Volná středa se nekoná, táborský tým si předehrává těžké střetnutí u Jizery

15.11.2023 03:49, autor: Pavel Šácha

Jen dva a půl týdne po prvním vzájemném střetnutí u Jordánu se znovu zkříží cesty hokejistů Tábora a Benátek nad Jizerou. Tentokrát na sebe narazí v tradičně mrazivém prostředí benáteckého zimního stadionu, a to ve středu 15. listopadu od 18 hodin. Původně byl pro tento duel vyhrazen mezivánoční termín 27. prosince, činovníci obou mužstev se však dohodli na jeho listopadové předehrávce.

Volná středa se nekoná, táborský tým si předehrává těžké střetnutí u Jizery


Jak už jsme avizovali před prvním zápasem obou celků, soupiska protivníka od Jizery vykazuje výraznou kvalitu, se kterou ovšem zdaleka nekorespondují jeho aktuální výsledky ani postavení
v tabulce. Devátý tým západní skupiny na konci října sestoupil z vítězné čtyřzápasové vlny a nyní už pět kol čeká na vítězství.
 První dílek do této smutné série Benátek vložil právě souboj na ledě táborských kohoutů, který sice skvěle rozehrály a hned čtyřikrát v něm vedly, nakonec se ale musely smířit s prohrou 4:5
po prodloužení. Navlas stejný výsledek s chudou jednobodovou výslužkou uhráli svěřenci trenéra Nováka v Kralupech nad Vltavou a poté následovaly ryzí domácí porážky s Chomutovem (2:4) a Ústeckým Slovanem (3:6). Ani v zatím posledním střetnutí benátečtí hokejisté na výhru nedosáhli, tentokrát si ale získaného bodu za prohru 1:2 po prodloužení náležitě cenili. Aby také ne, vybojovali ji totiž na ledě ofenzivně skvěle naladěné favorizované party Baníku Příbram.

Z táborské šatny

Právě v tomto povzbudivém naladění se Středočeši připravovali na středeční předehrávku
s táborským celkem, jenž naopak vyháněl ze své šatny zklamání z první tříbodové porážky od Letňan (2:5).
 Říjnový první vzájemný duel s Benátkami vyslal do řad kohoutů významné varování, byť ho nakonec díky enormnímu úsilí a navzdor nepříznivému vývoji dotáhli k dvoubodovému zisku. Rozhodně jim však ukázal značný potenciál soupeřovy sestavy i známá fakta hovořící
o mimořádných kvalitách osobností benáteckého souboru v čele s brankářem Jaroslavem Brázdilem a hlavními útočnými esy Davidem Šafránkem (2 ze svých 12 sezonních gólů vstřelil právě v Táboře)
a Václavem Jankovským (nejproduktivnější hráč týmu s bilancí 6+9).

Na tradičně mimořádně prochladlý stadion soupeře si Táborští povezou touhu po splacení letňanského manka promíchanou se zdravým respektem před svými hostiteli. Do autobusu bohužel neusedne hned několik hráčů, které vyřadily ze hry zdravotní potíže. V defenzívě bude vedle rekonvalescenta Miloslava Jáchyma nově chybět Tomáš Hajič, pozitivní zprávou je naopak návrat Karla Plášila. V útočných řadách zejí dvě mezery způsobené absencemi Václava Krliše a Lukáše Práška.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality