Druhý bod doma sebral Baník, ve středu půjdou týmy do boje ze stejné čáry

13.03.2023 14:51, autor: Pavel Šácha

Táborský tým se vrátil z pondělního druhého utkání osmifinálové série s nepořízenou. V krajně vypjaté partii na příbramském ledě nabral především díky nepovedené první třetině tříbrankové manko, a jediný gól vstřelený při vlastním oslabení mu na úspěch stačit nemohl. Do třetího utkání, které se hraje ve středu od 18 hodin v Táboře, tak půjdou zavilí rivalové za nerozhodného stavu 1:1.

Druhý bod doma sebral Baník, ve středu půjdou týmy do boje ze stejné čáry

HC Baník Příbram - HC Tábor

3:1 (2:0, 1:1, 0:0)

Pondělí, 13.3.2023 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 4. Josefus (Bednařík, Havlín), 19. Kafka (Saňa, Josefus), 28. Bednařík (Hasman, Josefus) - 37. Kohút (Hajič).

Rozhodčí: Hlinka, Hacaperka - Sýkora, Maňák.   Vyloučení: 11:13 - navíc Severa (Tábor) 5+OK.   Využití: 1:0   Góly v oslabení: 0:1   Střely: 32:31   Diváci: 1150

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Zedek, Havlín, Grubner, Saňa, Vinš, Patzelt – Dragoun, Bednařík, Furch, Bečvář, Josefus, Eret, Hasman, Pinkas, Šinágl, Kafka, Gengel.

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý, Kříž - Seidl., Matušík, Šulek - Bahenský, Milfait, Severa - Kohút, Vlček, Hajič - Prášek, Dančišin, Duchan - Bárta.

Do úvodní dvacetiminutovky vstoupili tentokrát lépe hokejisté Příbrami. V útočné fázi byli smělí, hráli důrazně,
a protože se jim hostující tým v tomto ohledu nedokázal vyrovnat, propracovali se do komfortní výchozí pozice.
Už na konci 4. minuty rozjásala domácí část publika povedená rychlá kombinace, na jejímž konci stála svižná,
a především přesná střela kapitána Josefuse z mezikruží – 1:0. Kohouti odpověděli na inkasovaný gól aktivním střídáním a dvěma ostrými střeleckými pokusy, s těmi si však pozorný brankář Jiroušek poradil a udržel Středočechy na příznivé vlně. Plynulý průběh úvodní části poté rozbila série vyloučení na obou stranách, a zatímco hosté své dvě početní výhody využít nedovedli, hráči Baníku byli přece jen úspěšnější. Už v první přesilovce se strhla v blízkosti brankáře Gáby ohromná mela, strážce táborské svatyně však těžké chvíle přestál bez úhony. Jiné to bylo v závěru zahajovací periody, kdy se k aktérům vzájemné potyčky mezi Pinkasem a Milfaitem brzy přidružil táborský obránce Černý. Domácí elitní letka uzamkla trojici kohoutů v jejich obranném pásmu a na konci její spolupráce zasvištěl vzduchem gólový projektil z dílny nejproduktivnějšího hráč celé soutěže Kafky2:0.

Výtečný vstup do předchozí periody Příbramští nedovedli zopakovat, a dokonce se zdálo, že se jejich protivník přeobsazuje do role aktivnějšího z obou mužstev. Po nevyužité přesilové hře a několika slibných pobytech v útočném pásmu však hosté nechali pláchnout Bednaříka a expísecký útočník – ač obtěžován obráncem – umístil své bekhendové zakončení velmi zdařile – 3:0. Tímto důležitým momentem byl příbramský gólový fond vyčerpán, trojí příspěvek však nakonec jeho správcům k úspěchu postačil. Do historie utkání se záhy zapsala už jen jedna vstřelená branka, a to v podání Jihočechů. Ještě než se tak stalo, pronikla do vývoje střetnutí další mohutná vlna emocí, potyček a bohužel i sporných rozhodnutí rozhodcovské dvojice. Pět z osmi rozdaných trestů za hrubost v jediné minutě vyfasovali Táborští, což vedlo k jejich oslabení tří proti čtyřem. V další velmi dobře hrané přesilovce zazvonili hokejisté Baníku hned dvakrát na tyč Gábovy klece. Záhy však hrubě chybovali v rozehrávce za svou vlastní brankou, puku se zmocnil Hajič a předložil ho osamocenému Kohútovi, jenž se svou příležitostí tváří v tvář Jirouškovi naložil naprosto chladnokrevně – 3:1. Tento gólový základ ze závěru 37. minuty oživil naděje kohoutů na obrat ve vývoji skóre.

Za jeho uskutečněním vykročil táborský tým v úvodu třetí části více než rázně. Z jejich mohutného tlaku vzešlo hned několik výrazných příležitostí, žádná z nich však gólový punc nezískala. S postupujícím časem se hosté proti příbramským bojovníkům prosazovali stále méně a dvoubrankový náskok střežili jako oko v hlavě. Odolal nakonec
i táborské hře bez brankáře. Další gól tedy neviděli, zato však na stadionu nadále plály značné emoce. „Divočina“ zavládla hlavně v samém závěru, kdy se táborský Severa ve snaze zakončit svůj útočný výpad dostal do prudkého střetu s gólmanem Jirouškem. Útočník hostů si ze srážky odnesl trest pět minut a do konce utkání, příbramský brankář nepříjemný otřes a cestu sanitkou do příbramské nemocnice. Ani závěrečná šarvátka na výsledku pochopitelně už nic nemohla změnit, naznačila však, jak peprnou příchuť budou mít další díly osmifinálových bojů.                                    

ALEŠ KRÁTOŠKA, trenér A-týmu HC Tábor:

„Dnešní utkání z naší strany nebylo dobré. Hlavně v prvních dvou třetinách to bylo od všech prostě málo. Do třetí třetiny jsme vlétli, dostali jsme Příbram pod tlak a měli jsme tam minimálně čtyři velké šance, nicméně koncovka nám nevyšla tak, jak bychom potřebovali. Rozhodně se musíme vyvarovat toho, abychom řešili nedůležité věci, naopak je třeba věnovat se těm důležitým, což znamená nezabývat se rozhodčím, ale soustředit se v každém střídání na svůj vlastní výkon. V tomto ohledu musí každý začít u sebe.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality