Kteří trenéři se budou v sezoně 2023-24 starat o mládežnické klubové výběry?

02.05.2023 19:01, autor: Pavel Šácha

Klub HC Tábor zveřejnil v úvodu tohoto týdne podobu trenérského obsazení u svých mládežnických výběrů. Hlásí několik novinek, sympatický nástup mládí z domácích zdrojů a v neposlední řadě také potřebné početní obohacení.

Kteří trenéři se budou v sezoně 2023-24 starat o mládežnické klubové výběry?


Nové hlavní trenéry hlásí ostře sledované kategorie dorostu a 9. tříd. Otěží u extraligového dorostu se po odchodu Arpáda Györiho do Motoru ujme Milan Dančišin. Zkušený kouč působil v uplynulých letech u českobudějovické mládeže. V posledních dvou sezonách u Vltavy vedl coby hlavní kouč právě extraligový dorost a do Tábora s ním přijížděl jako soupeř. Na pozici asistenta Milana Dančišina zůstává René Skalický a trenérský triumvirát doplní také Rostislav Kadlec, muž, který má dlouholetou minulost v mládežnickém spektru trenérů Motoru České Budějovice. Právě on se u Jordánu ujme rovněž vedení 9. třídy, přičemž asistovat mu bude Petr Bačo.

Staronové jméno na seznamu hlavních trenérů najdou fanoušci u 7. třídy, kterou bude mít na povel Jakub Drda. Příjemným faktorem nového obsazení je zapojení mladíků z řad táborských hokejistů do klubového trenérského spektra.
 „Těší mě, že se k nám po roce v Českých Budějovicích rozhodl vrátit Kuba Drda a dohodli jsme se na spolupráci,“ konstatuje generální manažer HC Tábor Aleš Krátoška. „Stejně tak je fantastické, že chuť zapojit se do trenérské práce v klubu projevili naši junioři Martin Kundrát, David Šťastný a Marek Bouška. Pro ně samotné i pro klub by to mohlo znamenat zajímavou perspektivu.“

Kvalitní a intenzivní péče by se v nadcházející sezoně mělo dostat maskovaným mužům v táborském HC. Starat se
o ně bude pětičlenný tým a mužem, který ho bude mít na povel, je dvaatřicetiletý Hynek Kůdela, někdejší úspěšný gólman působící v tuzemských klubech (včetně tehdy prvoligového Motoru), ale i v Norsku a ve Francii.
 „Práce s brankáři je pro každý klub nesmírně důležitá. Proto jsme rádi, že se nám povedlo zajistit našim mladým gólmanům takto kvalitní servis. Bezesporu je dostačující k tomu, aby v co nejširší míře zvládl péči o všechny naše brankáře od A-týmu až po ty nejmenší,“ poznamenal Aleš Krátoška.

Realizační týmy mládeže pro sezonu 2023-24


JUNIOŘI

Štěpán Kadilák – Miloslav Čech

DOROST

Milan Dančišin – René Skalický, Rostislav Kadlec

9. TŘÍDA

Rostislav Kadlec – Petr Bačo

8. TŘÍDA

Jan Boháč – Martin Hák, Dalibor Lévai

7. TŘÍDA

Jakub Drda – Aleš Vobořil

6. TŘÍDA

Vladimír Pešina – Jan Boháč, Oldřich Novák

5. TŘÍDA

Milan Dančišin – Jindřich Ryšavý, Jiří Kříž, Michal Samec

4. TŘÍDA

Tomáš Kratochvíl – Jakub Marek, Jan Boháč, Martin Kundrát

3. TŘÍDA

Radek Pechánek – Martin Tůma, Jan Boháč, David Šťastný

2. TŘÍDA

Jan Vaněk – Martin Špale, Jan Boháč, Marek Bouška

NÁBOR

Jan Boháč, Jaroslav Drda, Vladimír Pešina

ŠKOLA BRUSLENÍ

Jaroslav Drda

BRANKÁŘI

Hynek Kůdela – Štěpán Vácha, David Valerián, Milan Krejčiřík, David Žilinčík

Vedoucím Sportovního centra mládeže (SCM - junioři, dorost, 9. třída) je Milan Dančišin, vedoucím Sportovního střediska (SpS - starší žáci, mladší žáci, přípravky) Jan Boháč.

V příštích dnech budeme průběžně přinášet další zprávy z dění u táborské hokejové mládeže.      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality