Kteří trenéři se budou v sezoně 2023-24 starat o mládežnické klubové výběry?

02.05.2023 19:01, autor: Pavel Šácha

Klub HC Tábor zveřejnil v úvodu tohoto týdne podobu trenérského obsazení u svých mládežnických výběrů. Hlásí několik novinek, sympatický nástup mládí z domácích zdrojů a v neposlední řadě také potřebné početní obohacení.

Kteří trenéři se budou v sezoně 2023-24 starat o mládežnické klubové výběry?


Nové hlavní trenéry hlásí ostře sledované kategorie dorostu a 9. tříd. Otěží u extraligového dorostu se po odchodu Arpáda Györiho do Motoru ujme Milan Dančišin. Zkušený kouč působil v uplynulých letech u českobudějovické mládeže. V posledních dvou sezonách u Vltavy vedl coby hlavní kouč právě extraligový dorost a do Tábora s ním přijížděl jako soupeř. Na pozici asistenta Milana Dančišina zůstává René Skalický a trenérský triumvirát doplní také Rostislav Kadlec, muž, který má dlouholetou minulost v mládežnickém spektru trenérů Motoru České Budějovice. Právě on se u Jordánu ujme rovněž vedení 9. třídy, přičemž asistovat mu bude Petr Bačo.

Staronové jméno na seznamu hlavních trenérů najdou fanoušci u 7. třídy, kterou bude mít na povel Jakub Drda. Příjemným faktorem nového obsazení je zapojení mladíků z řad táborských hokejistů do klubového trenérského spektra.
 „Těší mě, že se k nám po roce v Českých Budějovicích rozhodl vrátit Kuba Drda a dohodli jsme se na spolupráci,“ konstatuje generální manažer HC Tábor Aleš Krátoška. „Stejně tak je fantastické, že chuť zapojit se do trenérské práce v klubu projevili naši junioři Martin Kundrát, David Šťastný a Marek Bouška. Pro ně samotné i pro klub by to mohlo znamenat zajímavou perspektivu.“

Kvalitní a intenzivní péče by se v nadcházející sezoně mělo dostat maskovaným mužům v táborském HC. Starat se
o ně bude pětičlenný tým a mužem, který ho bude mít na povel, je dvaatřicetiletý Hynek Kůdela, někdejší úspěšný gólman působící v tuzemských klubech (včetně tehdy prvoligového Motoru), ale i v Norsku a ve Francii.
 „Práce s brankáři je pro každý klub nesmírně důležitá. Proto jsme rádi, že se nám povedlo zajistit našim mladým gólmanům takto kvalitní servis. Bezesporu je dostačující k tomu, aby v co nejširší míře zvládl péči o všechny naše brankáře od A-týmu až po ty nejmenší,“ poznamenal Aleš Krátoška.

Realizační týmy mládeže pro sezonu 2023-24


JUNIOŘI

Štěpán Kadilák – Miloslav Čech

DOROST

Milan Dančišin – René Skalický, Rostislav Kadlec

9. TŘÍDA

Rostislav Kadlec – Petr Bačo

8. TŘÍDA

Jan Boháč – Martin Hák, Dalibor Lévai

7. TŘÍDA

Jakub Drda – Aleš Vobořil

6. TŘÍDA

Vladimír Pešina – Jan Boháč, Oldřich Novák

5. TŘÍDA

Milan Dančišin – Jindřich Ryšavý, Jiří Kříž, Michal Samec

4. TŘÍDA

Tomáš Kratochvíl – Jakub Marek, Jan Boháč, Martin Kundrát

3. TŘÍDA

Radek Pechánek – Martin Tůma, Jan Boháč, David Šťastný

2. TŘÍDA

Jan Vaněk – Martin Špale, Jan Boháč, Marek Bouška

NÁBOR

Jan Boháč, Jaroslav Drda, Vladimír Pešina

ŠKOLA BRUSLENÍ

Jaroslav Drda

BRANKÁŘI

Hynek Kůdela – Štěpán Vácha, David Valerián, Milan Krejčiřík, David Žilinčík

Vedoucím Sportovního centra mládeže (SCM - junioři, dorost, 9. třída) je Milan Dančišin, vedoucím Sportovního střediska (SpS - starší žáci, mladší žáci, přípravky) Jan Boháč.

V příštích dnech budeme průběžně přinášet další zprávy z dění u táborské hokejové mládeže.      

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality