Táborští dovedli zajímavý boj s Duklou ke smíru, prohráli až po nájezdech

08.08.2023 17:58, autor: Pavel Šácha

Úterní večer na táborském zimním stadionu se vydařil na podtrženou jedničku. Na vydařenou autogramiádu českého reprezentanta a hráče NHL Dominika Kubalíka navázalo velmi zajímavé utkání mezi domácími kohouty a prvoligovou Duklou Jihlava. Pravda, sice šetřilo vstřelenými góly, ale přesto nabídlo více než osmi stovkám diváků velmi zajímavý duel, který se nakonec protáhl až do samostatných nájezdů.

Táborští dovedli zajímavý boj s Duklou ke smíru, prohráli až po nájezdech

HC Tábor - HC Dukla Jihlava

1:2sn (0:0, 1:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Úterý, 8.8.2023 18:00 - Muži

 

Branky a nahrávky: 10. Zeman (Matušík, Plášil) - 28. Šik (Štefančík), rozhodující nájezd Pořízek.

Rozhodčí: Šperl - Ent, Kubíček.   Vyloučení: 3:2   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 26:30   Diváci: 842

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Jáchym, Horáček, Suchánek, Černý - Severa, Matušík, Krliš - Korkiakoski, Milfait, Zeman - Seidl, Dančišin, Šulek - Bárta, Zíb, Prášek.

HC DUKLA JIHLAVA: Maláč (Beran) - Bilčík, Dudycha, Dundáček, Vala, Kolář, Dvořák - Havránek, Štefančík, Šik, Krajč, Handl, Jelínek, Meluzín, Pořízek, Brož, Cachnín, Straka, Tecl.


V zahajovací části hry se diváci v ochozech gólu nedočkali, i přesto se ale jejímu průběhu nuda vyhnula obloukem. V úvodu byli domácí aktivnější a především Krliš s Jáchymem se ocitli ve velmi slibných palebných pozicích, v obou případech byla ale mladý jihlavský gólman Maláč na místě. Také domácí brankář Gába si při střeleckých pokusech počínal spolehlivě. Nejdůležitější zákrok si schoval na konec 8. minuty, kdy lapil téměř jistý gól Krajčovi. A protože se táborský celek ubránil i dvěma početním výhodám soupeře, zůstal stav po první třetině bezbrankový.

Prostřední dějství měli po většinu času ve své režii hráči Jihlavy. Byli aktivnější ve hře i ve střelbě a jejich manévry v útočném pásmu vesměs představovaly pro defenzívu kohoutů velké nebezpečí. Až do 27. minuty se druhá třetina odehrávala bez výraznějších šancí, pak ale Dukla v jediném přišpendila domácí tým před jeho brankou a ze třetí velké šance překonal ležícího Gábu Šik0:1. Táborské mužstvo ovšem přispěchalo s rychlou odpovědí. Na začátku 30. minuty narukovali do početní výhody po faulu Tecla na Bártu a vytěžili z ní vyrovnání; nepředcházela mu kombinace v útočném pásmu, ale bleskový a krásně „vyrobený“ výpad po ose Plášil – Matušík – Zeman1:1.

V závěrečné dvacetiminutovce táborští hokejisté vytrhli hostům z rukou zápasové otěže. Už po necelých dvou minutách hry vyslal Suchánek na zteč Šulka, ale ani on, ani následně Seidl Maláče nepřekonali. I v následujících minutách mířily pohledy diváků častěji do jihlavského obranného pásma. Z dobrého pohybu domácí družiny vyplynuly i dvě přesilové hry, žádná ze střel směřujících na jihlavskou klec ale nenesla visačku gólová. Domácí brankář Gába si v úvodních třinácti minutách třetí části připsal pouhé dva zásahy. Práce mu přibyla až s vyloučením Šulka, na stráži své klece si ale počínal svědomitě a publikum roztleskaly především dva efektní zákroky lapačkou. Třetí perioda nakonec v počtu gólů napodobila úvodní díl střetnutí a utkání se za stavu 1:1 překlopilo do prodloužení.

Pětiminutové nastavení hry naservírovalo velmi solidně zaplněným ochozům hodně štědrou porci hokejové zábavy. Už v jeho první minutě trefili jihlavští Dudycha a Štefančík v rozmezí několika vteřin tyč Gábovy klece. Stejnou mincí odpověděl Dukle Bárta a ještě předtím nestihl svou tutovku efektivněji zakončit Korkiakoski. A protože si následně neporadili s koncovkou své další stoprocentní šance ani hosté, dočkal se zápas rozuzlení v podobě samostatných nájezdů. Lépe se vydařily hráčům z Horácka – při prvních třech exekucích uspěli Pořízek, Krajč
i Štefančík, zatímco táborské trio Šulek, Krliš, Milfait puk za Maláčova záda nedopravilo.

Tomáš MATUŠÍK, trenér A-týmu HC Tábor:

„Myslím si, že jsme sehráli s Jihlavou hezké utkání. Máme radost z toho, že jsme s tak silným soupeřem v normální hrací době neprohráli. To utkání mělo takové tři fáze. První třetina byla z naší strany velice dobrá a měla vyrovnaná průběh. V prvních zhruba deseti minutách druhé části nám přestaly jít nohy, ale v její druhé polovině už jsme hru zase vyrovnali. Pravdou je, že nás ve druhé třetině výrazně podržel David Gába, který předvedl pár skvělých zákroků. I my jsme měli svoje šance, ale soupeř si jich vypracoval víc. Co mě překvapilo opravdu velice příjemně, to byla třetí třetina, kdy jsme měli převahu, kterou jsme vyjádřili i vyšším počtem střel. Škoda, že se nám nepodařilo zápas rozhodnout v náš prospěch, ale v přípravných zápasech to není až tak úplně důležité. Utkání nám ukázalo, že jsme se snad vydali po dobré cestě, ale samozřejmě jdeme dál.“                                  

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality