Dvě sestavy, dva hattricky a devět gólů. Táborští hladce přehráli Havlíčkův Brod

24.08.2023 17:53, autor: Pavel Šácha

Táborští hokejisté jsou v přípravě bohatší o povzbuzující druhé vítězství. Narodilo se ve čtvrtečním domácím střetnutí s Havlíčkovým Brodem, který zdolali přesvědčivým poměrem 9:1.

Dvě sestavy, dva hattricky a devět gólů. Táborští hladce přehráli Havlíčkův Brod

HC Tábor - BK Havlíčkův Brod

9:1 (2:0, 2:0, 5:1)

Čtvrtek, 24.8.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 5. Matušík (Milfait), 7. Zeman (Matušík, Milfait), 34. Dančišin (Šulek, Černý), 37. Dančišin (Šulek, Seidl), 45. Šulek (Hajič), 47. Dančišin, 48. Šulek (Dančišin, Hajič), 53. Zíb (Nevšímal, Hajič), 54. Šulek (TS). - 47. Dymák (Holenda, Křehlík).

Rozhodčí: Matoušek - Kubíček, Dančišin.   Vyloučení: 3:1   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 42:30   Diváci: 520

HC TÁBOR: Dvořák (Ostrý) - Suchánek, Čížek, Jáchym, Hajič, Černý, Herda, Horáček - Severa, Zadražil, Krliš - Milfait, Matušík, Zeman - Seidl, Dančišin, Šulek - Nevšímal, Zayml, Zíb.

BK HAVLÍČKŮV BROD: Nedvěd (Kukeně) – Novák, Vacík, Tomšík, Benák, Kerber. J. Kuchta – Košťál, P. Kuchta, Oščádal, Endál, Pártl, Bureš, Tecl, Voříšek, Kopic, Dymák, Křehlík, Holenda.


Domácí celek odehrál utkání na dvě party. Polovinu střetnutí absolvovaly dvě kompletní pětky, další dvě pak naskočily do zbytku utkání. Z plánované zápasové soupisky vypadl v den utkání zraněný brankář David Gába a Tadeáši Dvořákovi kryl záda junior Jan Ostrý. Divákům se představil také další mladík, obránce Marek Herda, který s týmem
po celé letní období trénuje, ale nadcházející sezonu stráví znovu v zámoří.  

Převážná část zahajovacího dějství se odvíjela za trvalé a výrazné nadvlády táborského týmu. Do šesté minuty ji kohouti vyjádřili dvěma brankami. O tu první se pohotovou dorážkou postaral Matušík, druhá padla po bleskové akci, kdy si Matušík zpracoval ve vzduchu pas Milfaita a následně naservíroval kotouč do koncovky Zemanovi2:0. Táborský gólman Dvořák si připsal první dva zákroky až v polovině 15. minuty, a nakonec jejich počet do přestávky zdvojnásobil, hráče z Kotliny ale nepustil na kontakt ani v jejich početná výhodě.

Druhou třetinu zahájili Táborští v oslabení vinou Čížkova nedovoleného zákroku z konce první části. Početní výhodě soupeře se sice bez výraznějších potíží ubránili, hostům ovšem aktivní úvod očividně pomohl a v několika následujících minutách byli ve střelbě pilnější než domácí mužstvo. Postupem času se ovšem táborští hokejisté znovu dostali k pomyslným veslům a měli více ze hry, přestože i gólman Dvořák musel řešit podstatně ošemetnější situace než v úvodní části hry. Především ve 25. minutě se nula na jho kontě třásla v základech, to když zlikvidoval dvě ryzí tutovky brodské družiny. V polovině střetnutí narukovala na bojiště druhá táborská parta a do druhé sirény dokázala počet domácích gólů zdvojnásobit. V obou případech se o to postaral Dančišin po ideálně načasovaných přihrávkách Šulka a domácí celek si odnesl do šatny vedení 4:0.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky se ocitl v hlavní roli domácí brankář Dvořák, který zneškodnil tutovku P. Kuchty a následně famózně zastavil na brankové čáře Oščádalovu dorážku do zcela odkryté branky. Jen o pár vteřin později zazvonila tečovaná rána Tomšíka na tyč táborské klece. V následujícím průběhu střetnutí naskákalo na konto strážce domácí svatyně dalších deset zásahů a v polovině 47. minuty dokonce přišel o čisté konto, podstatně více vzruchu však bylo před havlíčkobrodskou brankou. Kohouti sice ve třetí části slevili na ofenzivní dominanci, ale na druhé straně byli při svých výpadech nadmíru efektivní. V úvodu 45. minuty zužitkoval krásnou křížnou přihrávku Hajiče chladnokrevně zakončující Šulek a dvě minuty poté slavila úspěch dravá akce Dančišina, díky které subtilní táborský štírek dovršil svůj hattrick – 6:0. Jen o pár desítek sekund později se narodil zmíněný čestný úspěch Bruslařů – po jejich další tečovaný střele nejprve zachránila domácí tyč, téměř vzápětí ale vychýlil kotouč mimo dosah Dvořáka mladíček Dymák a snížil na 6:1. Odpověď Jihočechů byla blesková – Dančišin vysunul na zteč Šulka a jejich opětovná spolupráce vyústila v sedmý vstřelený gól 7:1. V 53. minutě se za svou obvyklou důslednost odměnil gólem Zíb, který usměrnil za Nedvědova záda odražený kotouč a zvýraznil vedení Tábora na rozdíl sedmi gólů – 8:1. Konečnou podobu získal výsledek střetnutí v čase 53:04. S chutí hrající Šulek byl faulován v koncovce svého samostatného úniku, aby se následně ujal nařízeného trestného střílení a k radosti týmového pokladníka rovněž zaznamenal svůj třetí zápis do střelecké listiny – 9:1.

Tomáš MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Zápas jsme rozdělili na dvě poloviny a každou z nich v podstatě odehrály dvě pětky. Pro tento model jsme se rozhodli směrem ke kondičnímu hledisku. Hrajeme sice zápasy, ale je srpen
a opravdu hodně tvrdě trénujeme. Proto jsme utkání vtiskli kondiční podtext a zároveň nám posloužilo ke zjištění, zda nám bude klesat tempo hry či nikoliv. Se zápasem jsem samozřejmě spokojený. V té první polovině nám byl ještě soupeř schopný vzdorovat, ale hráli jsme skutečně dobře; neproměnili jsme sice několik dalších šancí, ale byly tam k vidění krásné hokejové akce. Ačkoliv jsem si myslel, že druhá parta to bude mít těžší, protože šla do utkání po posilovně, začínala na horším ledě a nebyla úplně rozcvičená, tak se toho zhostila výtečně a donesla
do brány sedm gólů. Mám radost, že jí rovněž neklesalo tempo hry. Na druhé straně odmítám dělat ze srpnových utkání nějaké výraznější závěry. Zápas nám každopádně posloužil jako určitý vzorek do další přípravy. Podíváme se ještě na video, protože tam samozřejmě byly v obranném pásmu zase chyby, i když ne nějak zásadní. Jedeme dál, soutěž začíná až za měsíc a stále je hodně času, pochopitelně hlavně na trénink.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality