásmu soupeře, následovala Čížkova střela od modré a před brankou stojící Šulek si při kontrole odraženého puku počínal svědomitě a důrazně zároveň – 0:1. Středočeský celek na to odpověděl závarem
před Gábovou svatyní, její strážce ale dokázal dostat nebezpečnou situaci pod kontrolu. Více podobných třaskavých okamžiků už si domácí hokejisté v první třetině nevytvořili, snad jen s výjimkou dobře sehraného přečíslení dva
na jednoho, které ovšem postrádalo to podstatné – Hozákovo zakončení. To na druhé straně ledové plochy měl benátecký gólman Brázdil podstatně více těžké práce a těsné jednobrankové manko bylo nakonec pro domácí tým lichotivým rezultátem úvodního dějství.

O první přestávce – navzdory výše uvedenému průřezu úvodní částí – žádali táborští trenéři od svých oveček více defenzivní svědomitosti a jejich apel do hry kohoutů opravdu prosákl, byť domácí tým nakonec paradoxně zvýšil četnost nebezpečných okamžiků před Gábovou brankou. V tu chvíli už ale prohrával o dvě branky. V úvodu 24. minuty totiž Jihočeši korunovali svůj aktivní vstup do druhé části – po Severově střele z kruhu vyrazil Brázdil kotouč přesně
do prostoru, kde právě operoval Zadražil, a ten ho pohotově uklidil za záda ležícího domácího gólmana – 0:2. O dvě minuty později se narodila podobná situace na opačné straně kluziště. Nedůslednosti hostujících hráčů na stráži obranného pásma využili Benátečtí k akci, na jejímž konci stálo zakončení Dvořáka do zcela odkryté branky a oživení domácích nadějí na bodový zisk – 1:2. Po dobře hrané, leč nevyužité přesilovce Tábora za faul na Šulka se dokonce soubor od Jizery ocitl blízko vyrovnání, téměř jistý gól však ukradl Havlasovi Gábův fantastický zákrok lapačkou.
Zbylé minuty prostřední části zvládli Jihočeši výtečně. Nejprve bez výrazných starostí přečkali přesilovku soupeře
při vyloučení Říhy a v závěru sami v početní výhodě udeřili. Dančišin si v čase 59:30 vykoledoval faul na Šafránkovi,
a ten mohl své podrážděné reakce brzy pořádně litovat – Milfait obkroužil s pukem na holi Brázdilovu klec a jeho nezištnou přihrávku přetavil Matušík pouhých devět vteřin před sirénou ve třetí táborský gól – 1:3.

V závěrečné části hry si táborští hokejisté slibně rozehraný zápas bez výraznějších potíží hlídali, a to i při dvou přesilovkách soupeře, zatímco sami několikrát významně atakovali čtvrtý gól v benátecké síti. Výjimkou se stala pouze Pecova nezdařená, leč o to nebezpečnější střela z 57. minuty, která zazvonila na pravou tyč Gábovy klece. Poslední slovo v utkání si však po zásluze vzali táborští kohouti. Na začátku 59. minuty si to obránce Hubata namířil od levého mantinelu směrem k Brázdilově kleci a v pravý čas vyzval k zakončení neúnavného štírka Dančišina1:4.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

Nebylo to pro nás vůbec jednoduché, protože Benátky hrály dobře a obětavě. Zápas pravděpodobně rozhodl náš třetí gól z konce druhé třetiny, ale myslím si, že jsme si vyhrát zasloužili. Měli jsme herní převahu, a pokud bychom ve druhé třetině proměnili některé další šance, tak mohla být třetí třetina v klidu. Bohužel máme se střílením branek trochu problém. Každopádně jsme ale získali tři body a inkasovali jen jeden gól, takže jsme spokojení.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality