Z ospalé první části Táborští procitli a hráli dobrý zápas, jeho závěr ale nezvládli

15.08.2023 12:45, autor: Pavel Šácha

Táborské A-mužstvo si ze svého letního zápasového kalendáře odškrtlo čtvrtou položku. V hájemství chomutovských Pirátů dokázalo napravit nevydařenou úvodní část zápasu a smazat dvoubrankové manko, avšak velmi dobrý dojem z výkonu ve druhé třetině i převážné části třetího dějství zhatil nepovedený závěr střetnutí.

Z ospalé první části Táborští procitli a hráli dobrý zápas, jeho závěr ale nezvládli

Piráti Chomutov - HC Tábor

5:2 (2:0, 0:2, 3:0)

Úterý, 15.8.2023 17:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. T. Svoboda, 11. Chrpa (Hübl, T. Svoboda), 54. Chrpa (Kostourek), 57. T. Svoboda, 60. Lukeš (Hübl, T. Svoboda) - 25. Šulek (Korkiakoski, Plášil), 26. Prášek (Dančišin, Horáček).

Rozhodčí: Hlinka - Goltsch, Tichý.   Vyloučení: 4:3   Využití: 2:0   Góly v oslabení: 1:0   Střely: 29:36   Diváci: 989

PIRÁTI CHOMUTOV: Horák – Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Havel, Váchal, Filip, Petrásek – Lukeš, Hübl, T. Svoboda, Kostourek, Eret, Zajíček, Mála, Koblížek, Chrpa, Veselý, Putz, Príhoda.

HC TÁBOR: Dvořák (Gába) - Plášil, Hubata, Jáchym, Čížek, Černý, Horáček - Severa, zadražil, Krliš - Seidl, Korkiakoski, Šulek - Zíb, Dančišin, Prášek - Nevšímal, Zayml, Duda.


Do úvodních střídání narukovali aktivněji hosté z jihu Čech a už po osmasedmdesáti vteřinách si Korkiakoski šikovnou akcí vynutil faul na Seemannovi. Záhy také příkladně zahájili přesilovkové manévry v útočném pásmu, jenže pak zachytil domácí Svoboda ze vzduchu rozehrávku mezi táborskými obránci a svůj následný samostatný únik přetavil v první gól zápasu – 1:0. Kohouti odpověděli slibnou příležitostí Dančišina a o několik desítek vteřin později se dostal k ohrožení Horákovy klece i Prášek, už v těchto fázích první třetiny byli ale Piráti výrazně aktivnější, rychlejší i nebezpečnější. Jejich herní nadvláda se nakonec promítla v navýšení skóre – v početní výhodě Chomutova stihl Dvořák vyrazit střelu Hübla jen před hokejku Chrpy a nepokrytý domácí střelec puk pohodlně usměrnil do branky – 2:0. Z dalšího náporu už Severočeši díky pozornému Dvořákovi nic nevytěžili, byť za ním v jednom případě zvonila horní tyč. V závěru mohl dostat hosty od Jordánu na kontakt Duda, ale gólman Horák byl proti.

Jakkoliv ospale působil výkon táborské družiny v první třetině, druhou periodu si vzala pod svůj patronát a brzy se to odrazilo i ve skóre. V polovině 25. minuty se její druhá formace ocitl v přečíslení, Korkiakoskiho citlivá „žabička“ přistála přesně na holi Šulka, který zvládl koncovku znamenitě – 2:1. Jen o dvaačtyřicet vteřin později už bylo vyrovnáno a předcházela tomu podobná akce; do role nahrávače se obsadil Dančišin a v koncovce obstál na výbornou Prášek2:2. Úspěšný táborský střelec o chvíli později získal pro své mužstvo přesilovou hru, z ní však Táborským užitek nekanul. A protože se neujaly ani další slibné příležitosti Jihočechů a šanci chomutovského Veselého ze 35. minuty zneškodnil Dvořák, zůstal v platnosti nerozhodný stav 2:2.

Velmi aktivně vstoupili táborští hokejisté i do závěrečné dvacetiminutovky a hned v jejím počátku měli několik výtečných příležitostí k dokonání obratu, ale ani Dančišin, ani Zadražil s Krlišem a Čížkem puk za Horákova záda neprotlačili. Slibně vystavěné základy pro úspěšný výsledek se zhroutily na konci 54. minuty, kdy hosté hrubě chybovali ve vlastním obranném pásmu, a navíc nechali úplně volného Chrpu, aby chomutovským barvám vrátil vedení – 3:2. Naděje hráčů Tábora na opětovné dorovnání skóre definitivně pohasly v čase 56:17, kdy unikl podél pravého mantinelu Svoboda a připsal si v souboji s Dvořákem druhý gólový zářez – 4:2. O poslední slovo v utkání se pouhých devět vteřin před závěrečnou sirénou přihlásilo velezkušené duo Hübl – Lukeš
a druhý jmenovaný z přihrávky svého letitého parťáka ustanovil konečné skóre 5:2.                                

Tomáš Matušík, trenér A-týmu HC Tábor:

„Zápas jsme prohráli, ale nedělal bych z toho žádné velké závěry. Byl to typický srpnový hokej; hrálo se na těžkém ledě a kombinace vinou toho vázla, byť měly samozřejmě oba týmy stejné podmínky. Nemyslím si, že jsme měli zápas prohrát 2:5. Nám se podařilo vyrovnat z 0:2 na 2:2 a za tohoto stavu jsme měli šance, ze kterých jsme domácím mohli odskočit. Bohužel jsme je neproměnili. Soupeř rozhodně ukázal svou zkušenost a gratuluju mu k vítězství. My samozřejmě jedeme dál
a budeme pracovat na tom, abychom se i z tohoto zápasu poučili.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality