V generálce Táborští Příbram nešetřili, třetí dějství se nehrálo vinou díry v ledu

20.09.2023 17:36, autor: Pavel Šácha

Drtivým vítězstvím domácího týmu v poměru 9:1 skončila středeční generálka na blížící se start druholigových bojů. Za oběť ofenzivně naladěnému táborskému souboru padl jeho tradiční rival z Příbrami a necelé čtyři stovky diváků v ochozech se královsky bavily. Škoda jen, že vinou nerovnosti v ledu skončil zápas už po druhé třetině.

V generálce Táborští Příbram nešetřili, třetí dějství se nehrálo vinou díry v ledu

HC Tábor - HC Baník Příbram

9:1 (3:1, 6:0, -)

Středa, 20.9.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 6. Matušík (Milfait, Hajič), 10. Seidl (Dančišin, Hubata), 10. Zadražil (Hajič), 23. Severa (Hajič, Prášek), 24. Plášil (Hubata, Milfait), 25. Plášil (Šulek, Seidl), 33. Seidl (Šulek, Dančišin), 36. Milfait (Matušík, Zeman), 39. Seidl (Šulek, Dančišin) - 2. Bednařík.

Rozhodčí: Šperl - Šimánek, Ent.   Vyloučení: 4:4   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 34:19  

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Jáchym, Hajič, Suchánek, Černý - Severa, Zadražil, Krliš - Milfait, Matušík, Zeman - Seidl, Dančišin, Šulek - Prášek, Zíb, Bárta - Nevšímal.

HC BANÍK PŘÍBRAM: Šorf (Tichon) - Krejčí, Havlín, Jelínek, Zdeněk, Patzlet, Havelka, Rajgl - Kafka, Kolda, Gengel, Mařík, Pětník, Hasman, Bednařík, Pikas, Svoboda, Bečvář, Furch.


Táborské mužstvo se už po několika desítkách vteřin ocitlo v početní výhodě, to když hosté vyhodili puk mimo led, ta pro ně ovšem nebyla šťastná; jejich ztráty na útočné modré čáře využil Bednařík a svůj únik zakončil povedeným blafákem – 0:1. V následujících minutách si vzali domácí hokejisté hru pod svou režii a zatímco táborský gólman Gába téměř mrznul, Šorf se ocitl pod palbou. Na konci 6. minuty už bylo vyrovnáno – nápor druhé řady vyústil v opakovanou střelu Matušíka z mezikruží a diváci si s chutí zajásali – 1:1. |A nebylo to poprvé.
V čase 9:00 se ujal bleskový výpad po ose Hubata – Dančišin – Seidl
a posledně jmenovaný si s koncovkou svého samostatného úniku poradil znamenitě – 2:1. O jednačtyřicet sekund později pohnuli kohouti se žárovičkami na světelné kostce znovu. Zadražil vyhrál buly na Hajiče a ještě se stihl přesunout před Šorfa k úspěšné teči spoluhráčovy střely – 3:1. Středočeši si za tohoto stavu vzali oddechový čas a opravdu se vrátili do hry, v tom jim však nevýrazněji dopomohla vyloučení Suchánka a brzy poté i Matušíka. Více než minutovou přesilovku pěti proti třem k úspěchu nedotáhli, alespoň však zmírnili výrazné manko v počtu střel.

Ve druhé třetině přichystali táborští hráči svým příznivcům bujarou ofenzivní show plnou krásných kombinací, a především gólů.
Ze sedmnácti střel směřujících na branku Baníku našlo hned šest správné místo určení, a ani o jednom gólu kohoutů nelze říct, že byl jim spadl do klína. V pořadí čtvrtou trefu domácí družiny obstaral Severa, který si ve správný čas naskočil ze střídačky na Hajičovu přihrávku
a nedal Šorfovi šanci – 4:1. Brzy poté přišly zářivé chvíle obránce Plášila. Vyhraná buly Matušíka v útočném pásmu vyzvala ke spolupráci Milfaita s Hubatou, jenž nasměroval puk k parťákovi z obrany Plášilovi, a ten lehce, leč efektivně usměrnil puk za Šorfova záda – 5:1. Přesně
o minutu později se muži s číslem 5 na modrém dresu aplaudovalo znovu. V momentální alternaci za útočníka si při přechodu do útočného pásma hravě poradil s příbramským bekem
a svůj ofenzivní příspěvek vyšperkoval přesným zakončením mezi Šorfovy nohy – 6:1. Pro hostujícího gólmana to byla poslední kapka a své místo v brankovišti přepustil Tichonovi. Náhradník Baníku dostal i přes pokračující herní nadvládu kohoutů od táborských střelců několikaminutovou dobu hájení a připsal si i pár úspěšných zákroků, přesto nakonec i on třikrát kapituloval. V polovině 33. minuty odvedla další znamenitou práci v soupeřově pásmu domácí třetí řada a odměnila se za to gólem Seidla, jen přetavil Šulkovu přihrávku zpoza branky přesnou střelou mezi Tichonovy betony – 7:1. Na konci 36. minuty potěšila skvěle se bavící diváky přesilovková kombinace z dílny tria Zeman – Matušík – Milfait završená pohotovým zakončením posledně jmenovaného – 8:1. Dvaašedesát vteřin před druhou sirénou se vydal do přečíslení tři na dva s chutí hrající třetí útok a sehrál ho učebnicově: Seidl ranou z prostoru mezi kruhy dovršil hattrick a vyzval diváky k žádosti o „desítku“ – 9:1. Nutno přiznat, že s rostoucím skóre se do hry domácího celku vplížila určitá lehkovážnost. Příbramští i proto v několika momentech ukázali své ofenzivní schopnosti, ale stejně tak zhodnotil své kvality táborský brankář Gába a chladnokrevně zneškodnil všechny soupeřovy pokusy včetně nejnebezpečnějších příležitostí v podání Gengela a extáborského obránce Havelky.    

Dvouciferné podoby výsledku se nakonec diváci nedočkali. Aktéři utkání po nástupu do třetí části objevili díru v ledu
za táborskou brankou, a protože by bylo složité si s ní v dohledném čase poradit, padlo po dohodě rozhodčích a trenérů obou mužstev rozhodnutí zápas nedohrávat.

TOMÁŠ MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Jsem samozřejmě spokojený. Zápas jsme vyhráli výrazným rozdílem, dali jsme hezké branky
a byly tam i pasáže hry, kterým se věnujeme na tréninku. Do utkání jsme docela dobře vstoupili, ale pak nás lehce srazila ta chyba v přesilovce, po které jsme dostali gól. Byla to trošku smůla, ale stávat by se nám to asi nemělo. Pak jsme měli hru ve své moci a dali jsme do konce třetiny tři góly. Ve druhé části jsme jasně dominovali, i když je fakt, že za vyššího stavu jsme začali trošku lajdat do obrany. O přestávce jsme to v šatně dost důrazně probrali, ale tím to skončilo, protože nám 'uplaval' led. Možná by se hrát dalo, ale podle mě i trenéra hostů Radka Bělohlava by to bylo nebezpečné; abychom před sobotou riskovali nějaká zranění, to nikdo z nás nechtěl.  Utkání nám ukázalo, že z nás pravděpodobně spadla ta největší únava, a že jsme nějakým způsobem schopni hrát to, co chceme. Teď už se koukáme na sobotu a zápas v Děčíně.“                                   

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality