Kohouti v roli favorita obstáli a po výhře nad Sokolovem dorovnali vedoucí Litvínov

30.03.2023 23:18, autor: Pavel Šácha

Táborští dorostenci zvládli důležitý záchytný krok vstříc účasti v příštím ročníku extraligy a zapsali si do tabulky tři body za vítězství 5:1 nad Sokolovem. K potřebnému zisku se odrazili vedoucí brankou v první části hry a ve druhé části získali zápas pevně pod svou kontrolu. Západočeský protivník se sice v poslední části hry prodral k prvnímu gólovému úspěchu v baráži a snížil na 4:1, víc mu toho však domácí hráči nepovolili a následně zpečetili zaslouženou výhru pátou brankou. V sobotu cestují mladí kohouti do Vsetína, kde už je nejpříznivější z variant může nasměrovat k záchraně nejvyšší soutěže. Budou to mít ovšem nesmírně těžké, o čemž se ostatně ve čtvrtek přesvědčil jejich extraligový souputník; na Valašsku ztratil dvoubrankový náskok a štěstí v podobě druhého bonusového bodu se k němu přiklonilo až v samostatných nájezdech.

Kohouti v roli favorita obstáli a po výhře nad Sokolovem dorovnali vedoucí Litvínov

HC Tábor - HC Baník Sokolov

5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Čtvrtek, 30.3.2023 15:00 - Dorost

 

Branky a nahrávky: 8. Hlavín (Křepelka, Mohyla), 25. J. Pospíchal (Hlavín, Suchan), 27. Hlavín (Honzík, Céza), 42. Suchan (Vlček, Bouška), 50. Šťastný (Vlček) - 47. Hanek (Teterja).

Rozhodčí: Skopal, Mejzlík - Polák, Roupec.   Vyloučení: 6:7   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 43:21   Diváci: 125

HC TÁBOR: Šrámek (Ferdus) – Bačo, Šťastný, Bouška, Jaroš, Honzík, Céza – Vlček, P. Pospíchal, Suchan, J. Pospíchal, Němeček, Mohyla, Křepelka, Hlavín, Dohnal, Eremiáš.

HC BANÍK SOKOLOV: Novák (Čurlin) – Halberštát, Naď, Krejbich, Teterja, Bachar, Uhlík, Knap – Petrák, Hanek, Vojáček, Teuchert, Sztolarik, Ondráš, Skála, Uhlík, Vykoupil.

ARPÁD GYÖRI, trenér dorostu HC Tábor: „Do utkání jsme nevstoupili špatně, dali jsme první gól a měli spoustu střel, i když řada z nich byla zblokovaná. Na druhé straně ale bylo vidět, že jsme přece jen trochu nervózní. Vnímali jsme to tak, že tyhle body je prostě naprosto nutné uhrát, takže jsme v určitých pasážích hry byli až příliš křečovití. Nad soupeřem, který v podstatě hrozil jen
z brejků, ale vytvořil si z nich za stavu 2:0 tři velké šance, jsme přesto měli převahu a byl tam
i dobrý pohyb v útočném pásmu. Z tohoto pohledu výsledek koresponduje s průběhem zápasu,
i když náš výkon nebyl z výše uvedeného důvodu úplně ideální.“

POŘADÍ BARÁŽE PO 3. KOLE:

1. Verva Litvínov 7 bodů (skóre 14:4), 2. HC Tábor 7 (14:8), 3. VHK Robe Vsetín (9:10), 4. Baník Sokolov 0 (1:16).

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality