Kohouti v roli favorita obstáli a po výhře nad Sokolovem dorovnali vedoucí Litvínov

30.03.2023 23:18, autor: Pavel Šácha

Táborští dorostenci zvládli důležitý záchytný krok vstříc účasti v příštím ročníku extraligy a zapsali si do tabulky tři body za vítězství 5:1 nad Sokolovem. K potřebnému zisku se odrazili vedoucí brankou v první části hry a ve druhé části získali zápas pevně pod svou kontrolu. Západočeský protivník se sice v poslední části hry prodral k prvnímu gólovému úspěchu v baráži a snížil na 4:1, víc mu toho však domácí hráči nepovolili a následně zpečetili zaslouženou výhru pátou brankou. V sobotu cestují mladí kohouti do Vsetína, kde už je nejpříznivější z variant může nasměrovat k záchraně nejvyšší soutěže. Budou to mít ovšem nesmírně těžké, o čemž se ostatně ve čtvrtek přesvědčil jejich extraligový souputník; na Valašsku ztratil dvoubrankový náskok a štěstí v podobě druhého bonusového bodu se k němu přiklonilo až v samostatných nájezdech.

Kohouti v roli favorita obstáli a po výhře nad Sokolovem dorovnali vedoucí Litvínov

HC Tábor - HC Baník Sokolov

5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Čtvrtek, 30.3.2023 15:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 8. Hlavín (Křepelka, Mohyla), 25. J. Pospíchal (Hlavín, Suchan), 27. Hlavín (Honzík, Céza), 42. Suchan (Vlček, Bouška), 50. Šťastný (Vlček) - 47. Hanek (Teterja).

Rozhodčí: Skopal, Mejzlík - Polák, Roupec.   Vyloučení: 6:7   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 43:21   Diváci: 125

HC TÁBOR: Šrámek (Ferdus) – Bačo, Šťastný, Bouška, Jaroš, Honzík, Céza – Vlček, P. Pospíchal, Suchan, J. Pospíchal, Němeček, Mohyla, Křepelka, Hlavín, Dohnal, Eremiáš.

HC BANÍK SOKOLOV: Novák (Čurlin) – Halberštát, Naď, Krejbich, Teterja, Bachar, Uhlík, Knap – Petrák, Hanek, Vojáček, Teuchert, Sztolarik, Ondráš, Skála, Uhlík, Vykoupil.

ARPÁD GYÖRI, trenér dorostu HC Tábor: „Do utkání jsme nevstoupili špatně, dali jsme první gól a měli spoustu střel, i když řada z nich byla zblokovaná. Na druhé straně ale bylo vidět, že jsme přece jen trochu nervózní. Vnímali jsme to tak, že tyhle body je prostě naprosto nutné uhrát, takže jsme v určitých pasážích hry byli až příliš křečovití. Nad soupeřem, který v podstatě hrozil jen
z brejků, ale vytvořil si z nich za stavu 2:0 tři velké šance, jsme přesto měli převahu a byl tam
i dobrý pohyb v útočném pásmu. Z tohoto pohledu výsledek koresponduje s průběhem zápasu,
i když náš výkon nebyl z výše uvedeného důvodu úplně ideální.“

POŘADÍ BARÁŽE PO 3. KOLE:

1. Verva Litvínov 7 bodů (skóre 14:4), 2. HC Tábor 7 (14:8), 3. VHK Robe Vsetín (9:10), 4. Baník Sokolov 0 (1:16).

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Jiří Novotný o spolupráci s Táborem

    Ne 21.07. |

    Sportovní manažer českobudějovického Motoru Jiří Novotný se v rozhovoru pro web www.hokej.cz rozpovídal o možné spolupráci s Táborem a zájmu jihočeského extraligisty o posun kohoutů do druhé nejvyšší soutěže.  

    Více...
  • Táborští mladíci nadchli

    St 10.07. |

    Extraligoví táborští mladíci z týmů dorostu a 9. třídy prokázali na červnových svazových testech perfektní připravenost a zařadili se v tomto směru mezi absolutní tuzemskou elitu. Sklidili tím velké uznání a v neposlední řadě zájem webu hokej.cz. Naše redakce se k testům na svazovém poli během července ještě jednou vrátí.

    Více...
  • Adam Čížek je v Písku

    St 12.06. |

    Dvaadvacetiletý obránce Adam Čížek stráví nadcházející sezonu v barvách píseckých Králů. V uplynulém ročníku figuroval na soupisce táborského týmu, za který naskočil do 20 druholigových utkání. Dalších 16 zápasů odehrál v dresu mateřského Spartaku Soběslav v krajské lize.

  • Jakub Šedivý posílil Sokolov

    St 05.06. |

    Jednadvacetiletý odchovanec táborského hokeje Jakub Šedivý (ne)mění své působiště. Kmenový hráč Bílých Tygrů z Liberce bude formou hostování působit v prvoligovém Baníku Sokolov, nadále však zůstává i na soupisce libereckého extraligového týmu. Uplynulý ročník druhé nejvyšší soutěže strávil poctivý bek s četnými zkušenostmi z mládežnických reprezentací v barvách Kolína. Kubo, hodně štěstí v novém angažmá!          

    Více...
  • HC Tábor mezi tuzemskou špičkou

    Ne 02.06. |

    HC Tábor se zařadil do společnosti klubů, které získaly status jedné z akademií. Na pomyslné mapě ledního hokeje rozdělené do tří kategorií jich nově figuruje celkem 31. Podrobnosti přináší článek na hokej.cz.

    Více...
Starší aktuality