Zápas na ledě Příbrami příliš neohromil, přesto vynesl kohoutům zisk dvou bodů

23.02.2023 02:58, autor: Pavel Šácha

Hráči táborského A-mužstva navázali ve středu na vítěznou nadstavbovou šňůru už pátý korálek v řadě. Přivezli si ho od tradičního rivala z Příbrami a má cenu dvou bodů. Za jeho ziskem stojí výhra 2:1 po samostatných nájezdech.

Zápas na ledě Příbrami příliš neohromil, přesto vynesl kohoutům zisk dvou bodů

HC Baník Příbram - HC Tábor

1:2sn (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1)

Středa, 22.2.2023 18:30 - Muži

 

Branky a nahrávky: 32. Procházka (Furch, Zedek) - 46. Endál (Plášil, Dančišin), rozhodující nájezd Bahenský.

Rozhodčí: Šmika - Kettner, Brož.   Vyloučení: 8:5   Využití: 0:0   Góly v oslabení: 0:0   Střely: 44:45   Diváci: 490

HC BANÍK PŘÍBRAM: Jiroušek (od 3. nájezdu Šorf) - Zdeněk, Havlín, Grubner, Zedek, Vinš, Patzelt - Kafka, Eret, Hasman, Dragoun, Josefus, Gengel, Pinkas, Bečvář, Bednařík, Brzák, Furch, Svoboda.

HC TÁBOR: Gába (Dvořák) - Plášil, Hubata, Krejčí, Suchánek, Černý, Kříž - Seidl, Hajič, Šulek - Endál, Milfait, Severa - Prášek, Vlček, Kohút - Bahenský, Dančišin, Duchan.


Táborský tým musel v tradičně náročném utkání na příbramském oželet služby svého bodově nejbohatšího hráče Jakuba Matušíka, kterého skolila nemoc. Právě jeho absence se projevila na produktivitě kohoutů i při hře v početní převaze…

V zahajovacím dějství se příliš rušných momentů neudálo a výrazné šance na obou stranách by se daly pohodlně spočítat na prstech jedné ruky. Táborští donutili gólmana Jirouška k obezřetnosti i několik pozorným zákrokům především během dvou přesilových her, a také Středočeši byli nejnebezpečnější v početní převaze. Před žádným
ze soupeřů se nakonec brána k vedoucí brance před první sirénou neotevřela a do kabin si odnášeli tu nejnudnější podobu nerozhodného stavu.

Druhou periodu rozehráli kohouti o poznání aktivněji a po přežitém zbytku oslabení z úvodní části si sami zahráli v početní převaze. Ta byla jednoznačně nejpovedenější, ale příbramský gólman náporu hostů
i s přispěním štěstí odolal. Jedna ze střel obránce Plášila od modré se puk otřel o tyč Jirouškovy klece. Aktivnější hra Tábora, bohužel bez kýženého efektu, se prolnula celou první polovinou druhé třetiny.  S příchodem té druhé prolétl až do samostatného úniku extáborský forvard ve službách kohoutů Hasman, jenže Gába jeho zakončení přečetl a zneškodnil ho efektivní i efektně svou lapačkou. Téměř z protiútoku střílel z parádní pozice, leč mimo hostující obránce Krejčí, a pak už propukla radost v domácím táboře.  Rychlý vpád do útočného pásma Jihočechů vyústil v zakončení Procházky, které bylo pohotové, a především milimetrově přesné – 1:0. Těsný náskok celku
od Litavky nakonec bez výraznějšího ohrožení přečkal druhou sirénu.

Ani závěrečná dvacetiminutovka s pěti přesilovými hrami (dvě ku třem) nenaservírovala divákům menu výrazněji dochucené gólovým kořením. K velké radosti táborských hokejistů i skupiny jejich fanoušků se však jedna světlá výjimka narodila a obstarala zápasu přece jen atraktivnější koncovku. Na konci 46. minut se po přejetí útočné modré čáry odhodlal ke střele Endál a jeho projektil prosvištěl kolem Jirouška, aniž by na něj stihl jakkoliv zareagovat – 1:1. Zbytek normální hrací doby byl opticky vyrovnaný. Hosté od Jordánu marně útočili na „tříbodový“ gól především v početní výhodě, blíže k vítězné však přece jen měli Příbramští. V brance kohoutů ovšem stál ostražitý Gába, který postupně zmařil tutovku Josefuse, mohutné soupeřovy manévry v přesilové hře z 52. minuty, a s přispěním štěstí také obrovskou příležitost Baníku minutu a půl před koncem třetí třetiny.

V pětiminutovém nastavení hry se po cenném druhém bodu mocněji natahovali hosté z Tábora. Dopomohl jim k tomu především nedovolený zákrok Dragouna z úvodu čtvrté minuty hry, po kterém se kohouti nastěhovali do útočného pásma a Severova střela mocně zazvonila na tyč Jirouškovy branky. A protože se záhy neujaly ani jejich další přesilovkové pokusy, roztočila se ruleta samostatných nájezdů. V ní střelci dlouho dominovali nad brankáři, což dokonce dovedlo příbramskou střídačku poslat od čtvrté série na led nerozehřátého náhradníka Šorfa. Oba protivníci nakonec vyčerpali k rozuzlení zápasu pět sérií. Na domácí straně uspěli Hasman, Josefus a Gengel, za Táborské zdárně kontrovali Endál, Dančišin a Hajič. V páté dvojici exekucí nejprve Gába fantasticky přečetl zakončení lídra druholigové produktivity Kafky a o chvíli později už se radoval se svými spoluhráči z nekompromisně zakončeného vítězného nájezdu Bahenského1:2.    

PETR BAČO, asistent trenéra A-týmu HC Tábor:

„Navzdory zisku dvou bodů jsme bohužel v Příbrami odehráli špatné utkání, které se těžko hodnotí. Od začátku jsme měli problém s rozehrávkou i s pohybem, nedařily se nám přesilovky a do zápasu jsme se nedostali emočně. Když už jsme se k něčemu propracovali, tak nám buď uskočil kotouč, anebo přišla špatná přihrávka. Hráči se s tím snažili něco udělat a po rozmluvě v kabině jsme měli určitý pozitivní záchvěj v úvodu druhé třetiny, ale bohužel se nám všechny ty negativní věci nestandardně nesly celým zápasem. Jsme rádi za dva body, ale na utkání se těžko hledají pozitiva. Snad je tři drobná přece jen přinesl. Odehráli jsme velice dobře všechna oslabení, po celý zápas nás držel brankář David Gába a v důležitý moment se vynořil s vyrovnávajícím gólem a strašně dobře provedenou střelou Lukáš Endál.“

 
 
Více fotek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hokejové střípky
  • Finále extraligy s táborským puncem

    St 17.04. |

    První extraligové finále mezi Pardubicemi a Třincem neslo velmi výraznou stopu táborského hokeje, a to pruhovanou. Jedním ze dvou hlavních rozhodčích v úvodní bitvě o titul byl táborský odchovanec a někdejší výborný extraligový útočník Lukáš Květoň. Do pozice čárového arbitra byl nominován plánský Petr Šimánek, jenž rovněž trávil své hokejové roky u Jordánu. Oběma nezbývá než pogratulovat k nominaci do vrcholných extraligových bojů a popřát jim skvělý zrak a pevnou ruku při řízení případných dalších utkání.     

  • Novinky k zimnímu stadionu v Táboře

    Pá 29.03. |

    Tábor chce letos vyměnit chladicí technologii na zimním stadionu. Oprava by neměla zpozdit začátek příští sezony. Je možné, že se při rekonstrukci mírně změní i parametry ledové plochy. Tvar hrací plochy bude odpovídat i kritériím pro mezinárodní zápasy, které by se pak v Táboře mohly konat. Město navíc plánuje výstavbu druhé ledové plochy, která by měla vzniknout v blízkosti zimního stadionu. 

    Více...
  • Letňany jsou ve čtvrtfinále

    Út 19.03. |

    Jediný gól z hole zkušeného Pavla Mrni rozhodl o vítězství Letňan v pondělním čtvrtém zápase osmifinálové série na ledě Děčína. Jeho trefa z šesté minuty prodloužení znamená pro hostující Letce postup do čtvrtfinále, ve kterém si to rozdají s ambiciózním Chomutovem.    

  • Trenérský štáb A-týmu doplní v play-off Milan Dančišin

    Po 11.03. |

    Na lavičce A-mužstva bude v letošním play-off druhé ligy působit trenérský triumvirát. Stávající kouče Richarda Loba a Jakuba Grofa doplní do trojice lodivod extraligového dorostu Milan Dančišin st., který už si letos práci na lavičce "áčka" vyzkoušel ve dvou utkáních. Popřejme trenérům i jejich týmu hodně zdaru.

  • K osmifinále mají blíže Benátky a Kobra

    Út 05.03. |

    Úterní zahajovací zápasy předkola play-off přiblížily k branám osmifinále oba hostující celky. Benátky nad Jizerou si odvezly vítězství 4:3 z Ústí nad Labem, Kobra Praha vyhrála 4:1 v Mostě. Odvetné zápasy se hrají ve čtvrtek 7. března od 18 hodin v Benátkách a v Praze.   

    Více...
Starší aktuality