Sympatický výkon táborské omladiny v Kotlině nepřinesl úspěch, ale uznání ano

12.09.2023 14:44, autor: Pavel Šácha

Bez čtyř obránců a deseti útočníků, zato však s šesticí mladých debutantů z juniorky vyrukoval táborský tým do svého předposledního přípravného zápasu na havlíčkobrodském ledě. Notně omlazený výběr zanechal v Kotlině i přes konečnou porážku 0:4 výtečný dojem, který znehodnotila pouze neefektivní koncovka a s ní související nula na kontě vstřelených branek.

Sympatický výkon táborské omladiny v Kotlině nepřinesl úspěch, ale uznání ano

BK Havlíčkův Brod - HC Tábor

4:0 (1:0, 2:0, 1:0)

Úterý, 12.9.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 18. Kopic (Pártl), 36. Valášek (Košťál, Bureš), 38. Košťál (Kopic, Valášek), 53. Kopic (Valášek, J. Novák).

Rozhodčí: Doležal - Žák, Křivohlavý.   Vyloučení: 3:5   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 37:30  

BK HAVLÍČKŮV BROD: Maláč (Nedvěd) . Kerber, Vacík, Novák, Benák, Zych, Čermák - Tecl, Kopic, Holenda, Pavelec, Pavelec, Bureš, Pártl, přidal, Dymák, Křehlík, Košťál, Valášek, Voříšek.

HC TÁBOR: Novák (Šrámek) - Hubata, Čížek, Hajič, Horáček, Ondřej, Gajdolín - Prášek, Zayml, Bárta - Nevšímal, Duda, Kupka - Suchan, Špánek, Vrba.


Průběh úvodní části hry otevřela velká příležitost Pártla, který opřel puk o tyč Novákovy klece. V následujících minutách měl ale více těžké práce jihlavský host v domácí brance Maláč. Proti Práškovu raketovému výpadu ještě zasahovat nemusel,
a na druhé straně ledové plochy mířil v podobně vyložené šanci mimo Valášek. Táborští hráči byli nadále nebezpečnějším týmem. Únik Nevšímala zneškodnil pozorný Maláč, šikovná akce Kupky zase ztroskotala na nepřesném zakončení. Nakonec to byli hosté, kteří ještě před odchodem do šaten nabrali jednobrankové manko. V 18. minutě ztratili puk v roku své obranné třetiny, odkud s ním vymanévroval Pártl
a předložil ho Kopicovi, jemuž v koncovce vyšla znamenitě sázka na bekhendový blafák – 1:0. V podstatě jen o pár desítek vteřin později se blýskli parádně sehraným brejkem táborští Nevšímal s Dudou, ale prvně jmenovanému chyběly k vyrovnání jen milimetry a brodský celek zachránila tyč.

Úvod druhé periody zastihla v aktivnějším naladění domácí bruslaře, pak se ale mladičká družina od Jordánu dostala do hry a prodrala se k několika vyloženým šancím. Práška vychytal Maláč, Špánek mířil
po nezištné výzvě obránce Gajdolína z vyložené pozice mimo
a úspěchem neskončily ani další velké příležitosti Bárty a Práška.
Ve 31. minutě přibrzdilo Jihočechy v rozletu nešťastné vyloučení Suchana; Brodští sice svou třetí přesilovku v zápase nevyužili, brzy
poté ale uzamkli kohouty před jejich brankou a jejich nápor korunoval přesnou střelou z mezikruží Valášek2:0. Na konci 36. minuty usedl na trestnou lavici hostů Duda, a tentokrát už soubor z Kotliny početní výhodou nepohrdl. Zakončení Košťála, jenž si prostrčil hokejku mezi nohy a poslal puk do pravého horního rohu Novákovy klece, bylo skutečnou hokejovou lahůdkou a vysloužilo si ohromné ovace domácích příznivců – 3:0. V předposlední minutě druhé třetiny mohl přiživit naděje táborského mužstva na výsledkový zvrat Hajič, ale Maláčův štít zůstal neposkvrněný. Hosty navíc v koncovce prostřední části postihla značná nepříjemnost v podobě zranění Zaymla, po kterém dohrávali utkání pouze s osmi útočníky.

Na průběh závěrečné dvacetiminutovky měla tato skutečnost viditelný vliv. Zatímco v předchozích dílech střetnutí
si Táborští se svými hostiteli pranic nezadali a měli dokonce více gólových příležitostí, v té poslední už byla havlíčkobrodská družina ve většině situací o krok vpřed. V polovině 53. minuty navíc zašroubovala do vývoje utkání klíčovou gólovou pojistku, k čemuž jí posloužila další přesilová hra – Valáškovu střelu pohotově, a především přesně tečoval před bezmocným brankářem Novákem Kopic4:0. S předstihem tak ustanovil konečný výsledek, neboť hosté nezaznamenali byť jen čestný úspěch ani ve své třetí početní převaze.   

PETR BAČO, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Upřímně čeřeno, ještě vstřebávám, co všechno se vlastně v utkání událo, Nicméně musím říct, že jsme všichni mile překvapeni ze sympatického výkonu celého týmu. Do utkání jsme zapojili šest juniorů, kteří se své příležitosti chopili fantastickým způsobem. Bohužel do utkání v jeho průběhu promluvilo několik věcí, které hrály v náš neprospěch. Jednou z nich je bezesporu neproměňování našich stoprocentních příležitostí, kterých bylo opravdu hodně. Negativem bylo zranění Patrika Zaymla; v zápase jsme hráli na tři pětky a po jeho odstoupení jsme hráli na dva centry, což je samozřejmě hodně náročné. V neposlední řadě jsme hráli pět oslabení, která nám také brala síly. Navíc v momentech, kdy jsme se herně nadechovali a mohli jsme stav utkání korigovat, tak jsme právě v oslabení dostali dva góly. Na závěr je třeba dodat, že nás měl soupeř plné zuby
a nedarovali jsme mu ani kousek ledu, což našim mladým klukům slouží ke cti.“               

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality